Sjefietshe, het eerste cevicherestaurant van Amsterdam, is open!

Gisteren schoof ik aan voor een ceviche lunch bij Sjefietshe.

Sjefietshe, waarschijnlijk heb je de naam al vaker voorbij horen komen. ‘Ceviche op z’n Amsterdams,’ volgt er vaak achteraan als je oprichter Seger Abels hoort vertellen over zijn concept.

Sjefietshe ceviche op z’n Amsterdams

Wat dat precies betekent? Nou dat Seger absoluut niet claimt de authentieke Zuid-Amerikaanse ceviche te serveren. Wat hij wel doet? Het rauwe visgerecht op zijn manier interpreteren en serveren. Bij ceviche wordt vis gegaard in zuur en tja daar kun je alle kanten mee uit en dat is dus ook wat je bij Sjefietshe kunt verwachten, een creatieve take on het gerecht ceviche. Abels doet dit overigens niet solo. Het team achter Sjefietshe wordt versterkt met Rick Swinkels als chef (dezelfde man achter restaurant Jacobsz), Bas Lammersen (voorheen Roast en Monk in Haarlem) en Jordy Wentink.

Sjefietshe Amsterdam restaurant de Pijp
het interieur is te gek

Restaurant met terras in de Pijp

Wat direct opvalt wanneer ik aan kom fietsen is het terras. Sjefietshe zit in een hoekpand aan de Ruysdaelkade en dat betekent in de middag volle bak zon. ‘Daarom zijn we ook vanaf 16.00 uur open,’ legt Abels uit. In het zonnetje van een bordje met ceviche knabbelen met een glaasje wijn, ijskoud biertje of cocktailtje ernaast…tja wie wil dat nou niet. Dus ik snap wel dat het terras van Sjefietshe nu al in hun soft opening periode goed bezocht wordt. Ik heb het terras even voor je getest gisteren en hij is dik goedgekeurd!

Taste Amsterdam bij Sjefietshe

Ok, ze zijn dus soft open. En tot en met 26 mei blijven ze proefdraaien. Vervolgens zijn ze een weekje dicht omdat het hele team op Taste Amsterdam staat en vanaf 5 juni zijn ze voor het echie open. Gisterenmiddag was het een Taste Amsterdam x Sjefietshe middag. Twee chefs die tijdens Taste te vinden zijn bij de Chef’s Table schoven aan tijdens de lunch. Wij werden vereerd met Dennis Kuipers van Vinkeles* en Jonathan Zandbergen van Merlet*. Zij hebben een paar ingrediënten doorgeven aan chef Rick Swinkels en zijn team waarmee ze aan de slag zijn gegaan. En wij mochten gisteren het resultaat proeven.

Sjefietshe Amsterdam restaurant de Pijp ceviche
dorade rosé (rode zeebrasem) met mierikswortel, Hollandse snijbonen, mapuche, avocado en sesam

We beginnen met de rode zeebrasem. Een plaatje om te zien en een waanzinnig fijn gerecht om van te eten. De vis heeft nog een mooie bite, de bonen zijn mooi knapperig, er zit een lekker pitje in en de tijgermelk is zo smakelijk dat ik het wil oplikken.

Sjefietshe Amsterdam restaurant de Pijp vis
wilde zeebaars, limoen, gember, korianderzaad, koriandersteeltjes, ají, groene asperges, tomaat en gepofte maïs

Bij het volgende gerecht legt chef Jonathan uit dat zeebaars van mei tot en met de herfst het vetst en daarmee het mooiste is en daarom had hij het op het lijstje gezet. Daarnaast heeft hij ook korianderzaad opgegeven. ‘Het is één van de weinige specerijen dat lekker fris is. Ik gebruik het graag in mijn gerechten.’ Het resultaat is een verrassend gerecht. Verschillende texturen van knapperige groene asperges tot aan krokante maïs en dan die lichtgegaarde vettige zeebaars. Heerlijk!

Sjefietshe Amsterdam restaurant de Pijp nieuw
gebakken heilbot met beurre blanc
Sjefietshe Amsterdam bySam
loving this waffle!

De volgende gang is geen ceviche, maar wel vis. Namelijk een gebakken heilbot met een beurre blanc saus. En daarbij hartige wafels met forel kaviaar, crème fraîche en groene kruiden. Ik ben vooral weg van de wafel met kaviaar en zure room. Blijft een topcombinatie.

Sjefietshe Amsterdam restaurant de Pijp Rick Swinkels
Chef Rick Swinkels aan het werk

Wow wat is Sjefietshe goed gelukt. Echt een prachtige zaak met een topsfeer. Tel daarbij op waanzinnig lekkere gerechten, een geweldig team en een te gek terras en je hebt een succesformule te pakken!

Gisteren at ik dus van het speciale Taste Amsterdam menu, maar ik heb even gespiekt wat ze ‘normaal’ gaan serveren. Hier een greep uit de gerechten: desembrood van Vain met Sjefietshe boter, oesters, oestersbeignets, Noordzee Sjefietshe kroketjes, ceviche van schelvis, coquilles ceviche, burrata met roze tomaat, gefermenteerde radijsjes met chili, gefermenteerde frietjes, lekkerbekjes van schelvisrug met tartaarsaus en wilde kruiden, octopus, slahart met mosterdvinaigrette en het goede nieuws is dat de wafels met forelkaviaar en crème fraîche ook blijven!

Sjefietshe
Van Ostadestraat 1 (op de hoek met de Ruysdaelkade)
Amsterdam De Pijp | Oud-Zuid | Zuid
Borrel | diner | late night snacks | fijn terras

Openingstijden:
Maandag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zondag van 16.00 uur tot 1.00 uur

[mapsmarker marker=”184″]

Tags: cevicherestaurant Amsterdam | Sjefietshe krijgt eindelijk een permanente locatie | populair pop-up restaurant krijgt eigen restaurant | ceviche eten in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Wijnproeven Bourgogne
5 x zeker doen in de Bourgogne voor een ultieme wijntrip.

Denk je aan Franse wijnen, dan denk je aan de Bourgogne, de wijnstreek bij uitstek. Lees verder

Sluiten