Sticky ribs en een bucket vol met comfort food to share

Mississippi Bar Kitchen brengt een Southern American vibe naar het Beukenplein in Amsterdam Oost. Dus als je echt even wat troostvoer nodig hebt en je hebt een grote trek, zet dan koers naar deze comfort food spot.

Direct reserveren bij Mississippi Bar Kitchen

Mississippi Bar Kitchen comfort food

Het restaurant op het Beukenplein is een weerspiegeling van alle smaken die de rivier in de VS tegenkomt. De steden aan de Mississippi hebben keuken met Afrikaanse, Engelse, Schotse, Ierse, Franse maar ook Kreoolse en Native Amerikaanse invloeden. Gooi daar nog wat Tex-Mex gerechten tegenaan en je hebt zo een beetje een idee wat je bij Mississippi Bar Kitchen kunt happen.

Industrieel meets koloniaal

Toen Mississippi Bar Kitchen het ruime hoekpand aan het Beukenplein bestierden hebben ze het interieur een kleine tweak gegeven. Een eclectisch geheel van industriële en koloniale elementen zo zou je de stijl kunnen beschrijven. Door de hoek rechts achterin afsluitbaar te maken, hebben ze slim een aparte ruimte weten te creëren die weer te huur is voor feesten, presentaties, privé diners etc. En het heeft als bijkomstig voordeel dat de zaak wat knusser wordt.

Wij hebben een tafeltje voor twee aan het raam en beginnen met dé oplossing voor twijfelkonten of voor mensen zoals wij die de kans om overal van te knabbelen niet aan zich voorbij laten gaan. We bestellen een it’s hard to choose, een bucket voor twee personen met hierin alle gerechten die onder het kopje bites staan. En deze emmer ziet er zo uit:

Mississippi Bar Kitchen Amsterdam Oost restaurant

Heel veel lekker om samen van te snoepen: Wat dacht je van knoflookbrood, worstjes, chickenwings en nog meer. Extra fijn is de frisse aangemaakte salade onderaan de bucket. Een mooie frisse tegenhanger voor al die hartige bites. Yum!

Krokoburger en sticky ribs

Next up zijn de krokoburger en de sticky ribs. Uiteraard vergezeld met de nodige sides zoals goudgele frietjes, een knapperige cole slaw, bbq saus, tomaatjes uit de oven en natte doekjes om de sporen van het kluiven deskundig uit te wissen.

Zoet met een klein zuurtje en zoutje en lekker sticky zo heb ik mijn ribs het liefste en deze ribs zijn precies dat. En de grootte van de portie is ook lekker Amerikaans, dus neem vooral je grote trek mee.

Ik weet ook nog de helft van de krokoburger mijn kant op te krijgen. Wederom wat een apparaat, daarmee stil je zelfs de meest hardnekkige craving. De crocoburger is goed op smaak en is eens wat anders, maar ik vind het qua structuur toch iets te korrelig en los, dus ik hou het voortaan bij de ribs.


Reserveren bij Mississippi

Laat je die sticky spareribs niet door je neus boren en reserveer een tafel zodat je zeker weet dat je terecht kunt bij Mississippi. Reserveren kan direct hieronder.

Mississippi Bar Kitchen
Beukenplein 50
Amsterdam Oost
Borrelen | diner | tot laat eten | fijn terras

Openingstijden Mississippi Bar Kitchen:
Maandag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 16.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 16.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”488″]

Tags: Southern comfort food Amsterdam | Waar kun je in Amsterdam spare ribs eten?

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Graham's Kitchen restaurant Amsterdam
Graham’s Kitchen hoort gewoon op je foodbucketlist

Graham Mee komt uit Liverpool. Hier en daar tref je wat Britse invloeden terug in de gerechten van zijn restaurant...

Sluiten