Salmuera viert 5-jarig bestaan met een nieuwe killer cocktailkaart en een Argentijnse deliwinkel

Latijns-Amerikaans restaurant Salmuera op de Rozengracht bestaat vijf jaar!

Al vijf hele jaren kunnen we ons begraven in ceviche, empañadas, Argentijnse special cuts, quesadillas en (mezcal)cocktails. Binnen in de te gek en tikkie mysterieus funky ingerichte zaak of buiten op het terras. Maar nu ze de vijf jaar aantikken komen de gebroeders Uzucudun met twee wel hele fijne nieuwe dingen: een geweldige nieuwe bar tender en een nieuwe Argentijnse deli.

Kick ass cocktails van Martin Eisma

Salmuera had natuurlijk al geweldige cocktails. Ik droom soms nog steeds van die spicy mezcal cocktail die ik hier ooit dronk. Maar om het nog even iets toffer te maken hebben ze Martin Eisma binnengehaald en gebombardeerd tot managing bartender. Ik hing regelmatig bij Eisma aan de bar toen hij nog bij cocktailbar Bluespoon in het Andaz hotel cocktails shakte. Martin draait er zijn shakerhand niet voor om om de meest gekke dingen zelf te maken. Eetbare parfum? Ja hoor maakt hij even. Ananas uit het seizoen? Dan maakt hij toch een of andere ananasinfusie. Eisma creëert cocktails die in zijn geheel een ervaring zijn. Kijk niet vreemd op als hij je aanraadt om vooral te knagen aan het takje dat je bij het cocktail krijgt of even aan de buitenkant van je cocktailglas te likken. Gewoon doen en je zult snappen waarom hij zo’n briljante bartender is.

Aan iedere cocktail gaat een traject van proeven, trial & error en experimenteren vooraf en hij weet dat zo tof te vertellen dat je alleen maar meer trek krijgt in die eerste slok. Ik mocht vorige week proeven van de nieuwe cocktailkaart.

In onderstaand filmpje een recap van de avond.

Bites, ceviches en special cuts

Hoe fantastisch een liquid dinner ook kan zijn, het bleef niet alleen daar bij. We belanden in een fiësta van Latijns-Amerikaanse bites, ceviches en Argentijnse steaks.

Uiteraard dit allemaal afgetopt met een espresso martini.

Argentijnse deli

Er komt iets nieuws aan werd ons al ingefluisterd. Wat dan en wanneer? Eigenaar Vincent Uzucudun komt er even bij zitten om onze prangende vragen te beantwoorden. In het aangrenzende pand van Salmuera zat ooit een kledingzaak, dat pand hebben ze erbij getrokken en daar hebben ze onder andere een privat dining ruimte van gemaakt. Dat is de ruimte waar wij aan het dineren zijn en het voorste deel wordt omgetoverd tot een Argentijnse deli waar je Latijns-Amerikaanse lekkernijen kunt kopen voor thuis of to go. Wanneer deze deli van Salmuera open gaat en hoe die gaat heten, dat is nog even afwachten. Maar wordt vervolgd!

Salmuera
Rozengracht 106
Amsterdam centrum
Drinks | cocktails | diner | fijn terras

Openingstijden Salmuera:
Maandag tot en met donderdag van 17.30 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 17.30 uur tot 3.00 uur
Zondag van 17.30 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”267″]

Dit vind je misschien ook wel leuk:

Tags: ceviche eten in Amsterdam | Argentijns restaurant op de Rozengracht in Amsterdam centrum | waar kun je ceviche eten in Amsterdam centrum? | waar kun je Argentijnse steak eten in Amsterdam? | Argentijns steakrestaurant | cocktailbar | cocktails met Mezcal | restaurant met fantastisch terras in Amsterdam centrum | empañadas eten in Amsterdam |espresso martini | Salmuera viert 5-jarig bestaan met een nieuwe killer cocktailkaart en een Argentijnse deliwinkel

Translate»
Lees vorig bericht:
Bar Alt Amsterdam restaurant Zuid
Bar Alt van bierpionier tot ‘beer pairing’ koning

De eerste keer dat ik bij Bar Alt aanschoof waren ze nog maar net open. Lees verder

Sluiten