Beste restaurant 2016: Jacobsz Amsterdam

Waaaat!? Is het alweer december? 2016 is als een sneltrein over mij heen gedenderd. Ik kan me de lome zomeravonden nog heugen als de dag van gisteren en nu is het bijna that time of the year. Extra cool aan deze maand is dat ik een jaartje ouder word. Oh yes weer een extra reden voor party en bubbels.

December is natuurlijk ook dé maand om terug te kijken. Terug te zwijmelen bij wat the favorieten en the bests of. En ook ik waag me er weer aan. In de aanloop naar het einde van het jaar deel ik iedere week mijn favo’s. Om te beginnen bij mijn favo restaurant van 2016.

Jacobsz favoriet restaurant 2016

Ik was al fan van restaurant Jacobsz na de eerste keer dat ik er een vorkje prikte. Ik was onder de indruk van het te gekke pand, hun kennis van wijnen, de super coole bediening, de prachtige en to die for gerechten, maar ook de prijs-kwaliteit-verhouding. Ik heb de afgelopen maanden dan ook Jan en Alleman richting de Ringdijk in Amsterdam Oost gestuurd. ‘Het omfietsen meer dan waard,’ riep ik er dan nog achteraan.

Ook toen Dreamlines mij vroeg om een tip voor hun blog, hoefde ik niet lang na te denken.

bysam-jacobsz-dreamlines

Dat ze in de lijst van GaultMillau 2017 shinen vind ik dan ook meer dan terecht. Toen ik hoorde van het beer pairing diner dat ze samen met Two Chefs Brewing hadden opgetuigd was het Watergraafsmeer here I come.

two chefs brewing Amsterdam

Diner met een Japans tintje

Terwijl de mannen van Two Chefs Brewing fijne cold ones op tafel zetten, tovert het keukenteam van Jacobsz bijpassende knappe gerechten met een Japans tintje op tafel. Ik blijf maar foto’s van maken. Zien? Scrollen maar! Oh en als je al trek hebt, you’ll hate me for this.

restaurant-jacobsz-amsterdam-oost-uit-eten

Gefrituurde shiso

restaurant-jacobsz-oost-amsterdam-diner

Baars met daikon, matcha en mierikswortel

restaurant-amsterdam-oost-jacobsz

Buikspek met gerookte little gem

restaurant-jacobsz-japans-diner-amsterdam

Paling three ways (filet, bouillon en gefrituurde graat) met kalf, ponzu en vintage sojasaus

restaurant-jacobsz-amsterdam-uit-eten-oost-middenweg

Fazant met gefermenteerde peper, knolselderij en chum soi

restaurant-jacobsz-amsterdam-diner-oost

Ananas in een lak van calpis met creme cru en kaffir

En as usual is de bediening weer top, zijn de gerechten om door een ringetje te halen en om je bordje bij af te likken (vooral de super malse buikspek en de juicy fazant). En met de sfeer zit het ook wel snor. Wat een topavond weer!Restaurant Jacobsz Amsterdam diner

Voor deze speciale beer pairing avond hadden ze de tafels boven mooi gedekt. Oh joh dat kan ook. Ik zat dus gewoon beneden aan een tafel van een glas bubbels te nippen. Ja op een beer pairing avond en zelfs toen begon mij niets te dagen. Boven heb je de ruimte dus voor jezelf en een net wat mooier uitzicht. Ik vond de verandering van scenery zeker leuk om eens mee te maken. Yes Jacobsz, ik ben nog lang niet klaar met je!

Je kunt hieronder direct reserveren bij Jacobsz:

Restaurant Jacobsz Amsterdam
Ringdijk 1A
Amsterdam Oost

[mapsmarker marker=”187″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Pita Queen Amsterdam
Funky pita’s bij Pita Queen in Market 33

Op zoek naar wat nieuws om je tanden in te zetten? Wacht dacht je van een broodje pita? Nee niet...

Sluiten