Taco Cartel Mexican streetfood walhalla

Zo moet Mexican streetfood happen in Mexico City voelen. Chiapas Taco Cartel mag dan wel als locatie de Van Woustraat in Amsterdam hebben, maar de buzz is on-Amsterdams. De uber coole ruige muren en bar van oude deuren maken het Mexicaanse tentje stoer en cool. Studio NOUN is verantwoordelijk voor deze funky look. Het was blijkbaar een work in progress. De eerste stap was een (zoals eigenaar Yoran zelf zegt) Disney rozemuur, maar gelukkig werd er nog flink geschuurd, gebeiteld en gepolijst met als resultaat een kick ass wall.

taco-cartel-amsterdam-mexicaans

Op het bord staat in krijt de keuze van de dag. Je kunt kiezen uit vlees, vis of vega. En dan is het aan jou of je twee taco’s wilt of een burrito. Alle taco’s en burrito’s duiken met hun prijs onder € 8,95. Als je weet dat de flour tortilla’s worden getopt met de meest delish homemade vleesjes, visjes, salsa’s, gepickelde uitjes etc, kun je je wel bedenken dat het met de prijskwaliteit-verhouding dik in orde is.

taco-cartel-amsterdam-mexicaans-restaurant

De eerste taco waar ik mijn tanden in zet is de crunchy chicken, oftewel de hardloper bij Taco Cartel. Het gerecht doet zijn naam eer aan en I’m loving the mango salsa, corn en lime mayo combo. Ik ben a happy camper met deze taco, maar dan hap ik in de lime chicken stew. Een taco met kip, appleguacamole en gezuurde uitjes. BAM! Wat een smaakexplosie. Dit is te gek.

mexicaans-restaurant-taco-cartel-amsterdam

Maar ho er is meer. Wat dacht je van beef chipotle en de Al Pastor met pork en de taco met geroosterde zoete aardappel? Ook niet te doen yum. Pfff en ik plof inmiddels ook uit elkaar, maar ik blijf maar eten want deze taco’s zijn verslavend lekker.

taco-cartel-amsterdam-restaurant-van-woustraat

Mijn advies als je naar Taco Cartel gaat. Lunch niet, nee gewoon niet of neem een holle kies mee. Of neem al je vrienden mee en mix and match want eigenlijk wil je gewoon alle verschillende smaken proberen. Coronaatje binnen handbereik en je hebt een real Mexican night te pakken.

Voor degenen die wat langer willen blijven hangen heb ik goed nieuws. Taco Cartel krijgt very soon een bar waar je naast biertjes ook wijn en tequila kunt nippen.

Wil je die yummy taco’s niet aan je neus voorbij laten gaan? Reserveer hieronder een tafel zodat je zeker weten terecht kunt:

Chiapas Taco Cartel
Van Woustraat
Amsterdam De Pijp
Lunch | brunch | drinks | diner

Bekijk de website

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”181″]

Translate»
Lees vorig bericht:
The Foodmaker Den Haag
The Foodmaker healthy food spot in Den Haag

Heb je binnenkort een citytrip naar Den Haag op de planning? Dan heb ik een coole healthy food spot voor...

Sluiten