Zuurdesemcrackers met rozemarijn en zeezout

Ben je net zoals ik ook aan het zuurdesembrood bakken geslagen?

Zo ontzettend lekker dat verse brood. Maar ik vind het ook zo zonde om steeds weer een deel van mijn zuurdesemstarter weg te moeten gooien. Voedsel weggooien is sowieso niet zo heel erg tof. Dus heb ik besloten om iedere keer weer wat lekkers te maken met mijn zuurdesemstarteroverblijfselen. Zo kun je er heerlijke zuurdesemcrackers van maken. De crackers krijgen een hele mooie zuurdesemsmaak en zijn mooi krokant. Vooral als je het deeg flinterdun uitrolt krijg je te gekke crackers. Hieronder het recept. Veel plezier ermee!

Dit heb je nodig voor de zuurdesemcrackers

  • 100 gram volkorenbloem
  • snufje zout
  • 250 gram zuurdesemstarter
  • 50 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • zeezout om te bestrooien

Zo maak je de zuurdesemcrackers

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng en kneed tot een egaal deeg. Verdeel het deeg in tweeën, rol beide delen tot een bal en druk plat. Leg het deeg een kwartiertje in de koelkast totdat het hard is.

Tip: Wil je er kaaszuurdesemcrackers van maken? Meng dan 30 gram geraspte oude kaas door het deeg.

Haal één van de deegballen uit de koelkast en leg tussen twee vellen bakpapier. Rol het deeg met behulp van een deegroller tot een superdunne lap van ongeveer 4 mm dik.

Verwijder de bovenste vel bakpapier en snijd met een scherp mes het deeg in vierkantjes en rechthoekjes. Prik met een vork flink wat gaatjes in het deeg. Leg het bakpapier met de gesneden deeglap op een bakplaat, strooi er wat zeezout overheen en bak in twintig minuten goudbruin.

Ook interessant

Recept zuurdesemcrackers | wat te doen met de overblijfselen van je zuurdesemstarter? | crackers van zuurdesem | lekkere recepten | zelf crackers maken

Lees vorig bericht:
Chinees Nieuwjaar van de os 2021
10 dingen die je met Chinees Nieuwjaar kunt eten voor extra geluk en voorspoed

Vrijdag 12 februari 2021 is het weer Chinees Nieuwjaar. Lees verder

Sluiten