Must do: Ongecompliceerd dineren bij hippe vogel Kanarie Club

Het is alweer een tijdje geleden dat ik bij het preview diner bij Kanarie Club aanwezig was. Een jaar en twee maanden geleden om precies te zijn. Tussendoor ben ik uiteraard nog weleens binnengevlogen bij deze te gekke plek. Gewoon om te lunchen, te werken of te chillen, maar het werd weer eens hoog tijd om aan te schuiven voor een uitgebreid diner bij deze hippe vogel.

Direct reserveren bij Kanarie Club

Om even in te komen beginnen we met een glaasje prosecco gemixt met limoncello. We besluiten ons te laten verrassen door de chef. En als eerste krijgen we een kleurrijk bordje voor onze neuzen: Steak tartare, aangemaakt met crème fraîche en piment en daarbij een kwarteleitje en een tule van biet. De steak tartare is mooi met de hand gesneden en goed om smaak. Een tikkie extra smeuïg door de toevoeging van de zure room. En we zijn beiden fan van de tule die het gerecht een extra zoet krokante bite geeft. Een fijn begin van de avond.

Coquilles en bloemkool zijn een gouden combi. Dat blijkt weer uit dit gerecht met de schaaldieren met versjus, een crème van bloemkool en macadamianoten. En persoonlijk vind ik het ook een plaatje om te zien dit gerecht.

We denken te eindigen met alleen een crème van pandan, krokante mango, gepofte rijst en ijs van limoenblad, maar we krijgen er nog een ijskoude verrassing bij. Het dessert is er eentje waar je zo lekker rustig samen van kunt snoepen. Een crèmepje hier, een hapje ijs en een beetje van het krokantje. Hij is lekker fris, zuur, zoet, romig, krokant en alles tegelijk.

Om het diner af te toppen krijgen we nog drie fraaie huisgemaakte magnums. Eentje gevuld met aardbei, eentje met mango en de laatste met chocolade.

Poehee dat was een fijn avondje. Kanarie Club blijft gewoon een fijne plek om te komen en natuurlijk om een vorkje te prikken.


Reserveren kan hieronder

Kanarie Club
Bellamyplein 51
Amsterdam West | Oud-West
Ontbijt | lunch | brunch | drinks | diner | terras

Openingstijden Kanarie Club:
Maandag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 23.00 uur
Vrijdag van  8.30 uur tot 2.30 uur
Zaterdag van 9.30 uur tot 2.30 uur
Zondag van 9.30 uur tot 23.00 uur

[mapsmarker marker=”270″]

Translate»
Lees vorig bericht:
The Poké Market Amsterdam Zeilstraat
The Poké Market nieuwe poké bowl spot in de Schinkelbuurt

Goed nieuws voor poké bowl fans in de Schinkelbuurt want binnenkort is deze buurt in Amsterdam Zuid een poké bowl...

Sluiten