Voorproeven bij Carstens het nieuwe restaurant van oud-chef van De Librije***

Wat een feestlunch was het bij Carstens!

Knapperige Caesar salad met wat plukjes krokant gebakken boerenkool, een surf en turf van boterzachte langoustine en kalfstong, malse geitenschouder met VOC kruiden en nog veel meer prachtige gerechten passeerden gisteren de revue tijdens de pré tasting bij restaurant Carstens.

Carstens van oud-chef De Librije

In de categorie een goede naam om te laten vallen, heeft restaurant Carstens een streepje voor. Een dikke vette streep kun je wel zeggen. Want de keuken wordt geleid door niemand minder dan chef Maik Kuijpers. Chef Kuijpers heeft de afgelopen dertien jaar in de pannen van De Librije*** in Zwolle staan roeren. Dus we kunnen wel stellen dat hij kan koken.

Direct reserveren bij Carstens

Chef Kuijpers (in het blauw) met zijn keukenteam

Van dichtbij zo op je bord

Chef Maik wil mensen kennis laten maken met al het lekkers in en op de Hollandse bodem en in onze wateren. Maar dan wel brasseriestijl. Dus niet te ingewikkelde gerechten, maar wel mooie smaken. Op de kaart van Carstens vind je dan ook producten en maaksels van dichtbij. Als warming up smeren gasten onkruidenboter van Van de Koe uit Amstelveen op brood van Bakbeest Maarten. Daarna kun je kiezen voor garnalen uit de Noordzee, Baambrugsbig en nog veel meer.

Het brood van ‘Bakbeest’ Maarten Langeslag met onkruidenboter

Na een korte intro gaan we aan tafel. En dan begint het feest dan echt. Hier een fotoreeks van de tig gangen lunch.

Aan tafel wordt de kropsla open gesneden…
…en er verschijnt een salade van Hollandse garnalen met een licht pikante krokante kropsla
Caesar salade met boerenkool, ansjovis, croutons, amandel en…
…een mooi lopend ei
Prachtig gegaarde langoustine met kalfstong, rode biet en zure room. Zo goed!
Een carpaccio van gele biet met geitenkwark, knapperige pijnboompitten, croutons en sla

De gerechten worden begeleid met wijnen uit Nederland of van wijnboeren met een directe link naar Nederland.

Dit zou het toch wel moeten zijn voor vandaag schiet er door mijn hoofd, maar ik kijk naar rechts waar zich de open keuken bevindt en vermoed dat er nog meer gaat komen.

De chef is in ieder geval nog druk in de weer, dus ik maak me op voor de volgende ronde

Vis- en vleesgerechten waar je warm van wordt

En ja hoor. De vliegensvlugge bediening maakt de tafel vrij en vervolgens hebben we een tafel vol met de volgende gerechten:

Baambrugsbig, gietenschouder met VOC kruiden en
Spruitjes aan stok. Krokant van buiten en zacht van binnen. Hmmm.
Perfect gegaarde schelvis met een gruwelijk goede dressing van tomaat, olijf en kruiden

Het leuke aan Carstens is dat je zelf je side dishes kunt bepalen. Je kent het wel, je ziet een stuk vlees op de kaart staan waar je trek in hebt, maar er zitten gebakken aardappeltjes bij terwijl je frietjes wilt. Ik vraag dan altijd of ik mag switchen van sides. Maar bij Carstens kun je je gerecht DIY’en, dus je hebt zelf in de hand wat je bij je vlees-, vis- of vegagerecht krijgt. Stamppot, krootjes, spruiten of frietjes van Frietboutique. Wat jij wilt!

De zoete gang

Favoriet van de meesten: de zoete afsluiter. Zoals jullie weten hou ik niet zo van zoet, maar proef ik overal van en ik spits ook mijn oren om te horen hoe zoetliefhebbers de hekkensluiter van het maal ontvangen. Aan de geluiden te horen valt het goed in de smaak en de hapjes die ik neem word ik ook blij van. Vooral het Instaproof taartje met een mooi zuurtje doet me goed.

Wentelteefje met blauwe bessen
Kniepertjes gevuld met Tony Chocolonely
Schuim van Stooker koffie en boerenjongens
Taartje met Zwarte Kip advocaat

Hangen aan de bar van Carstens

Restaurant Carstens heeft ook een mooie bar met comfy seats. Je kunt dus ook eerst even neerploffen in het bargedeelte voordat je aan tafel gaat. Best een goed idee lijkt me.

Maar ook de rest van het restaurant ziet er fraai uit. Ik ben vooral fan van de hoeveelheid licht (zowel van boven als van opzij).

Op de kaart van Carstens staan prachtige gerechten bereid met waanzinnige producten. Het menu staat vol met gerechten die bij een grote groep in de smaak vallen, dus zeker een goede plek om met een wat grotere groep te lunchen of te dineren want er zit zeker weten voor iedereen wat bij. Vooral het DIY-en van je maaltijd vind ik te gek.

Carstens opent haar deuren vanaf vrijdag 6 februari 2019. Een tafel reserveren kan hieronder.

Reserveren bij Carstens

Carstens bevindt zich in het Victoria Hotel aan de Damrak (pal tegenover Amsterdam Centraal Station), maar heeft een eigen ingang op de Hasselaerssteeg 1.

Dit zijn de restaurants van 2019 waar ik naar uitkijk

Restaurant Carstens
Hasselaerssteeg 1
Amsterdam Centrum
Lunch | drinks | diner

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 18.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag en zondag van 12.30 uur tot 15.00 uur en van 18.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”93″]

Tags: voormalig chef-kok restaurant Librije opent restaurant in Amsterdam | nieuw restaurant Amsterdam Centrum | restaurant tegenover Amsterdam Centraal station | nieuw restaurant in Park Plaza Victoria Hotel Amsterdam | nieuw restaurant Maik Kuijpers | uit eten bij Amsterdam Centraal

Translate»
Lees vorig bericht:
vegan ramen JUKU Ramen Amsterdam Centrum
JŪKU Ramen is ideaal voor je ramen fix (PERMANENT GESLOTEN)

JŪKU Ramen ging een paar weken geleden stilletjes open op de Leidsekruisstraat. Lees verder

Sluiten