Zet deze restaurants maar op je bucketlist voor 2022

De horeca mag eindelijk weer open! Halleluja!

Restaurants mogen tot 22.00 uur open, dus dat betekent dat we naast lunchen, kunnen dunchen en dineren. Woohoo eindelijk weer! Reserveren dus maar! Mijn eerste reservering staat alweer. Weet je nog niet waar je een tafeltje moet boeken? Wellicht dat deze food bucketlist voor 2022 je een beetje op weg kan helpen.

Le Coeur

De sfeer, de bediening, de prachtige wijn- en Champagnekaart, de prachtige entourage en de likkebaardend goede gerechten…alles aan restaurant Le Coeur klopt. Vorig jaar opende chef Rick Swinkels (o.a. Jacobsz, Sjefietshe) deze hartverwarmende zaak in de Hartenstraat en dit is er eentje waar ik blijf terug komen. Probeer zeker de eclair met crème van foie gras en witte chocolade en laat je verder verrassen door wat de sommelier en bediening je aanraadt, je zult zeker weten net zoals ik van deze zaak gaan houden.

Lees mijn volledige review over Le Coeur

Le Coeur
Hartenstraat 24
Amsterdam Centrum
Lunch | diner

Reserveer een tafel

Openingstijden Le Coeur (let op: tijden kunnen wijzigen ivm de coronamaatregelen):
Maandag gesloten
Dinsdag gesloten
Woensdag gesloten
Donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur

Plan je route naar restaurant Le Coeur

VanderVeen Bar & Kitchen

Zo’n anderhalf jaar geleden waaide er een frisse wind door VanderVeen Bar & Kitchen. Een Franse wind welteverstaan. De chef, een deel van het keukenteam en de sommelier, allemaal met Franse roots. De crowdpleasers op het menu maakten plaats voor innovatieve en interessante gerechten. Waar het kan produceert en maakt het keukenteam alles zelf. De baksels? Die bakken ze zelf, ook wordt er veel gefermenteerd om zo een nóg interessantere smaak aan de gerechten toe te voegen. VanderVeen is rock en roll en zeker een aanrader om eens een middagje of avond te spenderen.

Lees meer over Vanderveen

VanderVeen Bar & Kitchen
Beethovenstraat 27A
Amsterdam Zuid
Lunch | diner

Reserveer een tafel

Openingstijden VanderVeen Bar & Kitchen (let op: openingstijden kunnen veranderen vanwege de coronamaatregelen):
Maandag tot en met woensdag gesloten
Donderdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur

Plan je route naar VanderVeen Bar & Kitchen

cornerstore

Restaurant cornerstore is geïnspireerd op een Japanse listening bar. Een Japanse wat?! hoor ik je denken. Een listening bar is een bar waar je naartoe gaat om een drankje te doen onder het genot van tunes die uit de luidspreker van een elpee-speler komen. Bij het uber coole cornerstore vind je ook een platenspeler achter de bar en een mooie collectie aan grammafoonplaten, maar naast alleen een drankje doen kun je hier ook grandioos eten. Creatieve gerechten met hier en daar Japanse invloeden. Je moet wel even naar de overkant met de pont om er te komen, maar dan heb je ook wat. Ze nemen overigens maar beperkt reserveringen aan, dus ga op tijd om een plekje (aan de bar) te scoren.

Lees meer over cornerstore

cornerstore
Papaverweg 11
Amsterdam Noord
Lunch | drinks | diner

Bekijk website

Openingstijden cornerstore: onbekend

Plan je route naar cornerstore

Coulisse

Wat krijg je als een chef die voorheen bij werelds beste restaurant Noma werkte en een sommelier dat zijn strepen heeft verdiend bij o.a. The Jane van Sergio Herman samen een restaurant openen? Dan krijg je een knap ingerichte zaak (in de voormalige lobby van een theater) met bijster interessante minimalistische gerechten en een hele fijne wijnkaart. Restaurant Coulisse is een must go en een van de meest interessante zaken van het moment. Zeker gaan als het je lukt om een tafeltje te bemachtigen.

Lees de volledige review over Coulisse

Restaurant Coulisse Amsterdam hotspot

Coulisse
Oostenburgergracht 75
Amsterdam

Reserveer een tafel

Openingstijden Coulisse:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag van 16.30 uur tot 22.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 22.00 uur
Zondag gesloten

Plan je route naar Coulisse

Euro Pizza Restaurant

Ok, de naam doet je meer denken aan een goedkope pizzazaak, maar Euro Pizza Restaurant is de naam van een supertoffe zaak in Amsterdam Noord waar je naast hele goede pizza’s met fluffy korst ook creatieve en innovatieve gerechten kunt happen.

Lees meer over Euro Pizza Restaurant

Euro Pizza Restaurant
Gedempt Hamerkanaal 79
Amsterdam Noord
Lunch | drinks | diner

Reserveer een tafel

Openingstijden Euro Pizza Restaurant (kan wijzigen ivm de coronamaatregelen):
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag tot en met vrijdag van 18.00 uur tot 22.00 uur
Zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 22.00 uur

Plan je route naar Euro Pizza Restaurant

MasMais

MasMais is funky en cool, je hapt hier een verdraaid goede taco en drinkt toffe biertjes en mooie cocktails. Eigenaar Mike en Jim zijn de enige, maar dan ook echt de enige twee gekken in Amsterdam die zelf hun maïs koken, malen (met een echte Mexicaanse molino) om er vervolgens verse tortilla’s van te maken. En eerlijk is eerlijk, tortilla’s zijn vers gebakken het aller allerlekkerst. Tel daarbij op hun niet te versmaden toppings en je snapt wel waarom deze funky bar en taqueria een must is!

Lees mijn volledige review over MasMais

MasMais
Hoofdsweg 456
Amsterdam Bos en Lommer | Amsterdam West
Lunch | drinks | diner

Reserveer een plekje

Openingstijden MasMais (kan veranderen ivm coronamaatregelen):
Maandag tot en met vrijdag gesloten
Zaterdag en zondag van 12.30 uur tot 22.00 uur

Plan je route naar MasMais

Ook interessant

Translate»
Lees vorig bericht:
Champagnebar L’Atelier du Champagne nieuwe spot om bubbels te scoren

L'Atelier du Champagne was altijd al dé plek-om-heen-te-gaan als je een bijzonder mooie fles Champagne in huis wilt halen. Lees...

Sluiten