Getest: Rosario Cocina Mexicana nieuwe tacospot in de Jordaan

De woorden Cocina Mexicana en de Mexicaanse vlag laten er geen twijfel over bestaan, bij Rosario Cocina Mexicana draait het om de Mexicaanse keuken.

Latino roots

Eigenaresse en chef Nina Bogaerts bracht vanwege het werk van haar moeder als kleine Nina behoorlijk wat tijd door in Mexico. Ze werd gaandeweg verliefd op het prachtige land en de keuken en besloot er als tiener rond te reizen. Daarnaast komt haar vader uit Guatemala, dus Latijns bloed stroomt door haar aderen.

Na een tijdje als pastachef bij Italiaans restaurant Toscanini getoverd te hebben met deeg werd het tijd voor een eigen zaak. En dat werd Rosario Cocina Mexicana. Een kleurrijke en knusse plek waar ze haar versie van de moderne Mexicaanse keuken op tafel tovert.

Tacofest bij Rosario

Het menu van Rosario Cocina Mexicana is klein en fijn en wisselt regelmatig. Op dit moment staan er vijf taco’s op het menu die we uiteraard alle vijf lieten aanrukken.

Rosario Amsterdam Cocina Mexicana tacos

We trappen af met een fish taco. Dit is een tortilla van blauwe maïs getopt met kabeljauw in een fantastisch krokant jasje met een chipotle crema, avocado, rode kool en zeekraal (daar is die moderne twist). Heerlijke texturen, fijne zuren en geweldige smaken. Deze vistaco is een goed begin!

We vervolgen ons taco avontuur bij Rosario met opgerolde en gefrituurde tortillas gevuld met geplukte kippendij in salsa verde met witte kaas en ingelegde ui. Heerlijk die knapperige tortilla’s met die sappige kip, heerlijke frisse en lichtpittige salsa en dan die mooie zurige kaas. Een gruwelijk fijn gerecht.

Taco restaurant Rosario Amsterdam Cocina Mexicana

Dan volgen de tacos de suadero, oftewel knapperig gebakken rundvlees met een salsa van tomatillo’s, witte ui en radijsjes. Wederom een te gekke taco’s die dan ook zo opperdepop zijn.

Mexicaans restaurant Rosario Amsterdam cochinita pibil

Cochinita pibil kan vreselijk goed zijn of een grote droge ellende. Deze langzaam gegaarde varkensnek met ingelegde rode ui en habanero salsa van Rosario is gelukkig een topper. Het vlees is zo mooi zacht en sappig en meer dan die ingelegde ui heeft het ook niet nodig. Een enorme oempfh-gerecht waar je je vingers bij aflikt.

Taco's eten in Amsterdam centrum Rosario

De tacos de milpa zijn vegetarisch en bestaan uit een witte maïs taco belegd met geroosterde bloemkool, zoete aardappel en salsa macha, witte kaas, ingelegde rode ui en sesamzaadjes. Deze taco’s zijn WAANZINNIG! De eerdere taco’s waren al grandioos, maar de milpa is de winnaar van vandaag. De bloemkool is zo mooi warm en hartig van smaak met nog een beetje structuur. De salsa macha (een saus van pinda’s gedroogde chilipepers, knoflook en olie) is zo mooi gelaagd van smaak en een geweldige umami-bom. Een taco om van te houden.

Rosario Cocina Mexicana is een vreselijk leuke spot om lekker taco’s te happen. Nina weet prachtig mooie en smaakvolle taco’s te creëren waar je dagen later nog naar terug verlangt. Ik kan niet wachten om snel weer terug te gaan om te zien (en te proeven) wat Nina nu weer voor iets lekkers heeft bedacht.

Iedere zondag is er ook een Mexicaanse brunch waarbij je je kunt storten op chilaquiles, huevos a la Mexicana en ijskoude Micheladas. Geen verkeerde manier om je zondagmiddag te spenderen lijkt me.

Rosario Cocina Mexicana
Tweede Egelantiersdwarsstraat 9 H
Amsterdam Centrum | Jordaan
Lunch | drinks | diner

Openingstijden Rosario Cocina Mexicana:
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag van 18.00 uur tot 22.00 uur
Donderdag tot en met zaterdag van 13.00 uur tot 22.00 uur
Zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur

Plan je route naar Rosario Cocina Mexicana

Ook interessant:

Tags: Mexicaans restaurant Amsterdam | nieuw restaurant op de Tweede Egelantiersdwarsstraat | taco’s eten in Amsterdam | tacorestaurant in de Jordaan | waar kun je de beste taco’s eten in Amsterdam? | Mexicaanse gerechten

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Sukiyaki Okura Hotel takeout Amsterdam
Okura at Home: prachtige Japanse gerechten voor thuis

Okura at Home is het nieuwe concept van sterrenchef Masanori Tomikawa van het Okura Hotel Amsterdam. Lees verder

Sluiten