VanderVeen Bar & Kitchen vrolijkt de Beethovenstraat op

Via het geweldige terras, note to self: onthouden voor de volgende keer, bereik je de ik noem het maar chill area van restaurant VanderVeen want de ruimte staat vol met comfy stoelen in pastelkleur waarvan je vanzelf in relaxstand gaat. Vervolgens passeer je de mooie bar waar je wel even naar moet omkijken om vervolgens het eetgedeelte te bereiken. Lage tafeltjes staan aan zachte muurbankjes geschoven en ons hoektafeltje ziet er bijzonder uitnodigend uit.

Top service

Opvallend is dat het personeel lekker snel en adequaat reageert op alles. Ik sta nog geen twee seconden binnen of iemand komt van achterin de zaak naar voren gesneld. Even opkijken van mijn menukaart en er staat iemand voor mijn neus om te kijken of ze kunnen helpen. En dit alles zonder opdringerig te zijn of ongeduldig over te komen. Bij VanderVeen hebben ze een heerlijke on-Amsterdamse service zeg maar and I like.

Op de kaart van VanderVeen staat voor ieder wat wils. Vlees, vis, vega, licht, wat zwaarder etc. Maar de zalmtartaar en de kip supreme uit de oven trekken mijn aandacht dus die worden het! Ondertussen heb ik een glas Pinot Grigio voor mijn neus en die drinkt bijzonder goed weg.

VanderVeen Bar & Kitchen restaurant Amsterdam Zuid

Na wat focaccia met olijfolie verschijnt de zalmtartaar. De zalmblokjes hebben een prettig formaat, groot genoeg zodat je nog herkent wat je aan het eten bent en klein genoeg zodat het fijn is om op te kauwen. Verder is de zalm mooi op smaak en is het mooi gecombineerd met een avocadocrème en wat cress en geven de kleine blokjes komkommer wat structuur aan het gerecht.

VanderVeen Bar & Kitchen diner

Vervolgens is het tijd voor mijn kip uit de oven. Een mooie flinke bout en stuk been van het kip met een goudbruin korstje. Precies waar ik vanavond zin in heb. Onder het malse en sappige kippetje met een krokant korstje zitten wat grove stukken pastinaak, aardappel, wortel en prei verstopt. Dit is zo’n gerecht waar je van blijft eten, zelfs als je niet meer kunt, maar gewoon omdat het eigenlijk te lekker is.

VanderVeen Bar & Kitchen Rivierenbuurt

Naast mij wordt er vrolijk van een risotto met wilde paddenstoelen gesnoept, ik snoep vrolijk mee en dat is zeker niet verkeerd. Mijn glas is inmiddels gevuld met een Primitivo van Masseria Tagaro uit Locorontondo in Puglia.

Wat een fijne plek op de Beethovenstraat. Vriendelijke en vlotte bediening, goed eten zonder opsmuk met size Bourgondisch voor een goede prijs, waanzinnige wijnen met een goede prijs-kwaliteit-verhouding en een grandioos terras.

VanderVeen Bar & Kitchen is een superleuk restaurant. Eentje om te onthouden voor bijvoorbeeld als je wat wilt eten in de buurt van de RAI, of als je trek hebt terwijl je over de Beethovenstraat slentert of gewoon als je een lekker vorkje wilt prikken (in de zon) met een goed glas wijn.

VanderVeen Bar & Kitchen
Beethovenstraat 27A
Amsterdam Zuid | Oud-Zuid | dichtbij RAI
Ontbijt | lunch | koffie | borrel | diner | terras | all day spot

Openingstijden:
Maandag tot en met donderdag van 8.00 uur tot 23.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 8.00 uur tot 1.00 uur
Zondag van 9.00 uur tot 23.00 uur

[mapsmarker marker=”140″]

Tags: uit eten in de buurt van de RAI | restaurants bij de RAI \ Amsterdam RAI restaurants | nieuw restaurant Beethovenstraat | uit eten in Amsterdam Oud-Zuid | uit eten op een terras | terrassen in Amsterdam waar je goed kunt eten

Translate»
Lees vorig bericht:
The Food Department Amsterdam foodhal Magna Plaza
Deze foodstands komen in de foodhal The Food Department

Er komen 16 foodstands, drie bars en een Urban Supply coffee corner. Lees verder

Sluiten