Leuk om te doen: Proef hoe the Dutch Cuisine smaakt bij Persijn Amsterdam

Persijn Amsterdam is het stunning looking nieuwe restaurant in QO Hotel, je weet wel één van de meest duurzame hotels van Europa.

Restaurant Persijn Amsterdam oost

Direct reserveren bij Persijn

Dit prachtig ingerichte hotel in Amsterdam Oost (vlakbij de Spaklerweg) kookt alleen maar met lokale producten en houdt goed in de gaten wat er op dat moment groeit en bloeit. En een deel daarvan groeit en bloeit wel heel erg dichtbij want ze hebben een eigen kas aangelegd bovenin het gebouw. Uiteraard is dit niet genoeg om alle eters te voorzien van het groen op hun bord, maar waar het kan komt het kruid of je veggies uit eigen kas. En op den duur gaan ze ook hun eigen vis kweken en met de uitwerpselen van de vissen daarmee voeden ze dan weer de plantjes. Circulair to the max dus. Maar ze zijn nu nog even aan het stoeien hoe ze het water dat hiervoor nodig is naar boven gaan pompen, dus tot die tijd nog geen zelf geweekte vis, maar dat mag de pret niet drukken.

Zachte materialen en hout

Het is lekker licht in het restaurant en de tafels zijn dusdanig ver uit elkaar gezet dat je lekker wat privacy hebt. Je kunt de hoekjes in verdwijnen, maar ook een tafel in het midden proberen te scoren. En ondanks de ruimte heeft het restaurant zeker sfeer. Dat komt onder andere door het gebruik van zacht geel licht, zachte stof op de stoelen en houten details.

Lekker veel groen op het bord

We trappen af met een bubbeltje van de Apostelhoeve in Limburg. Wauw dit is een goed begin van de avond. Hier wil ik heel erg langzaam van nippen om geen druppel te missen. Een broodje met boter van kruiden uit de kas en olie erbij om rustig in te komen.

Bij Persijn Amsterdam zetten ze de Nederlandse keuken in de schijnwerpers, chef Alexander Brouwer en zijn team koken ’the Dutch Cuisine’. Zo krijgen we een als eerste gang een steak tartare van wortel, dus denk nagenoeg dezelfde smaak als rauwe steak, maar dan van wortel. Een fake tartare als het ware. Mocht je even vergeten zijn wat je ook weer voor je had, de vorm van de tartare helpt je weer even op weg. En het leuke is dat het een DIY fake tartare is. In de bakjes die je erbij krijgt zitten verschillende smaakmakers zoals mosterd, uitjes, wortelcrème en meer van dat soort lekkers. Kokkerellen aan tafel zeg maar. I love it! En het is echt een heel erg fijn voorgerechtje.

Aan de overkant van de tafel Nederlandse versie van een Caprese. Een tomaat gevuld met mozzarella met zijn voetjes in een basilicumolie. Een picture perfect gerecht waar je foto’s van blijft nemen terwijl je jezelf afvraagt hoe ze dit hebben gemaakt. Qua smaak vond ik de tomaat iets minder imposant als haar verschijning.

Daarna is het twee keer vis dat we op tafel krijgen. Een kabeljauw met kokkels, zeewier en knolselderij en een zeebaars met venkel, parelgort en groen. De cuison van de kabeljauw is goed en de knolselderij is mooi zacht. Maar ik ben meer weg van de zeebaars. De zeebaars is als gerecht meer een geheel en stiekem hou ik dat bord iets langer bij me dan de kabeljauw tijdens de uitwisseling met mijn overbuurvrouw.

Met de volgende gang zijn we gelijk klaar met onze dagelijkse hoeveelheid aan vitamines want we krijgen een bordje met hierop kunstig opgestapelde veggies. Heel erg leuk gedaan en mooi van smaak. 

En dan hebben we de favoriet van de avond te pakken: Andijviestamppot met uitgebakken spek en 16 uur gegaard stoofvlees. Hoezo stamppot in de lente kan niet? Dit gerecht is het gewoon helemaal. Verschillende texturen, mooie smaken die goed het goed met elkaar kunnen vinden. We zijn het er unaniem over eens, dit is hét gerecht.

We zitten al aardig vol en zijn dan ook blij dat we het dessert delen. En het dessert, de inmiddels bekende Persijn munt, is weer zo’n plaatje om te zien. Het is een gemberkoek met karamel en vier bereidingen van chocolade. Ik heb alleen de chocolademousse onthouden 🙂

Dus als je jezelf eens een avond wilt onderdompelen met al het moois dat ons kikkerlandje te bieden heeft zowel wat betreft het eten als de wijnen zit je bij restaurant Persijn helemaal op je plekje. Persijn Amsterdam restaurant


Reserveren bij Persijn
Zeker weten dat je terecht kunt? Je kunt hieronder een tafel reserveren.

Persijn Amsterdam
Amstelvlietstraat 4A
Amsterdam Oost
Ontbijt | lunch | brunch | koffie | diner | terras

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 6.30 uur tot 23.00 uur

[mapsmarker marker=”24″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant Bord'Eau Amsterdam
Dit moet je een keer gedaan hebben: sterrenlunchen bij Bord’Eau

Restaurant Bord'Eau in hotel l'Europe heeft een nieuwe chef. Lees verder

Sluiten