The Birdhouse Amsterdam, nieuwe funky hangout in Amsterdam Oost

The Birdhouse Amsterdam is neergefladderd op de Plantage Middenlaan in Amsterdam Oost. Deze nieuwe hangout vind je in het Lancaster Hotel vlakbij Artis. Vanaf ’s morgens om 7.00 uur gaan de kooideuren al open zodat je je er al lekker vroeg kunt nestelen voor een ontbijtje en en kop koffie. En dat in een nogal fraaie en funky omgeving.

The Birdhouse Amsterdam

Voorin de zaak heb je de bar, hoge barkrukken rondom hoge tafels, zachte banken om te chillen en tafels om aan te eten en te drinken, maar er is meer.

Want loop je door naar achteren dan kom je terecht in een prachtige en lichte ruimte waar nog meer fijne hoekjes te vinden zijn waar je in kunt verdwijnen.

Een vorkje prikken bij The Birdhouse

Of het gaat op of met een toast of komt in een bowl, dat is het foodconcept van The Birdhouse. ‘Everything in a bowl, the rest on toast!’ is hun slogan. Op de kaart staan gerechten beschreven die me het water in de mond doen lopen: Peking eend met honing, parelcouscous met yoghurt en ratatouille, spaghetti met gehaktballetjes, gelakte en geroosterde spek en meer van dit soort gerechten.

We bestellen een paar gerechten die bedoeld zijn om te delen en trappen af met de hummus. Pitabrood (want het naanbrood ging iets sneller er doorheen dan ze hadden gedacht) met baba ganoush en Matbucha om te dippen. Een fijne snack die er wel heel erg makkelijk in gaat.

Daarna volgt de toast met rundertartaar, truffelmayonaise en paddenstoeltjes. Een dikke ja voor deze andere benadering van tartaar van rundvlees. Eens een keer geen ei, maar een royale hoeveelheid truffelmayo, kruiden, bloemetjes en paddo’tjes. Super leuk gedaan.

Vervolgens de gelakte en geroosterde spek met een salade van geroosterde veggies. De buikspek is lekker vettig en heeft een smakelijke lak. Het vlees had van mij nog iets zachter gegaard mogen worden om zo een iets zachtere structuur te krijgen, maar het is een smaakvol gerecht. Ook de salade die je erbij krijgt eet vrolijk weg.

Vervolgens krijgen we nog een ceviche van makreel met granaatappel, biet en citroen. Ik hou van dit Peruaanse gerecht omdat door de garing in citroensap de vis haar bite behoudt en lekker fris blijft. Maar bij deze versie is de makreel bijna fijn gehakt waardoor de vis teveel gegaard is en in plaats van een bite juist een beetje brokkelig wordt en een behoorlijk sterke vissmaak heeft. Dit visgerecht is het niet helemaal voor mij, dus ik laat hem verder voor wat het is.

The Lancaster Hotel the Birdhouse

Mijn tafelgenote en ik hebben het om de een of andere reden al de hele avond over frietjes. Ik heb vandaag weer last van een veel te vaak voorkomende frietjes craving en zij heeft er ook last van. Een beetje beschaamd vraag ik of ze ook frietjes op de kaart hebben staan. ‘Jazeker op het kindermenu,’ Is het antwoord. Duidelijk zonder waarde oordeel overigens. Maar natuurlijk kan ik een portie krijgen. Na een tijdje arriveert een goed gevulde zak patatjes. ‘We hebben er truffelmayonaise bij gedaan om het extra bijzonder te maken.’ Echt zo lief. Sowieso werken er bij The Birdhouse stuk voor stuk super toffe vogels die duidelijk lol hebben in hun werk en alles eraan doen om je verblijf in hun nest bijster aangenaam te maken.

The Birdhouse Amsterdam Oost Artis

The Birdhouse Amsterdam is een chille en stijlvolle spot om lekker te hangen. Ik zou hier zeker nog eens terug gaan met mijn laptop onder mijn arm en ongestoord weg te tikken. Er staan genoeg dingen op de kaart die je helpen je dag door te komen en het personeel geeft je het gevoel welkom te zijn en vooral zo lang mogelijk te mogen blijven plakken zolang je wilt.

Reserveren bij The Birdhouse

The Birdhouse Amsterdam
Plantage Middenlaan 46
Amsterdam Oost | Artis
Ontbijt | lunch | brunch | work spot | drinks | diner

[mapsmarker marker=”44″]

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 7.00 uur tot 23.00 uur

Tags: nieuw restaurant in Oost | fijne nieuwe werkplek in Amsterdam Oost | restaurant in de buurt van Artis | eten in de buurt van Artis Amsterdam | ontbijten bij Artis | lunchen bij dierentuin Artis Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
101 Gowrie Alex Haupt restaurant
Een van de meest talentvolle (en één van mijn favo) chefs opent 101 Gowrie

101 Gowrie is het nieuwe restaurant van chef Alex Haupt. Lees verder

Sluiten