Oedipus Badhuis nieuwe bierbrouwerij en restaurant van Oedipus Brewery op Javaplein in Amsterdam oost

Oedipus Badhuis wordt een heus paradijs voor bierfanaten in Amsterdam Oost.

Oedipus Brewery heeft natuurlijk al jaren een bierbrouwerij in Amsterdam Noord. Best een stukje fietsen en pontje varen voor iedereen die aan deze kant van ’t IJ woont.

Bierbrouwerij in Amsterdam Oost

Maar binnenkort hoeven Oedipus fans niet meer ver te fietsen om biertjes dichtbij het brouwproces te drinken, want Oedipus Brewery opent een bierbrouwerij in Amsterdam Oost. En de locatie is bijzonder fraai: de nieuwe bierbrouwerij komt in ’t Badjuis op het Javaplein. Jawel dat plekje met dat geweldig fijne terras. Man man man dat wordt wel een heel erg fijn bier-drink-plekje in de Indische Buurt.

Restaurant Oedipus Brewery

De burgers van Beef Chief die je bij Oedipus in Noord kunt happen zijn gruwelijk fijn. Maar het zijn meer hap slik weg dingen, dus lang tafelen zit er niet echt bij. Dat wordt dus even anders bij Oedipus Badhuis, want naast dat er hier het goudgele goedje wordt brouwen kun je hier dus ook lekker tafelen. Je kunt hier gerechten eten die bijzonder goed gaan bij het vers gebrouwen bier. Nice! 

Uit de vacature die ze voor chef de partie op hun website hebben staan blijkt dat ze focussen op groenten, maar niet perse vegetarisch koken. Ze houden bij Oedipus Badhuis van fermentaties en ze doen hun best om ieder deeltje van de plant en dier te gebruiken. Ze maken zoveel mogelijk alles zelf en werken met lokale producenten. Oh en ze zoeken dus een chef de partie 🙂

Moestuin

En ze gaan ook kijken of het mogelijk is om het platte dak van het gebouw om te toveren tot moestuin zodat ze groen hebben voor de gerechten en het bier.

Als alles meezit gaat Oedipus Badhuis open in april van dit jaar.

Oedipus Badhuis
Javaplein 21
Amsterdam Oost
Drinks | diner | fijn terras

Openingstijden: volgen snel

[mapsmarker marker=”277″]

Ook leuk om te lezen

Tags: Oedipus Brewery opent bierbrouwerij met restaurant in Amsterdam Oost | bierbrouwerij in Amsterdam Oost | bierbar in Badhuis Javaplein | Oedipus Badhuis bierbrouwerij in Amsterdam Oost

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Alba Amsterdam Oost
Gruwelijk goed eten bij restaurant Alba op de Wibaut

De Wibautstraat is de afgelopen jaren zowel foodwise als qua smoel flink opgeleukt. Lees verder

Sluiten