Fijne wijnen nippen en snoepen van kleine gerechten en een kaasplankje doe je bij Wijnbar Paskamer.

Je kunt het je bijna niet meer voorstellen, maar er was een tijd dat het aantal wijnbars waar je uit kon kiezen op één hooguit anderhalve hand kon tellen. Hoe anders is het anno 2020. Vandaag de dag worden wijnbarliefhebbers op hun wenken bediend en kun je in iedere wijk van Amsterdam wel een paar wijncafés vinden waar je wijn kunt drinken. Ik heb laatst de wijnbarretjes van Amsterdam geteld en kwam uit op 37 stuks. En daar blijft het niet bij, want er blijven nieuwe wijnspots opengaan.

Voordat wijnbars hip en happening werden en uit de grond schoten als paddenstoelen was er dus al een eerdere generatie bars met wijnen in de hoofdrol.

Wijnbar Paskamer

Één van deze wijnbars is Wijnbar Paskamer op de Lutmastraat in Amsterdam Zuid. Op warme zomerse dagen is het verdraaid goed toeven op hun terras (dat in deze tijden ook nog eens extra groot is) en op minder-mooi-weer-dagen zit je binnen ook goed in de modern ingerichte zaak.

Of je nou een ervaren wijndrinker bent die precies weet wat ie wil of nog in de aftastende fase zit, het kan allemaal. ‘Wat je ook zoekt, waar je ook zin in hebt, wij vinden er een wijntje bij dat past. Vandaar de naam ‘Paskamer’. Vertelt eigenaar Wouter Aalst. Aha, pas nu besef ik me hoe geweldig de naam voor deze wijnbar is gevonden. Op de kaart staan 13 witte wijnen die per glas geschonken worden en 14 rode wijnen waarvan je een glaasje kunt bestellen.

Wijnbar Paskamer Amsterdam de Pijp

Allemaal handig onderverdeeld in het Europese land waar ze vandaan komen. Ja Europees want bij Paskamer schenken ze alleen wijnen uit de ‘oude wereld’ (oftewel de traditionele wijnlanden). Frankrijk, Duitsland, Italië, Oostenrijk, Spanje en zelfs een rode wijn uit Servië. ‘Er is nog zoveel te ontdekken bij deze oude wereld wijnen, vandaar dat ik me ook hierop focus,’ aldus Wouter. ‘Daarnaast heb ik ook wat moeite met biologische wijn uit Australië. Die wijn heeft toch behoorlijk wat kilometers moeten afleggen voordat het in de wijnglazen hier beland.’

Wijnbar Paskamer

Oh en hoe leuk is dit? Paskamer heeft hun eigen pinot noir van Weingut Braunewell. Deze sappige spätburgunder ging er bij mij bijzonder goed in.

Wijnbar Paskamer Amsterdam Zuid

Wijn-spijs

Alleen voor het druivennat komen is uiteraard een optie, maar wijn-spijs-combinaties bedenken is waar het bij Paskamer ook om draait. Op de kaart staan verschillende kleine gerechten die je met je tafelgeno(o)t(en) deelt. Van bitterballen met bakkeljauw, gouden combi buikspek met hoisin en bosui, pulpo met gerookte paprikapoeder, melanzane alla parmigiana tot aan groene asperges. Gewoon lekkere gerechten waar je maar al te graag een wijntje bij drinkt.

Borrelen wijnbar Paskamer Amsterdam

Ik heb de gerechten voor je getest en ik kan je vertellen dat het was fijn om van ze te snoepen. Mijn lievelings waren de pulpo en de melanzane.

Restaurant Wijnbar Paskamer Amsterdam Zuid
wijnbar Paskamer Lutmastraat Amsterdam Zuid
Wijnbar Paskamer dineren borrelen terras buikspek
Wijnbar Paskamer Amsterdam zuid wijncafé restaurant

Voor mij krijgt een wijnbar bonuspunten als ze de wijnen kunnen pairen met kazen. Wijnbar Paskamer krijgt in dit geval extra veel bonuspunten, ze hebben niet alleen kaas, maar ze hebben kaas van wat mij betreft de beste kaaswinkel van Amsterdam: l’Amuse. Oh oh oh wat hebben zij toch fijne kazen. Terwijl Wouter de kazen op de plank voor onze neus introduceert en vertelt waar de kaasjes gemaakt worden valt het me op dat ik alleen maar Nederlandse plaatsnamen hoor. Wouter: ‘Ja dat klopt. Toen ik dat nog niet deed heb ik ooit enorm op mijn donder gekregen van een Franse dame. Dat eet ik wel als ik thuis ben zei ze, jullie hebben in Nederland zulke mooie kazen. Ik kon haar alleen maar groot gelijk geven.’

Wijnbar Paskamer is een heerlijke plek om wijntjes te nippen en een vorkje te prikken. Je voelt je hier gelijk welkom en thuis en voor je het weet blijf je hier veel langer plakken dan je in eerste instantie van plan was.

Oh en je kunt bij Paskamer ook een wijnproeverij of een wijncursus boeken. Kijk op hun site voor meer info.

Wijnbar Paskamer
Lutmastraat 132
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Borrel | diner

Openingstijden Wijnbar Paskamer:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met donderdag van 16.00 uur tot 0.00 uur
Vrijdag van 16.00 uur tot 2.00 uur
Zaterdag van 15.00 uur tot 2.00 uur
Zondag van 15.00 uur tot 0.00 uur

Plan je route naar Wijnbar Paskamer

Ook interessant

Tags: de leukste wijnbars van Amsterdam | wijnbar in de Amsterdamse Pijp | wijntjes drinken in Amsterdam | wijnbars waar je ook kunt dineren | kazen eten in Amsterdam | restaurants met een kaasplankje

Translate»
Lees vorig bericht:
Paviljoen Puur Diemen Amsterdam pop-up restaurant
10x de leukste pop-ups van deze zomer

Pop-ups blijven onverminderd populair. Lees verder

Sluiten