Huisgemaakte visnuggets en krokante fish & chips. The Good Companion is een top spot voor vis!

Soms kom je van die plekken tegen waarvan je het bestaan al lang kent, maar steeds maar niet de gelegenheid hebt gehad om langs te gaan.

En als je dan eindelijk hebt mogen proeven van hun gerechten je afvraagt waarom in vredesnaam je er niet eerder hebt gegeten. Nou dat is precies wat mij overkwam bij The Good Companion op de Westerstraat in de Amsterdamse Jordaan.

Bij binnenkomst valt er gelijk een deken van gezelligheid over me heen. ‘Binnen is het lekker warm,’ begroet mede-eigenaar Enno Massaro mij. Ik kijk om me heen. Jemig wat een heerlijke gezellige zaak. Terwijl Enno ‘de voorkant van de zaak doet, staat zijn zakelijke partner, Niek van den Hoven, in de keuken. En van zijn kookkunsten gaan we zo wat proeven.

Gruwelijk fijne oesters

We beginnen met oesters! Altijd een fijne start van een maaltje. We krijgen Zeeuwse creuses in drie verschillende versies: een ‘gewone’ met een rode wijnazijn vinaigrette, oesters met een tijgermelk en oesters met homemade ponzu. Alledrie zijn ze top, maar die met ponzu springt eruit. Wat een umamibom!

Oesters eten Amsterdam The Good Companion visrestaurant

Snacks om wild van te worden

En dan is het tijd voor wat kleine gerechtjes. Onze tafel staat vol met allerlei huisgemaakte lekkers: fish nuggets met sriracha mayo, scheermesjes met boter en pickled rode ui, huisgemaakte sardientjes in blik, ceviche en tempura veggies.

Ik zet mijn tanden in de krokante buitenkant van de visnuggets en dat brengt me bij de vis binnenin dat net precies de juiste bite heeft en mooi op smaak is. ‘Meer meer, we willen meer,’ schreeuwen mijn hersenen. De sardientjes dan? Die eveneens huisgemaakt zijn. Wauw zo’n mooie zachte smaak en fijne structuur. Nog zo’n succesgerecht is de tempura van veggies. Het tempuralaagje is mooi droog krokant en een tikkie zout. Nice!

Ik lepel wat ceviche naar binnen. De stukken vis mogen wat mij betreft iets groter, maar de vis is goed gegaard en alle klassieke ingrediënten zijn aanwezig: rode ui, zoete aardappel, koriander, tijgermelk en maïs. Maar ik heb toch liever de hartige cancha of cuzco corn in plaats van deze zoete ‘gewone’ maïs.

Mijn lievelings zijn de scheermesjes. Deze rakkers hebben een coating van smakelijke boter en een mooie garing. De ingelegde uiringen geven het een mooie bite en structuur. Echt ik kan iedere dag wel van een schaal van deze heerlijkheden snoepen.

Fish & chips om je vingers bij af te likken

En dan waar ik eigenlijk voor gekomen ben: de fish & chips. We peuzelen van de schol (de bijvangst van vandaag), kabeljauw en gerookte schelvis. Daarbij komen de huisgemaakte ravigottesaus, dragonmayonnaise en mash & peas. Oh en natuurlijk de chips, oftewel de frietjes. Zoals je het geserveerd zou krijgen als je in de UK een fish & chips zou eten. De batter is mooi droog krokant, een tikkie luchtig en mooi op smaak gebracht. Echt om van te smullen. De vis van binnen is goed gegaard en ook al vind ik ze alledrie top, ik ben helemaal verknocht aan de gerookte schelvis. De rooksmaak is aanwezig, maar zeker niet te overheersend. Een heerlijk visje waar ik heel erg blij van word.

En weet je wat extra tof is? Om voedselverspilling tegen te gaan stoppen ze alle visrestanten in de Fisherman’s stew die overigens vrij van zuivel is. Ideaal dus als je geen zuivel eet.

Fish & chips eten Amsterdam The Good Companion centrum
Eton Mess The Good Companion Amsterdam restaurant

We delen nog een Eton Mess, die zoet en mooi zuur is en overigens niet te versmaden is, en ik maak een notitie voor mezelf: heel snel terugkeren naar The Good Companion en mensen aanraden om hier heen te gaan. Want wat heeft deze sympathieke zaak toch fijne gerechten en een top sfeer. Dus bij deze: ga naar dit visrestaurant op de Westerstraat. Bedankt me later maar.

The Good Companion
Westerstraat 264
Amsterdam Centrum | Jordaan
Lunch (alleen zaterdag)| borrelen | diner

Openingstijden The Good Companion:
Maandag tot en met vrijdag van 17.00 uur tot 23.00 uur
Zaterdag van 12.00 uur tot 23.00 uur
Zondag van 17.00 uur tot 23.00 uur

[mapsmarker marker=”256″]

Tags: visrestaurant in Amsterdam centrum | vis eten in Amsterdam | visrestaurant op Westerstraat in Amsterdam Jordaan | oesters eten in Amsterdam | goed vis eten | ceviche eten in Amsterdam | fish & chips eten in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Argelès-sur-Mer activiteiten sport
10 toffe dingen om te doen in Argelès-sur-mer

Als je nog nooit in Argelès-sur-Mer bent geweest, zet deze strandbestemming dan maar heel snel op je vakantie bucketlist want...

Sluiten