Dit zijn de restaurants van 2019 waar ik naar uitkijk

Wauw 2019 is nog maar net begonnen en het is nu al te gek. De afgelopen weken zijn er een paar hele toffe restaurants en concepten open gegaan en de aankomende weken gaan er een paar spots open waar ik al een tijdje reikhalzend naar uitkijk. Daarnaast zit ik vol in de organisatie van het Amsterdam Ramen Festival en dat gaat zo goed dat de online kaartjes al in een paar uur uitverkocht waren. Pretty awesome dus.

Update je foodbucketlist van 2019

Nu we vier weken januari achter onze rug hebben blik ik even met je terug en spieken we even naar wat er nog te wachten staat. Kun je je foodbucketlist weer aanvullen of updaten. Altijd handig niet?

Open januari 2019

De afgelopen weken zijn er al behoorlijk wat nieuwe coole spots open gegaan. Bij een aantal ben ik al naar binnengestommeld, terwijl er nog een paar hoog op mijn verlanglijstje staan. Dit zijn de plekken die begin dit jaar open gingen:

Brouwerij 't IJ 't Blauwe Theehuis Vondelpark

Schuurmanoomensgrassotti

De mannen achter white label coffee hebben schuurmanoomensgrassotti een nieuwe koffiebar slash wijnbar geopend op de Overtoom. Een coole plek waar je je ochtend kunt beginnen met een huisgemaakt plakje ontbijtkoek en oude kaas, je vertrouwde white label coffee koffie en gedurende dag jezelf kunt klaarmaken voor wijntijd. Vin naturel iemand?

Fou Fow Udon

Bovenaan mijn to do list staat Fou Fow Udon. Ik hou van udon, tel daarbij op de goede reputatie en kwaliteit van Fou Fow en je snapt wel waarom ik hier heel erg snel heen moet.

Ramenrestaurant Ramen-Kingdom Amsterdam Centraal station

Ramen Kingdom

Al vanaf najaar 2018 heeft Ramen Kingdom status coming soon en afgelopen vrijdag gingen ze eindelijk open. Twee dagen voor hun soft opening mocht ik voorproeven. Wat een mooie zaak (alsof je in Japan bent), wat een lieve mensen en wat een fantastische ramen en appertizers. Sindsdien crave ik hun smaakvolle tonkotsu met dunne noedels. 

Watergang

Tim kookte voorheen bij o.a. Bord’Eau en Xampanyeria Centra, maar heeft begin dit jaar restaurant Watergang geopend in een te cute pand aan de Weteringstraat. Ik kan niet wachten om de mooie gerechten en wijnen te proeven.

Ron Gastrobar Indonesia Downtown

Nacarat is weg en in de plaats hiervan zit Ron Gastrobar Indonesia Downtown. Indonesische gerechten smikkelen onder die geweldige glazen koepel met waanzinnig uitzicht over Amsterdam, tja dat zou best weleens fijn kunnen zijn.

Sapporo Ramen SORA West

De uit Japan afkomstige Shin heeft al twee zaken op zijn naam staan: Sapporo Ramen SORA op de Ceintuurbaan en Ramen Dining Bar SORA op de Albert Cuypstraat. Bij SORA maken ze een mean and lean tonkotsu en ik vind het best wel exciting dat er nu een derde plek in Amsterdam is waar je deze Sapporo style ramen kunt slurpen, namelijk Sapporo Ramen SORA West op de Marco Polostraat.

Little Collins West

Little Collins was één van de eerste spots in Amsterdam waar je kon brunchen zoals ze down under doen. De eerste keer dat ik bij Little Collins brunchte was ik blown away. En nu is er dus ook een Little Collins West op de Bilderdijkstraat. Ik ben er nog niet geweest, maar dat ga ik snel een keertje goedmaken.

Open begin februari 2019

Aanstaande donderdag is het dan eindelijk zover. Nadat ik afgelopen juni mocht proeven van wat ons te wachten staat bij NENI bij het Stadionplein was ik verkocht. Wat een delicate smaken en hun pitabrood is de lekkerste die ik ooit heb mogen proeven. Daarna werd het wachten op de opening bijzonder moeilijk. Maar ze gaan begin februari dan toch echt open. Aanstaande donderdag mag ik voorproeven. Je kunt je voorstellen hoe excited ik ben.

nNea Pizza

Vincenzo Onnembo komt uit Napels en eindigde in de top 10 van de Pizza UNESCO Contest van 2017. En nu opent deze pizzabakker een nNea, een Napolitaanse pizzashop op de Bilderdijkstraat. Op 12 februari mag ik eindelijk mijn tanden zetten in zijn pizza. Ik kan niet wachten. 

Fenicie Amsterdam Libanees restaurant

Fenicie

Het wordt één groot Libanees eetfestijn wanneer Fenicie aan de Kleine Gartmanplantsoen opent, dat is één ding dat zeker is. Nog even geduld, maar over een paar weken kunnen we dus prikken van al dit lekkers.

Brouwerij 't IJ 't Blauwe Theehuis Vondelpark

Bieren in maart 2019

In maart gaat de enig echte Gebrouwen door Vrouwen Bar open op de Jan Pieter Heijestraat. En dit zou hierdoor zomaar eens het gezelligste hoekje van de JP Heije kunnen worden. Vanaf de JP Heije rol je zo door naar het Vondelpark. Richting ’t Blauwe Theehuis welteverstaan want dan gaat Brouwerij ’t IJ Vondelpark (weer) open.

Coming soon in 2019

Met bovenstaande openingen zijn we er nog niet hoor, want er komt nog meer aan. Bewoners van Amsterdam Noord en dan met name het NDSM kijken met smacht uit naar de opening van IJver Amsterdam, een te gek bierproeflokaal in een oude loods. Verderop in Noord komt er een stadstrand met biergarten aan het water. Van de makers van Amsterdam Roest, dus dat belooft veel goeds.

De Drie Wijzen Uit Oost zitten nooit stil en ook in 2019 laten ze van zich  horen. In het voorjaar heropenen ze Pacific Parc en als ik Riad mag geloven wordt het te gek. Zo gaan ze het op culinair vlak naar een hoger plan tillen en krijgen creativiteit, cultuur en verschillende stromingen van muziek meer ruimte bij deze vernieuwde plek. In de Schinkelbuurt opent Bar Bonnie ergens in september, dit wordt een bruine kroeg in een nieuw jasje en stoere bar Ramona opent binnenkort op de Clercqstraat. Echt hier ben ik zo benieuwd naar!

Maar ook op het gebied van streetfood en fingerfood gaat er dit jaar wat gebeuren. The Libanese Sajeria, je weet wel van die heerlijke Libanese wraps, opent een tweede locatie op de Utrechtsestraat. Dim sum walhalla Full Moon opent een dimsumrestaurant bij het Leidseplein. En foodhal The Food Department opent in Magna Plaza.

Hoppa! Genoeg te ontdekken dus dit jaar. En er komen vast nog heel veel waanzinnige plekken bij.

Translate»
Lees vorig bericht:
Cafe Pontsteiger Amsterdam Houthavens
Cafe Pontsteiger nieuwe all day spot in Houthavens

Café Pontsteiger zou zomaar je nieuwst hangout kunnen worden, tenminste als je graag in Amsterdam West uithangt. Lees verder

Sluiten