Salmuera viert 5-jarig bestaan met een nieuwe killer cocktailkaart en een Argentijnse deliwinkel

Latijns-Amerikaans restaurant Salmuera op de Rozengracht bestaat vijf jaar!

Al vijf hele jaren kunnen we ons begraven in ceviche, empañadas, Argentijnse special cuts, quesadillas en (mezcal)cocktails. Binnen in de te gek en tikkie mysterieus funky ingerichte zaak of buiten op het terras. Maar nu ze de vijf jaar aantikken komen de gebroeders Uzucudun met twee wel hele fijne nieuwe dingen: een geweldige nieuwe bar tender en een nieuwe Argentijnse deli.

Kick ass cocktails van Martin Eisma

Salmuera had natuurlijk al geweldige cocktails. Ik droom soms nog steeds van die spicy mezcal cocktail die ik hier ooit dronk. Maar om het nog even iets toffer te maken hebben ze Martin Eisma binnengehaald en gebombardeerd tot managing bartender. Ik hing regelmatig bij Eisma aan de bar toen hij nog bij cocktailbar Bluespoon in het Andaz hotel cocktails shakte. Martin draait er zijn shakerhand niet voor om om de meest gekke dingen zelf te maken. Eetbare parfum? Ja hoor maakt hij even. Ananas uit het seizoen? Dan maakt hij toch een of andere ananasinfusie. Eisma creëert cocktails die in zijn geheel een ervaring zijn. Kijk niet vreemd op als hij je aanraadt om vooral te knagen aan het takje dat je bij het cocktail krijgt of even aan de buitenkant van je cocktailglas te likken. Gewoon doen en je zult snappen waarom hij zo’n briljante bartender is.

Aan iedere cocktail gaat een traject van proeven, trial & error en experimenteren vooraf en hij weet dat zo tof te vertellen dat je alleen maar meer trek krijgt in die eerste slok. Ik mocht vorige week proeven van de nieuwe cocktailkaart.

In onderstaand filmpje een recap van de avond.

Bites, ceviches en special cuts

Hoe fantastisch een liquid dinner ook kan zijn, het bleef niet alleen daar bij. We belanden in een fiësta van Latijns-Amerikaanse bites, ceviches en Argentijnse steaks.

Uiteraard dit allemaal afgetopt met een espresso martini.

Argentijnse deli

Er komt iets nieuws aan werd ons al ingefluisterd. Wat dan en wanneer? Eigenaar Vincent Uzucudun komt er even bij zitten om onze prangende vragen te beantwoorden. In het aangrenzende pand van Salmuera zat ooit een kledingzaak, dat pand hebben ze erbij getrokken en daar hebben ze onder andere een privat dining ruimte van gemaakt. Dat is de ruimte waar wij aan het dineren zijn en het voorste deel wordt omgetoverd tot een Argentijnse deli waar je Latijns-Amerikaanse lekkernijen kunt kopen voor thuis of to go. Wanneer deze deli van Salmuera open gaat en hoe die gaat heten, dat is nog even afwachten. Maar wordt vervolgd!

Salmuera
Rozengracht 106
Amsterdam centrum
Drinks | cocktails | diner | fijn terras

Openingstijden Salmuera:
Maandag tot en met donderdag van 17.30 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 17.30 uur tot 3.00 uur
Zondag van 17.30 uur tot 1.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Salmuera

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Salmuera 52.373199, 4.879369

Dit vind je misschien ook wel leuk:

Tags: ceviche eten in Amsterdam | Argentijns restaurant op de Rozengracht in Amsterdam centrum | waar kun je ceviche eten in Amsterdam centrum? | waar kun je Argentijnse steak eten in Amsterdam? | Argentijns steakrestaurant | cocktailbar | cocktails met Mezcal | restaurant met fantastisch terras in Amsterdam centrum | empañadas eten in Amsterdam |espresso martini | Salmuera viert 5-jarig bestaan met een nieuwe killer cocktailkaart en een Argentijnse deliwinkel

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Alt Amsterdam restaurant Zuid
Bar Alt van bierpionier tot ‘beer pairing’ koning

De eerste keer dat ik bij Bar Alt aanschoof waren ze nog maar net open. Lees verder

Sluiten