Vattenramen nieuw ramenrestaurant van Michelinchef

Vattenramen restaurant is zojuist geland op de Kerkstraat in Amsterdam Centrum en is een ramen spot to try als je eens een keer van een kom Hide-chan wilt slurpen.

Hide-Chan ramenrestaurant uit Japan

De Hide-Chan ramen is een dikke broth van varkensbotten met dunne rechte noodles en is een creatie van de Japanse chef Hideto Kawahara, een met een Michelinster bekroonde chef uit de land van de ramennoodles. Chef Hideto Kawahara opende zijn eerste Hide-Chan ramenrestaurant in Kego, Fukuoka in 1993 en deed het kunstje in 2010 nog even dunnetjes over in Manhattan New York met Totto Ramen en Hide-Chan Ramen. En dat zijn dunne noedels ramen het best goed deden in de grote appel bleek wel toen de New York times de ramen noodles uitriep tot de beste ramen in 2013. Maar ook in Hong Kong en Taiwan deed zijn Hide-Chan Ramen Shop het bijzonder goed.

Vattenramen Amsterdam

Vattenramen noodlerestaurant Amsterdam

En nu heeft de Japanse chef zijn pijlen gericht op Amsterdam om niet één maar maar liefst twee ramen noodlerestaurants te openen. Ramenrestaurant Vattenramen op de Kerkstraat is sinds 30 juli open for business en een tweede Vattenramen staat te poppelen om open te gaan op de Zeedijk, oftewel dé Asian food en noodle town van Amsterdam. Dus nu hebben we een vleugje van Japan en New York in de Kerkstraat.

Vattenramen restaurant Amsterdam

Truffel ramen noodles Amsterdam

In je bowl gaan handgemaakte organic noodles. Mjam. En je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kom chicken ramen, spicy ramen, grilled shoyu ramen, vegetable ramen, bacon basil tomato ramen of ramen met truffel. Wow over bijzondere ramennoedels gesproken. Gooi er nog een portie gyoza en een Japans biertje of sake tegenaan en je Japans maaltje is compleet.

Oh en als je op zoek bent naar een leuke deal, dan zit je bij dit nieuwe ramenrestaurant goed. Ze hebben happy hour deals en set menus waar je voor net wat minder een kommetje ramen weg eet.

Vattenramen is nu al open, maar hun officiële opening is begin september.

Dit bistro restaurant is mijn nieuwste ontdekking in Amsterdam Oost.

Wat is ramen precies en hoe eet je het?

Vattenramen
Kerkstraat 148
Amsterdam Centrum
Lunch | brunch | diner

Vattenramen Zeedijk (gaat binnenkort open)
Zeedijk 18
Amsterdam Centrum

Openingstijden Vattenramen Amsterdam:
Maandag tot en met zondag van 11.00 uur tot 22.00 uur

Foto: Vattenramen Amsterdam

[mapsmarker layer=”16″]

Translate»
Lees vorig bericht:
Foo Concepts Rotterdam sushi sandwich
Foo Concepts nieuwe egg waffle bar in Rotterdam

Foo Concepts op de Hoogstraat in Rotterdam is waar je moet zijn als je opeens een serious craving in egg waffles...

Sluiten