Okura at Home: prachtige Japanse gerechten voor thuis

Okura at Home is het nieuwe concept van sterrenchef Masanori Tomikawa van het Okura Hotel Amsterdam.

Dat je thuis eet in plaats van buiten de deur een vorkje prikken, betekent niet dat het geen bijzonder maaltje kan zijn. Dat heeft Okura Hotel Amsterdam ontzettend goed begrepen. Hun zojuist gelanceerde Okura at Home menu is een heus feest.

Okura at Home Japans take-away

Je kunt kiezen uit verschillende gerechten: sushi, sashimi, sukiyaki of shabu shabu. Trek in sushi of verse rauwe vis? Dan zijn de sushi’s en sashimi’s uiteraard helemaal aan jou besteed. Maar wil je eens een keer wat anders dan kun je kiezen voor shabu shabu voor een echte Japanse hotpot-ervaring of voor de sukiyaki waarbij je alle verse ingrediënten van deze éénpansmaaltijd op tafel bereid in een fonduepan. Uiteraard kun je ook al je vrienden optrommelen en alle gerechten bestellen om zo alles te ervaren en je kunt ook nog eens je menu opleuken met diverse bijgerechten, salades, edamame en desserts zoals Okura’s appeltaart, macarons en sorbetijs.

Sukiyaki van Okura

Het Okura at Home pakket wordt geleverd in een mooie stevige papieren tas. In de tas zitten twee stijlvolle stevige houten kistjes zijn bedrukt met het Okura-logo en zijn samengebonden met een mooie strik van zachtroze tule. Verder stevige papieren servetten, wederom met het Okura-logo, kwalitatief goede houten eetstokjes in een Okura sleeve, een stevig kartonnenbakje met verse eitjes, flesjes met dashi en sukiyakisaus en een fles Amarone. Alles is duidelijk met zorg ingepakt en over alles is heel erg goed nagedacht. Een dikke like voor de presentatie.

Vandaag op het menu: sukiyaki. Een Japans gerecht dat je in één pan bereid. Hoe je dat precies klaar maakt wordt uitgelegd door chef Masanori Tomikawa van restaurant Yamazato* en Sazanka in de handige instructievideo. De bijgeleverde brief komt met een QR-code dat je kunt scannen dat je naar de video leidt. Ook staat er een QR-code in de brief dat je naar een speciale playlist stuurt.

Wagyu A5 beef Okura at Home

Het dungesneden A5 wagyu beef dat we geleverd krijgen is zo mooi gemarmerd. Ik begin al te watertanden bij het ernaar kijken.

Japanse wagyu beef Okura at Home

In de tweede box die we bij ons Okura at Home pakket hebben gekregen zitten allemaal superverse groenten zoals spinazie, wortel, bosui en Chinese kool. Verder zitten er ook shiitake, enoki, tofu, bamboescheuten, shirataki glasnoedels en uien bij.

De fonduepan gaat aan en ik smelt het vet van de wagyu in de pan. Precies zoals chef Tomikawa instrueert in de video. Bosui erbij en de bijgeleverde sukiyakisaus erbij. Deze saus bestaat uit sojasaus, sake en suiker.

Sukiyaki Okura at Home Japans gerecht voor thuis afhaal

Het vlees even rosé bakken.

Wagyu beef sukiyaki Japans afhaal Okura at Home
Wagyu beef Yamazato Sazanka Amsterdam

Vervolgens kunnen de groenten even in de pan.

Japans take out Okura at Home

Het gegaarde wagyu beef dip je in het geklutste eitje voordat je het eet.

Wagyu beef Okura Hotel Yamazato Sazanka

De wagyu is zo prachtig. Mooi vet en bomvol smaak. Heerlijk met die zoute en zoete sukiyaki-saus.

Ook zit er een flesje dashi bij het pakket dat je bij de groenten kunt gieten zodat de sukiyaki-saus niet te heftig van smaak wordt en daarnaast is het ook heel erg lekker als de veggies de dashi smaak opnemen.

Okura at Home take away

De silken tofu die bij het Okura at Home pakket zit is ook zo ontzettend mooi van structuur.

Tofu groenten

Wauw wat is dit een te gek dinerpakket voor thuis. Ten eerste is het echt heel erg leuk om te bereiden zo aan tafel en ten tweede is het waanzinnig lekker.

Wil je dit Okura at Home menu? Bestel dan minimaal één dag van teovren. Afhalen kan op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 17.00 uur en 18.30 uur bij de ingang van het Okura Hotel.

Okura at Home
Ferdinand Bolstraat 333
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid
Take-out

Plan je route naar Okura

Ook interessant:

Tags: Okura hotel Amsterdam komt met culinaire thuiservaring | takeaway van Okura Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Stadsstrand The Grand Beach Amsterdam Centrum
The Grand Beach een nieuw stadsstrand in hartje Amsterdam

The Grand Beach is de nieuwe tropische walhalla van Hotel Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Lees verder

Sluiten