Bij PEQU kun je in een relaxte sfeer genieten van Franse evergreens

Toefjes, schuimpjes, Instagramwaardige-maar-niet-zo-lekkere-bloemetjes zul je bij het nieuwe PEQU niet vinden.

Wat dan wel? Goed uitgevoerde Franse gerechten met een hoog comfort gehalte. Restaurant PEQU is van het team achter restaurant Noordwest aan de Noordermarkt minus Thierry Klok. Want Klok, wijnfanaat in hart en nieren, vertrok naar de Beaujolais om zijn grote jongensdroom wijn maken na te jagen: wijnboeren. Tijd voor een verandering moeten ze gedacht hebben want Noordwest kreeg een facelift en werd omgedoopt tot PEQU. Een week voor de lockdown gooiden ze vol enthousiasme hun deuren open, maar na een paar dagen kon het slot weer op de deur. Maar nu zijn ze dus weer he-le-maal open. Compleet met giga groot en mega gezellig terras en tafeltjes op 1,5 meter.

Franse toppers in een moderne setting

Waar de naam PEQU voor staat? De Engelse uitdrukking ‘Mind your P’s and Q’s’. Nooit van gehoord? Ik stiekem ook niet. Het betekent dat je ‘on your best behaviour’ bent oftewel dat je je beste beentjes voor zet. En laat dat nou de filosofie van PEQU zijn. En dat laten ze dus terug komen in de gerechten, de bediening, de sfeer…tja wat eigenlijk niet.

Franse klassiekers en moderne gerechten belooft de website van PEQU en dat is totaal niet gelogen. Want binnen een mum van tijd staat de tafel vol met Franse lekkernijen zoals charcuterie, een salade Nicoįse, paté met tomatenchutney en een moderne burrata. Van ‘les entrées’ is de salade toch wel het beste gerecht om de kookkunsten van chef Juno Beets te keuren. En ik kan je vertellen dat dit veelbelovend is voor de rest van de avond. De tonijnsteak is perfect gegaard, de smaken mooi in balans en het groen mooi knapperig en fris.

Na de voorgerechten volgen meerdere gerechten die je of helemaal in je eentje kunt oppeuzelen of zoals wij doen delen met z’n allen. De eendenborstfilet met kersen en jus de veau, steak & frites, gebakken tarbotine met artisjok en olijven, confit de canard met jus van eendenlever, hele kreeft Thermidor (niet op de foto), côte de boeuf en in boter gebakken hele tong.

PEQU restaurant Amsterdam Jordaan eend

Ieder gerecht is goed uitgevoerd. De smaken kloppen, de garing is perfect en de garnering heeft keer op keer nut als smaakmaker.

Dit is Frans comfort food ten top! Daarnaast schenken ze hier ook hele hele fijne wijnen. Zo is hun huiswijn een heel fijn wegdrinkende Chardonnay met wat hout uit de Pays d’Oc.

PEQU restaurant Amsterdam Jordaan dineren
PEQU restaurant Amsterdam Jordaan vis
PEQU restaurant Amsterdam Jordaan Frans eten
PEQU restaurant Amsterdam Jordaan vis eten

Om het feest compleet te maken kun je afsluiten met een van hun Franse zoete desserts (crème brûlée, tarte au citron of moelleux) of als je niet zo van zoet houdt kun je jezelf ook storten op de kazen van Bourgondisch Lifestyle en een liquid dessert zoals de heerlijk Vignamato Vi di Visciola die ik dronk. Fan van espresso Martini? Die hebben ze ook.

PEQU is gewoon een gezellige spot middenin de Jordaan waar je lekker onderuit kunt zakken met een goed glas wijn en goed bereide Franse klassiekers. Mijn lievelingsplekje is op het terras.

PEQU Amsterdam
Noordermarkt 42
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | borrel | diner | fijn terras

Openingstijden PEQU:
Maandag van 9.00 uur tot 23.00 uur
Dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 uur tot 23.00 uur
Zaterdag van 9.00 uur tot 23.00 uur
Zondag van 10.00 uur tot 23.00 uur

Plan je route naar PEQU

Ook interessant:

Tags: restaurant Noordermarkt | ontbijten bij de Noordermarkt | lunchen bij de Noordermakrt | dineren bij de Noordermarkt | uit eten in de Jordaan | nieuwe hotspot in de Jordaan | nieuwe restaurants Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
De Wijnkaart wijnbar en restaurant Amsterdam Zuid
Wijnbar De Wijnkaart laat proeven hoe spannend Oost-Europese wijntjes zijn

Uit Oost-Europa komen hele fijne en interessante wijnen. Lees verder

Sluiten