Hot and Hot Amsterdam hotpot restaurant is een nieuwe spot om Chinees te fonduen

Hot and Hot Amsterdam Hotpot is precies wat de naam doet vermoeden: een Chinees fonduerestaurant!

Hot and Hot Amsterdam Hotpotrestaurant

Voor wie nog nooit heeft gehotpot. Bijna ieder Aziatisch land heeft wel een eigen variant. De één doet het in een bouillon. Cambodjanen hebben hun eigen typische kruiden voor de fondue, terwijl Japanners een bouillon op basis van dashi gebruiken. Mijn ouders komen uit Hong Kong en wij gebruiken kokend water als basis en door hier vis, vlees, groenten en dumplings in te koken ontstaat er vanzelf een bouillon die we als laatste opslurpen. Hot & Hot Amsterdam Hotpot is een Sichuan stilo hotpotrestaurant. En voedsel uit deze regio in China staat bekend om de hete pepers en de Sichuan peper (die overigens niet pittig is, maar je tong iets doet verlammen). En bij Sichuan hotpot doop je je goodies in een pittige bouillon. Je kunt zelf bepalen hoe pittig. En ik kan je vertellen dat je rustig aan moet doen, want hoe mooi het rood ook kleurt, het kan gemeen pittig zijn. En wat gooi je dan in je bouillon? De mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan vlees, vis, tofu, veggies, paddenstoelen, dumplings, ingewanden, is het lekker gekookt? Nou dan kan het in de bouillon.

Hot and Hot uit Rotterdam

Hot and Hot doet het al een tijdje behoorlijk goed in 010 en nu hebben ze ook een hotpotrestaurant in Amsterdam geopend. De tweede Hot and Hot vind je vlakbij het Museumplein, namelijk op de Hobbemakade. En deze hotpot spot doet haar naam behoorlijk eer aan want als je hier gaat fonduen dan is de bouillon niet alleen heet qua temperatuur, maar de soep is ook nog eens rood van de hete pepers. Yep hier eet je een echte Sichuan hotpot. En wie deze vorm van Chinees fondue wel eens heeft geprobeerd weet dat dit behoorlijk uitdagend kan zijn. Dat wordt zweten en huilen terwijl je stiekem meer en meer wilt. Tenminste dat is hoe ik Chengdu hotpot eet. Eigenlijk doodgaan, maar ook vol verlangen door blijven eten. Het doet blijkbaar wat met je.

Ook eens een keer Sichuan hotpot proberen? Je kunt zes dagen in de week terecht bij dit hotpotrestaurant in Amsterdam Zuid (op dinsdag zij ze gesloten) en je kunt er lunchen of dineren.

Hot & Hot Amsterdam Hotpot
Hobbemakade 63
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid
Lunch | diner

Openingstijden Hot and Hot Amsterdam Hotpot:
Maandag van 12.30 uur tot 22.00 uur
Dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 12.30 uur tot 22.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Hot and Hot Amsterdam Hotpot

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Hot and Hot Amsterdam Hotpot 52.354099, 4.886269

Foto: van de website van Hot & Hot Amsterdam Hotpot geplukt

Tags: nieuw hotpotrestaurant Amsterdam Zuid | Chinees fonduerestaurant uit Rotterdam opent een hotpotrestaurant in Amsteram | Hot & Hot Amsterdam Hotpot net geopend in Amsterdam bij het Museumplein | Chinees fonduen in Amsterdam | waar kun je hotpotten? | hotpotrestaurant op de Hobbemakade in Amsterdam Zuid

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Frenchie Haarlem all day restaurant
Frenchie Restaurant in Haarlem is een must go

Frenchie Restaurant, stiekem had ik nog nooit van ze gehoord. Lees verder

Sluiten