Appeltaart, tarte tartin, appelcider…bij Pommepomme draait alles om appel!

Pommepomme zet de oer-Hollandse appel in de schijnwerpers. Deze nieuwe dagzaak wordt een soort brasseriestijl koffiezaak.

Koffie van Stooker en allemaal lekkernijen met appel, heel veel appel. Denk aan apfelstrudel, tarte tartin, tartelette de pomme, appelcheesecake, appelkaneelcake, maar ook lekkers om de dorst te lessen zoals verse appelsappen, appelsmoothies en ciders.

‘De mogelijkheden met appels zijn oneindig,’ aldus mede-eigenaar Job Oosting. Ik ontmoette Job een aantal jaar geleden bij zijn ‘andere zaak’ De Koffieschenkerij. Voor wie niet bekend is met deze koffiespot, het is de meest dottige koffiezaak ooit.

De Koffieschenkerij Amsterdam centrum wallen lunch taart thee fris
Het terras van De Koffieschenkerij

En in deze kneuterige koffiezaak op de Wallen is ook waar het idee van alles-met-appel ontstaan. In de vitrine staan allerlei zoete traktaties uitgestald, maar het viel Job op een gegeven moment op dat de dingen met appel harder gingen dan de rest. Oosting: ‘Het is niet aan te slepen, iedereen kiest altijd voor de optie met appel.’ En zo werd het concept Pommepomme geboren. Hij doet dit overigens niet alleen, maar samen met Robert Sassen.

Zoet en hartig bij Pommepomme

‘We proberen zoveel mogelijk zelf te maken. We hebben dan ook een patissier aangenomen. We zijn momenteel ook bezig met een eigen appeltaartrecept te ontwikkelen. De ciders maken we (nog) niet zelf. Deze heerlijke ciders en dat dan met echt goede rilette en brood serveren. Ik zie het helemaal zitten.’ Het enthousiasme spat er echt vanaf. Ik krijg nu ook trek in cider en rilette. Mjam! Job vervolgt: ‘Je kunt ook terecht voor een ontbijt en we hebben ook kaiserschmarren. Jongejonge dat is zo goed. Ken je het?’ We zijn het erover eens dat kaiserschmarren te gek is en dat het ons beiden aan de wintersport doet denken en dat ook dat fantastisch is.

“We zijn momenteel ook bezig om met Holtkamp een eigen appeltaartrecept te ontwikkelen.”

Maarrrr de opening staat dus gepland op 1 september? Job: ‘Ja klopt. En wie weet komt er een tweede Pommepomme filiaal. We hebben in ieder geval wel de ambitie om op termijn nog een zaak te openen, maar eerst deze zaak helemaal finetunen.’

De Wallen opleuken

Oosting: ‘Het is ook echt te gek om met Pommepomme iets anders te geven aan de Wallen. De toeristen die daar lopen moeten ook goed eten. De rode stickers op de gevel zijn dan ook een knipoog naar de Wallen.’ Sowieso ziet de inrichting er niet verkeerd uit. ‘Ja we werken met Concrete. Ze hebben echt een mooi ontwerp gemaakt.’ Wie de andere creaties van dit ontwerpbureau weleens heeft gezien (onder andere 212, Happyhappyjoyjoy, Hotel W, Mama Makan, Zoku en Neni) weet dat Pommepomme prachtig gaat worden.

Pommepomme
Lange Niezel 27
Amsterdam Centrum
Ontbijt | lunch | brunch| borrel

Bekijk hun Instagrampagina en Facebookpagina.

Openingstijden Pommepomme:
De precieze openingstijden worden nog bepaald, maar Pommepomme opent al in de ochtend voor ontbijt en zal open blijven tot 21.00 uur/22.00 uur.

Concepttekening: Concrete

Ook interessant:

Tags: Pommepomme binnenkort in Amsterdam Centrum | nieuwe all day zaak op de Wallen waar je alles met appel kunt krijgen | nieuwe hotspot Amsterdam | nieuwe zaak op de Wallen | appelcider, tarte tartin, appeltaart…bij Pommepomme draait alles om appels | coming soon in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Tony's Chocolonely Chocolate Bar Amsterdam
Tony’s Chocolonely Chocolate Bar opent in Beurs van Berlage

Tony's Chocolonely Chocolate Bar wordt de nieuwe chocoladewalhalla van Amsterdam. Lees verder

Sluiten