FRANGGO funky Portugese kip spot Albert Cuypstraat

FRANGGO op de Eerste Sweelinckstraat is dé plek waar je moet zijn als je opeens trek krijgt in kip, een Portugees gegrild kippetje welteverstaan. Want bij deze nieuwe funky spot in de Pijp regent het flame grilled chicken met verschillende sausjes.

Portugees restaurant FRANGGO Amsterdam

FRANGGO Portugees kiprestaurant in de Pijp

‘Ok, waarom Portugese kip?’ vraag ik aan eigenaresse Ruby die het kiprestaurant bij de Albert Cuyp samen met haar vader runt. ‘Ten eerste omdat ik zelf Portugees ben en daarnaast zijn er gewoon te weinig plekken waar je goed Portugees kunt eten en daar moest verandering in komen.’ Ze waren al een tijdje bezig met FRANGGO en het concept van Portugese kip, maar een geschikt pandje was niet zo 1,2,3 gevonden (ik denk dat veel horeca-ondernemers in Amsterdam dit probleem wel herkennen), maar ze struikelden over dit pand in de Pijp en toen kon het kipavontuur eindelijk beginnen.

FRANGGO Portugees restaurant de PijpFRANGGO Portugees restaurant

Knus en funky

Dit nieuwe Portugese kiprestaurant is trouwens ook een knapperd om te zien. En ook al is het restaurant ideaal om een kippetje af te halen, als je blijft eten zit je zeker niet verkeerd. ‘Veel mensen blijven dan ook gezellig eten,’ vertelt Ruby trots. Helaas mogen ze geen alcohol schenken. Ruby:’Maar we hebben heel veel lekkere Portugese drankjes waar iedereen heel erg blij van wordt.’

FRANGGO Portugees restaurant eten

Portugees gegrilde kippetjes

Ik mag even een kijkje nemen naar de kippetjes boven de hete kolen. En man wat ruikt dat goed. Bij FRANGGO roosteren ze de chicks Portugese style. En dat betekent dat de kippetjes opengesneden worden voordat ze het grillrooster ingaan. Hierdoor drogen de kippetjes minder snel uit. Je kunt kiezen uit een halve (€ 5,30) of een hele kip (€ 9,80) en dit uitbreiden met frietjes, salade, rijst of gepofte aardappel. Een halve kip met één uitbreiding kost € 7,50, kies je twee extra’s dan ben je € 8,50 kwijt en voor € 12,50 heb je een hele kip met één supplement. Vooral de sausjes zijn te gek’, belooft Ruby mij. Helaas ben ik onderweg naar een eetdate, maar ik heb beloofd heel erg snel kip te komen kluiven. En belofte maakt schuld en ik kan je vertellen, dat vind ik helemaal niet erg.

Waarom FRANGGO?

Frango betekent kip in het Portugees. Maar dit Portugese tentje heet FRANGGO met dubbele ‘g’ en dat slaat weer op ‘go’ als kip to go. Ohhh en kijk ook even goed naar de te cute Portugese tegeltjes, want deze zijn speciaal voor hun gemaakt en hun logo (een kip :)) is hierin verwerkt.

FRANGGO
Eerste Sweelinckstraat 9hs
Amsterdam Zuid | De Pijp
Lunch | brunch | diner

Openingstijden FRANGGO:
Maandag tot en met vrijdad van 12.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 20.00 uur
Zondag gesloten

[mapsmarker marker=”379″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept oosterse mosselen Aziatisch
Recept Aziatische mosselen

Mosselseizoen is weer begonnen en betekent weer volop kans om deze heerlijkheden uit de zee te knabbelen. Lees verder

Sluiten