Petit Caron tweede zaak van bekende chef Alain Caron en zijn zonen

Petit Caron is het nieuwe project van (tv)chef Alain Caron en zijn zonen David en Tom. Ze hebben al een restaurant op de Frans Halsstraat in de Pijp Café Caron en nu vestigt het nieuwe café zich op een steenworpafstand van haar oudere broer.

Petit Caron nieuw café op het Gerard Douplein

Terwijl je bij Café Caron vooral aanschuift voor een lange(re) zit met meerdere gangen, draait het bij Petit Caron met name om de verschillende dranken en de wijn. En terwijl je van je drankje nipt snoep je er kleine (borrel)gerechtjes bij. Denk hierbij aan charcuterie, salade haricots verts, diverse patés en meer. Bij Café Caron hebben ze al een mooie wijnkaart (ik ben vooral fan van het kleine notitieboekje met daarin handgeschreven wijnen), maar Petit Caron gaat haar grotere broer out shinen met haar imposante wijncollectie.

Een echte Parijse bar in Amsterdam

Met Petit Caron halen de Carons een beetje van Parijs naar Amsterdam, want de nieuwe bar moet je het het gevoel geven dat je je in de Franse hoofdstad waant. Frans klassiek, met dezelfde gezellige rumoer zeg maar.

Nieuwe bar in de Pijp

Deze nieuwe bar met een Franse sfeer komt op de plek waar Donnie’s ooit zat, maar Donnie’s is verhuisd naar de Rozengracht en maakt hiervoor dus ruimte voor het café van de Carons. En deze locatie heeft de mogelijkheid van een terras aan het Gerard Douplein, dus met een beetje geluk kunnen we ons dit voorjaar en zomer op het terras van Petit Caron verschansen.

Café-bar Petit Caron gaat ergens in de tweede helft van maart 2018 open.

 

Over Alain Caron

Alain Caron is geboren en getogen in Parijs. Hier zag hij een aantal keukens van binnen totdat hij zich naar Nederland begaf. Hij was o.a. chef de partie bij Tante Koosje en chefkok bij De Kersentuin. Beide restaurants werden beloond met een ster terwijl Alain in deze keukens kookte. Vanaf 1995 verscheen Alain steeds vaker op tv. Hij was te zien in o.a. Wie Kookt Er Vandaag van IDTV, Uitgekookt van VTV, Koken op Zee van de VPRO en MasterChef van Net5.

Ook chefkok Peter Lute (ook bekend van MasterChef) heeft een nieuw restaurant in Amsterdam geopend: ARC by Lute. Vorige week mocht ik proeven van het nieuwe menu. Bekijk de foto’s.

Petit Caron
Gerard Douplein 10
Amsterdam Zuid | De Pijp | Amsterdam Oud-Zuid
Drinks | terras | diner

Error: map could not be loaded - a map with the ID does not exist. Please contact the site owner.

Openingstijden Petit Caron:
Volgen snel

Tags: Nieuwe bar Alain Caron en zijn zonen| nieuwe bar in de Pijp | Alain Caron en zijn zonen openen een tweede zaak | bar op Gerard Douplein in de Pijp | chefkok en zijn zonen openen een tweede zaak

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Libertine Comptoir de Cuisine Amsterdam Negen Straatjes
Bij Libertine Comptoir de Cuisine kun je de hele dag French toast happen.

Libertine Comptoir de Cuisine kan zomaar je dag redden. Read more

Sluiten