Libanees gevulde wraps waar je van blijft eten

Een mannetje of acht heeft zich verzameld voor het raam van de Wijde Heisteeg 1 in de Negenstraatjes. Met open mond volgt het publiek de soepele bewegingen van Ziad, mede-eigenaar van The Lebanese Sajeria, terwijl hij manoushe, een traditioneel Libanees flatbread, maakt op een saj. Een speciale grill in de vorm van een koepel. Met een kussen wipt Ziad het zojuist vers gerolde deeg op de gloeiend hete plaat van de saj.

Lebanese Sajeria Amsterdam centrum Libanees Lebanese Sajeria Manoushe wrap Libanees Amsterdam The Lebanese Sajeria homemade manoushe flatbread Lebanese Sajeria libanees eten ontbijt snack

The Lebanese Sajeria in de Negen Straatjes

Het is zondagmiddag en het is gezellig druk in The Lebanese Sajeria, een kleine schattige zaakje van Lia en Ziad. Iedereen komt voor de vers gerolde Libanese wraps gevuld met de lekkerste dingen.

Lebanese Sajeria Amsterdam zaatar

De zelfgemaakte zaatar

Lebanese Sajeria Wijde Heisteeg Amsterdam

De Zaatar, een veel gegeten kruidenmengsel uit het Midden-Oosten, maakt Ziad zelf. Zo weet hij zeker dat het magische goedje precies zo smaakt zoals hij het wil. Ook hun brood en het deeg voor het platte brood wordt ter plekke vers gemaakt. Je kunt kiezen uit een witte wrap of een bruine wrap. Alles wordt gemaakt in de kleine open keuken waar Lia staat, daar wordt ook het  krokant gebakken manoushe getopt met vlees, groen, hummus, haloumikaas, bananen en Nutella en nog meer van dat soort lekkere dingen.

Lebanese Sajeria Amsterdam verse Libanese wraps Libanese Sajeria Libanees streetfood

Huisgemaakt en vers

Naast gevulde flatbread kun je bij The Lebanese Sajeria ook jezelf opwarmen met een huisgemaakt soep (de rode linzensoep was een carnaval van smaken) of juist afkoelen met hun huisgemaakte ijs met halawa (een zoete lekkernij gemaakt van tahini).

Lebanese Sajeria Libanees wraps streetfood

De manoushe met zaatar en haloumikaas is te gek, maar de wrap met hummus, rundergehakt, t0maat en verse munt is toch echt wel de winnaar van de dag. De combinatie van het gekruide en zoute vlees met de smeuïge en zure hummus, de frisse tomaat en de verse munt. Echt waanzinnig.

Lebanese Sajeria Amsterdam hummus bread

Er komt een mixed platter voorbij en dat ziet er ook heel erg goed uit. Die bewaar ik voor de volgende keer.

Foodtruck met Libanese wraps

Het avontuur van Ziad en Lia in Amsterdam begon op foodfestivals waar ze met hun foodtruck (die Lia ontwierp voor haar afstudeerproject aan het Sandberg Instituut) de Amsterdammers kennis lieten maken met Libanese streetfood. En nu hebben ze sinds kort dus ook dit te cute zaakje in Amsterdam Centrum waar je je (late) ontbijt, lunch, brunch, snack of diner kunt scoren. Meenemen of laten bezorgen kan trouwens ook.

The Lebanese Sajeria
Wijde Heisteeg 1
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch | snack | diner | to go

Openingstijden:
Dinsdag tot en met donderdag van 11.30 uur tot 20.00 uur
Vrijdag tot en met zondag van 11.30 uur tot 18.30 uur

[mapsmarker marker=”113″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Looks Amsterdam
Uit eten met flinke korting bij Looks Amsterdam

Restaurant Looks Amsterdam is een verborgen parel in het centrum van Amsterdam. Lees verder

Sluiten