Beste ramen noodles van Amsterdam waar eet je die?

De allerlekkerste ramen noodles van Amsterdam, dat is waar ik naar op zoek ben en laat Sapporo RAMEN SORA op de Ceintuurbaan nou toevallig claimen de meest authentieke ramen van Sapporo in Amsterdam te hebben. Dus hop naar de Pijp om deze noedelsoep te testen.

Ramen noodles Amsterdam bouillon

De bovenste is de tonkotsu broth

Sapporo RAMEN SORA de bouillon

Een goede ramen noodle soup valt of staat met de broth. Er zijn verschillende ramenbouillons: Op basis van varkenspoten én kippenkarkassen, alleen kip, op basis van dashi, alleen veggies, etc etc. Maar hoe dan ook, de bouillon hoort een diepe smaak te hebben. En dat krijg je door de bouillon lekker lang te laten trekken. Sommige ramenbroths staan wel dagen op het vuur. Alles voor de smaak. Mijn favo broth is de tonkotsu, hierin gaan varkenspoten en het goedje heeft zo lang en hard heeft staan pruttelen dat al het vet en vel is opgelost in de smaakvolle soep. Vaak is hij lekker melkerig en ik vind dit te gek samen met de noodles. De tonkotsu van Sapporo RAMEN SORA is heel erg fijn. Diep diep van smaak, lekker vol romig, maar niet té vet.

Sapporo Ramen restaurant Amsterdam

Ramen noodles

En dan het volgende zeer zeer belangrijke component van de ramen noodles, de noedels. Een kom ramen met slechte noodles is als een hamburger zonder goede burger, gewoon niet te doen. De noedels bij Sapporo RAMEN SORA komen helemaal uit de stad Sapporo, oftewel het ramen walhalla in Japan (er schijnt een straat te zijn met alleen maar ramenrestaurants) en het is duidelijk they know their ramen! De noedels zijn lekker chewy en hebben een mooie dikte.

Ramen restaurant Amsterdam Ceintuurbaan

Dat ei…ooooh zo lekker

De beste ramen noodles van Amsterdam

Fou Fow Ramen was één van de eerste coole tentjes die in Amsterdam een wel heel erg fijne ramen serveerde. Zij kwamen overgevlogen vanuit Toko Dun yong in Chinatown en streken neer op de Elandsgracht. Taka Japanese Kitchen nam hun plekje over in Dun Yong en toen ik de ramen noedels van deze Japanse Chef proefde was ik even in extase. De hemelse kommen van Taka waren dan ook mijn nieuwe favoriet, maar toen kwam Sapporo RAMEN SORA. En deze ramentent op de Ceintuurbaan in de Pijp doet het hart van deze ramenfan harder kloppen. Dus wat mij betreft eet je hier de beste ramennoedels van Amsterdam.

Ramen noodles, wat is het nou precies?
Dé plekken in Amsterdam om ramen te eten
Zo maak je zelf een kom ramen noodles

Sapporo Ramen Sora Amsterdam

Sapporo RAMEN SORA
Ceintuurbaan 49H
Amsterdam Zuid | De Pijp
Lunch | brunch | diner

Openingstijden Sapporo RAMEN SORA:
Maandag tot en met vrijdag van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 17.30 uur tot 21.30 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 21.30 uur
Zondag van 12.00 uur tot 21.30 uur

[mapsmarker marker=”308″]

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Local Hero Amsterdam West
Local Hero Amsterdam nieuwe funky BoLo-spot

Local Hero Amsterdam op de Jan van Galenstraat is AAN! Sinds gisteren is deze nieuwe ontbijt Lees verder

Sluiten