Graham’s Kitchen hoort gewoon op je foodbucketlist

Graham Mee komt uit Liverpool. Hier en daar tref je wat Britse invloeden terug in de gerechten van zijn restaurant Graham’s Kitchen in de Pijp. Zo kun je lepelen van een overheerlijke sticky toffee als dessert en afgelopen Kerstmis kon je bij Graham aanschuiven voor een echte gevulde kalkoen, zoals de Britten hem eten.

Direct reserveren bij Graham’s Kitchen

Graham’s Kitchen in de Pijp

Maar Graham woont al lang genoeg in Nederland om te weten wat Nederlanders graag weten. Zijn tijd bij Le Restaurant* in de keuken heeft zeker ook geholpen. Niet ver van zijn oude stekkie runt hij nu zijn eigen restaurant op de hoek van de Hemonystraat en Tweede Jan van Steenstraat. Graham’s Kitchen is zo’n restaurant dat je altijd in je lijstje van zeker-terug-blijven-gaan hebt staan. De gerechten zijn goed in elkaar gezet, het personeel is ervaren en heeft bijzonder veel verstand van zaken en Graham zelf is een verdraaid goede gastheer.

Gegarandeerd goed eten

Een avond bij Graham’s Kitchen staat gelijk aan culinaire verrassingen en bordjes om van te houden. De ervaring en passie druipt er vanaf en ik vind de sfeer bij Graham erg prettig. Het is zo lekker ongedwongen en losjes. Graham zelf houdt wel van een grapje en neemt ook lekker de tijd om met je te kletsen. Ondertussen kregen we het volgende voor onze neuzen:

Hartige wafels met haringkuit en room echt een bijzonder gerecht dat inmiddels zo populair is dat het een vaste plek heeft op de kaart. Wat een mooie combinatie.

Het lijkt een beetje op een tompouce qua vorm, maar verder heeft het gerecht weinig weg van het Hollandse gebakje. Het gerookte ei is subliem en smaakt te gek samen met de krab, filodeeg en ingelegde walnoot.

Dit gerecht van Epoisses, wilde paddestoel, spruiten en aardpeer is echt een feestje om naar binnen te lepelen. Romig, pittig en hartig tegelijk met mooie contrasterende texturen. Ik kan hier wel tien bordjes van eten. Hmmm.

Nog zo’n gruwelijk goed gerecht: Een bisque van rivierkreeftjes met perfect gegaarde kabeljauw, wortel en venkel.

We gaan verder met een fijn stukje parelhoen, kweepeer, pastinaak en foie gras saus.

Graham's Kitchen restaurant Amsterdam

Ik hou niet van desserts, maar deze sticky toffee met abrikoos, dadels en mascarpone gaat er opvallend goed in.

Graham’s Kitchen is gewoon een super fijne plek om een avond neer te ploffen en je over te geven aan Graham en zijn team. Zeker weten dat ze goed voor je zorgen en dat je tevreden en voldaan weer op huis aan gaat.

Reserveren bij Graham’s Kitchen

Zeker ervan zijn dat je terecht kunt bij Graham’s Kitchen? Reserveer een tafel en je weet zeker dat je niet teleurgesteld wordt omdat ze vol zitten.

Graham’s Kitchen
Hemonystraat 38
Amsterdam Zuid | De Pijp | Amsterdam Zuid | Oud-Zuid
Borrelen | diner

Openingstijden:
Dinsdag tot en met zaterdag van 18.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”487″]

Tags: Restaurant Amsterdam de Pijp | restaurant Amsterdam Zuid | waar kun je goed uit eten in de Pijp?

Translate»
Lees vorig bericht:
Bruut Bier proeflokaal Amsterdam Oost
Bruut Bier opent een bier proeflokaal in Oost

Oh Yes! Vanaf halverwege dit jaar hebben we er weer een bierproeflokaal bij in Amsterdam Oost Lees verder

Sluiten