Ramen slurpen bij Otemba Ramen op de Kinkerstraat is bijzonder fijn

Otemba Ramen is de laatste toevoeging aan het lijstje van ramenrestaurants in Amsterdam. Zijn de meeste ramenzaken (op hier en daar uitzonderingen na) nou niet bepaald stijlvol, Otemba Ramen is juist bijzonder goed gesmoeld. Kleurrijke wallart, mooie houten krukken, lichtbronnen waarover is nagedacht. Otemba Ramen is een mooie plek geworden om te hangen en wat ramen weg te slurpen.

Otemba Ramen Amsterdam
Otemba Ramen Amsterdam Kinkerstraat restaurant

In de keuken zwaait Joost van den Branden de scepter. Joost heeft onder andere bij restaurant Willems op de Willemsparkweg ervaring opgedaan in de keuken en wanneer je bij Otemba aanschuift vind je zijn versie van ramen. Zo heeft hij een mooi 63 graden eitje als topping voor de ramen en daarmee verraadt hij zijn ervaring als chef.

Vandaag probeer ik zowel de tonkotsu als de tsukemen. De tonkotsu is denk ik de bekendste ramen in ons kikkerlandje. Ik slurp wat van de bouillon op basis van varken van mijn lepel en het bevalt me wel. Een smaakvolle dikke, maar niet al te dikke soep. De noedels zijn lekker dik en chewy. Heerlijk! De char siu is mooi bereid en ook het ei is perfect gegaard. Als ik één ding anders zou willen zou het zijn dat de lente-ui nog wat dunner gesneden zou worden. Maar verder een top ramen.

Ramen eten in Amsterdam West Otemba Ramen
tonkatsu ramen

De tsukemen is een dipping ramen. De noedels worden koud geserveerd en de soep waarin je de deegslierten dipt wordt apart geserveerd. De broth heeft een mooie volle smaak en mondgevoel en ik vind het 63 graden een leuke add-on. Zeker een mooi gerecht. Later had ik het in de keuken nog met de chef over zijn tsukemen. Hij is absoluut goed, maar ik zou het zo gaaf vinden als er net zo’n tsukemen zoals ik in Japan veel heb gegeten in Amsterdam geserveerd zou worden. Dat waren van die dikke haast saus-achtige broths vol met umami door de miso, pinda’s en god weet ik wat dat de chefs er in Japan in gooien. Bij iedere hap stond je bijna op je kop van de smaakexplosie en dat zou ik nou zo graag willen. Nu maar duimen dat één van de ramenzaken in Amsterdam dit ooit op de kaart zet. Daarvoor zou ik echt in de rij gaan staan.

Otemba Ramen noedelsoep Amsterdam
tsukemen: dipping noedels
Otemba Ramen Amsterdam Kinkerstraat Japanse noedels eten

Nadat ik mijn ramen achter de kiezen had hoorde ik van chef Joost dat hij ook katsu sandwiches heeft, snacks en een soort van freestyle pizza. Allemaal dingen die ik heel graag wil proberen, maar op dat moment paste het gewoon er niet meer bij in mijn buik. Er zit dus maar één ding op: terugkomen om de rest te proberen. Want wat ik heb geproefd smaakte zeker naar meer. En wie weet de volgende keer op hun terras, want Otemba Ramen heeft een fijn terras aan het water. Een top spot om wat Japanse getinte bites weg te peuzelen.

Otemba Ramen
Kinkerstraat 56A
Amsterdam West | Oud-West
Lunch | drinks | diner | fijn terras

Openingstijden Otemba:
Maandag tot en met donderdag van 11.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.00 uur tot 2.00 uur
Zondag van 11.00 uur tot 1.00 uur

Plan je route naar Otemba Ramen

Ook interessant:

Tags: ramenrestaurant Amsterdam West | ramen eten in Amsterdam | ramenrestaurants | ramenspot Kinkerstraat Amsterdam | nieuw ramenrestaurant | waar kun je in Amsterdam ramen eten?

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Watergang Amsterdam centrum uit eten
Bij Restaurant Watergang wordt goed gekookt en zit je bijzonder sfeervol

Vlak achter het Rijksmuseum in een straatje tussen de Lijnbaansgracht en de Prinsengracht vind je Restaurant Watergang. Lees verder

Sluiten