Bij IJver Amsterdam in Amsterdam Noord is het belachelijk gezellig

Het NDSM is allang niet meer zoals het was.

Vroeger was er eigenlijk niet zo heel veel reden om er te komen. Totdat pioniers Noorderlicht en Pllek jaren geleden de ballen hadden zich als één van de eerste aan de overzijde te vestigen. En sinds die tijd is er behoorlijk veel veranderd op de voormalige scheepswerf. Als je nu Googled op NDSM-werf valt het zelfs in de categorie evenementenlocatie. En dat dit ruige stukje Amsterdam voor vertier zorgt bleek wel weer tijdens ADE. Dranghekken zorgden ervoor dat passagiers voor het pontje netjes van rechts zouden instappen en passagiers vanaf het pontje links bleven aanhouden. Het was duidelijk waar je moest zijn tijdens hét dansevent van het jaar. Het zojuist geopende IJver Amsterdam in de NDSM-loods helpt zeker mee aan de evenementenstatus dat het NDSM heeft gekregen want wat is deze bar meets restaurant ontzettend tof en leuk.

Twee weken geleden hopte ik hier binnen voor een diner en zodra ik goed en wel binnen was werd me al snel duidelijk dat ik hier te maken had met een giga gezellige spot. Ieder hoek van de grote ruimte was gevuld met druk pratende en etende en drinkende gasten. Een aardige en vlotte ober wijst ons naar een paar lege tafels: ‘Jullie zijn vroeg, dus kies maar een leuk tafeltje uit.’

Bier en spijs

En terwijl we langs de wand met koelingen lopen vertelt hij dat ze behoorlijk wat bijzondere funky biertjes hebben. ‘Ze staan in the black book,’ fluistert hij alsof hij ons zijn best bewaarde geheim toevertrouwd.

IJver Amsterdam heeft 34 biertappen, met recht een bierwalhalla te noemen dus en er zit voor iedere bierdrinker wel wat tussen. Liever wijn? Dat kan ook, want ze hebben bij IJver ook een tof wijnassortiment. En van al dat bier- en/of wijn drinken krijg je natuurlijk trek. Op het menu staan stoere en herkenbare gerechten om uit te kiezen.

De kaart is overzichtelijk ingedeeld en er staan tig dingen op die ik deze avond wel zou willen proberen. Het lieve meisje in de bediening vertelt zo enthousiast over de inktvis, dat ik die wel móet proberen. Na wat onderhandelen met vriendlief besluiten we de terrine van Hollandse konijn en uiensoep als vooraf te nemen. Halverwege wisselen uiteraard. En als hoofd nemen we dus de gegrilde inktvis en de kalfswang. Als dessert delen we de tartelette van gekarameliseerde appel.

Mooi bereide gerechten die goed passen bij een goed glas bier of wijn in een stoere doch knusse setting. En de porties zijn ook flink en waar kom je dat vandaag de dag nog tegen in Amsterdam?

360 dagen per jaar een terras

Tijdens hartje winter een terrasje pakken? Dat kan gewoon bij IJver Amsterdam. Ze hebben een buitenterras van 250 vierkante meter en een binnenterras van 100 vierkante meter in de loods zelf. Dus dat wordt weer of geen weer, altijd terras-zit-weer!

IJver Amsterdam
Scheepsbouwkade 72
Amsterdam Noord |NDSM-werf
Ontbijten | koffie drinken | lunchen | borrelen | diner | fijn terras

Openingstijden IJver Amsterdam:
Maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 10.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 10.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”56″]

Tags: nieuwe bar restaurant in Amsterdam Noord | restaurant op NDSM-werf | restaurant in NDSM-loods in Amsterdam Noord |hotspot in Amsterdam Noord | bier drinken in Amsterdam Noord | restaurants waar je goed bier kunt drinken | bar restaurant met 360 dagen in het jaar een terras | binnen en buiten terras bij IJver Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Oud-chef Taqueria Coba opent restaurant in Amsterdam Noord

Bacalar Amsterdam is het nieuwe Mexicaanse restaurant van de mede-eigenaar en oud-chef van de bekende Taqueria Coba in Amsterdam Noord....

Sluiten