Populaire geheime sushibar van Kit krijgt een nieuwe plek in Amsterdam Oost

Kit begon ooit een geïmproviseerde sushibar in zijn studentenwoning in Amsterdam Zuid.

Hij serveerde de gangen omakase stijl. Bij een omakase zitten gasten aan de chef’s table en bereid de sushichef de gerechten voor de neuzen van zijn gasten. In een vast en rap tempo volgen de gangen elkaar op waarbij de opbouw van de gangen van groot belang is. Zo eindig je met soep, want dat is goed voor de spijsvertering. Het Japanse woord omakase betekent overigens vrij vertaald ‘ik laat het aan jou over’. Dit is dus bedoeld naar de chef toe en geeft aan dat je de chef laat bepalen wat hij je voorschotelt.

Omakase sushi in the Dylan

De uit Thailand afkomstige Kit trok de aandacht van sushiliefhebbers en al gauw waren zijn omakase diners steevast volledig volgeboekt. Zijn studentenkamer bleek toch niet zo geschikt als Japans restaurant en de jonge sushichef staakte voor even zijn omakase sushibar met de belofte terug te komen met zijn Japanse sushi en andere gerechten zodra hij een andere en vooral geschiktere locatie had gevonden. Die vond hij en wat voor een. De sushi en het talent Chef Kit was ook sterrenchef Dennis Kuiper niet ontgaan en hij bood hem een plekje in het prachtige The Dylan Hotel in hartje Amsterdam aan. In een geheime kamer in het hotel opende Kit opnieuw zijn sushibar in omakase stijl.

Mij lukte het niet meer om aan te schuiven in de studentenkamer van Kit, maar ik was wel één van de eersten die mocht smikkelen van de sushi van chef Kit in een verborgen kamer in The Dylan Hotel.

Hieronder een video van deze bijzondere avond.

Omakase Amsterdam Kit 384 The Dylan

Kit omakase in Amsterdam Oost

En nu hoorde ik vandaag dat Kit gaat verhuizen naar een nieuwe locatie in Amsterdam Oost: UNDERCOVER op de Wibautstraat 130. Vandaag is de officiële eerste openingsdag van UNDERCOVER en momenteel kun je alleen de omakase voor thuis afhalen. Ga je voor the real deal als in aan de chef’s table bij Kit dan moet je wachten tot oktober, want dan gaat Kit @UNDERCOVER open om te blijven eten. Reserveren kan binnenkort.

Kit omakase @UNDERCOVER
Wibautstraat 130
Amsterdam Oost
Diner

Plan je route naar Kit @UNDERCOVER

Ook interessant:

Tags: omakase diner Amsterdam | Kit omakase krijgt een nieuwe locatie in Amsterdam Oost | sushichef Kit verhuist naar UNDERCOVER op de Wibautstraat in Amsterdam Oost | sushibar | omakase Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
TheFork Back to the restaurants campagne restaurant Johannes bySam.nl
Uit eten met 50% korting of geniet van een speciaal voordeelmenu.

Nee je leest het zeker niet verkeerd. Lees verder

Sluiten