Amsterdam krijgt Japanse fondue restaurant

Eindelijk kunnen we hotpot op z’n Japans eten in Amsterdam.

PakuPaku is het eerste Japanse fonduerestaurant in Amsterdam. Jawel je leest het goed Japans fonduen! In Japan ook wel bekend als shabu shabu. Ennnn nee dat is dus niet hetzelfde als de all you can eat sushiketen die we kennen. Wanneer Japanners om de pot met hete konbu dashi broth gaan zitten doen ze dat met dunne plakjes vlees en veggies. Je doopt het vlees even in de hete bouillon en daarna in een dipsausje (zoals ponzu) en hop eten maar. Japanners noemen deze manier van fonduen shabu shabu omdat dit het geluid is dat het vlees en de groenten maken als ze in de hete pot rondzwemmen.

PakuPaku Japans hotpot restaurant

Dit nieuwe Japans fonduerestaurant komt in Amsterdam Oost, op het Beukenplein om precies te zijn. Breinen achter dit concept zijn Franciska van Koningsbrugen en Prema van Wersch. PakuPaku is meer dan alleen een fonduerestaurant, het is ook een language bar. Expats en anderen die het Nederlands nog niet (helemaal) beheersen kunnen bij PakuPaku terwijl ze hun vleesjes en veggies in de hete bouillon garen hun Nederlandse taalskills oefenen op hun tafelgasten. Leuk detail, de KHN vond het zo’n topplan dat ze PakuPaku hebben aanbevolen.

Ik kreeg een paar weken terug een mailtje van Prema dat ze met dit bijzondere restaurant in Amsterdam Oost bezig zijn. Ik was in Japan dus het nieuwtje moest ik even parkeren. Maar nu ik weer terug ben in het Amsterdamse deel ik dus met alle liefde het nieuws dat we dus een heus Japanse fonduerestaurant krijgen in Amsterdam! Wat mij betreft kunnen er niet genoeg Japanse restaurants en -concepten open gaan in Amsterdam. Wat een land en wat een eten! De afgelopen weken hebben de dames via een crowdfundingcampagne de benodigde liquide middelen bij elkaar verzameld en ze hebben hun doel gehaald!

Dus binnenkort gaan we shabu shabu-en in Amsterdam Oost! Yum!

Wil je nu al hotpotten? Bij deze 5 hotpotrestaurants in Amsterdam kun je fonduen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf thuis hotpotten.

PakuPaku
Beukenplein 3
Amsterdam Oost
Diner | fondue | hotpot

Openingstijden PakuPaku:
Volgen snel

Foto credits: screenshot promovideo PakuPaku

[mapsmarker marker=”186″]

Tags: Japans fonduerestaurant Amsterdam | hotpot Amsterdam | Japans hotpotten in Amsterdam | shabu shabu in Amsterdam | nieuw restaurant Amsterdam Oost

Translate»
Lees vorig bericht:
El Pibe Latijns Amerikaanse bar restaurant Amsterdam Centrum Jordaan
El Pibe nieuwe Latin bar en cocina in de Jordaan

Nieuwe bar El Pibe in de Jordaan heeft Latijns-Amerikaanse vibes. Lees verder

Sluiten