Restaurant Vanderveen is funky en rock & roll

Als je meer dan zo’n 1,5 jaar geleden bij Vanderveen bar & kitchen op de Beethovenstraat bent geweest, vergeet dan alles wat je daar hebt gezien, gegeten en gedronken.

Want iets meer dan een jaar geleden kreeg Vanderveen een geheel nieuw team en een flinke facelift. Van een degelijke bar café transformeerde deze vernieuwde spot tot een funky groovy bar waar je grandioos kunt eten.

Fervente barhangers zoals ikzelf komen aan hun trekken bij Vanderveen. Aan de ene bar word je getrakteerd op chille tunes van de grammafoonspeler en terwijl je aan de andere bar hangt kun je iedere handeling van de witte brigade nauwlettend in de gaten houden.

Bij Vanderveen kun je kiezen voor een tasting menu (uit te breiden met hun signature dish) of á la carte dineren. Omdat we gewoonweg niet konden kiezen uit al die te gekke gerechten gingen wij voor het menu. Gewoon achterover hangen en wel zien wat de chef voor ons in petto heeft. En ik kan je vertellen dat was zeker niet verkeerd. Wat een prachtig uitgevoerde gerechten. Stuk voor stuk zo knap dat je ze wilt inlijsten. Bijna alles wat de tafel bereikt is huisgemaakt, van de shokupan (Japans melkbrood), de tartelettejes en de boter tot aan de bonbons en cannelés. Bij ieder gerecht volgt een uitgebreide en gedetailleerde beschrijving van de bereiding. Zo wordt de kabeljauw eerst gecured en vervolgens gepocheerde in een boterbad met o.a. salie, tijm en verveine en geserveerd met een saus van gefermenteerde knoflook.

De allerknapste van het stel is toch wel het één van de twee hoofddesserts: chausson aux pommes, een Frans appelflapje. Superfotogeniek en ook nog eens een superlekker.

Deze restaurants wil je bezoeken: dé restaurant bucket list voor 2022.

Bij iedere gang weet de uit Frankrijk afkomstige sommelier weer een fijne wijn in te schenken dat het gerecht naar een nog hoger niveau tilt. De bediening is vlot, superlief, weet dondersgoed wat ze serveren en is attent. De gerechten zijn spannend, vernieuwend en vooral ook heel erg lekker.

Wat een toptent is dit. Als je nog niet bij Vanderveen bent geweest, moet je hier zeker eens heen.

Vanderveen
Beethovenstraat 27A
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | Amsterdam RAI
Diner

Reserveer een tafel

Openingstijden Vanderveen (kan veranderen ivm de coronamaatregelen):
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag van 17.30 uur tot 22.00 uur
Zondag gesloten

Plan je route naar Vanderveen

Ook interessant

Vanderveen Bar & Kitchen is een geweldig goed restaurant in Amsterdam Zuid | restaurant in de buurt van de RAI | uit eten in de buurt van de RAI Amsterdam | goed uit eten in Amsterdam Zuid | leuke restaurants op de Beethovenstraat

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant EuroPizza Amsterdam Noord
Euro Pizza Restaurant in Amsterdam Noord is zoveel meer dan een pizzaspot

Toegegeven de naam, Euro Pizza Restaurant, doet meer denken aan een louche dönerzaak dan een coole foodspot. Lees verder

Sluiten