Zuurdesemcrackers met rozemarijn en zeezout

Ben je net zoals ik ook aan het zuurdesembrood bakken geslagen?

Zo ontzettend lekker dat verse brood. Maar ik vind het ook zo zonde om steeds weer een deel van mijn zuurdesemstarter weg te moeten gooien. Voedsel weggooien is sowieso niet zo heel erg tof. Dus heb ik besloten om iedere keer weer wat lekkers te maken met mijn zuurdesemstarteroverblijfselen. Zo kun je er heerlijke zuurdesemcrackers van maken. De crackers krijgen een hele mooie zuurdesemsmaak en zijn mooi krokant. Vooral als je het deeg flinterdun uitrolt krijg je te gekke crackers. Hieronder het recept. Veel plezier ermee!

Dit heb je nodig voor de zuurdesemcrackers

  • 100 gram volkorenbloem
  • snufje zout
  • 250 gram zuurdesemstarter
  • 50 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • zeezout om te bestrooien

Zo maak je de zuurdesemcrackers

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Doe alle ingrediënten samen in een kom en meng en kneed tot een egaal deeg. Verdeel het deeg in tweeën, rol beide delen tot een bal en druk plat. Leg het deeg een kwartiertje in de koelkast totdat het hard is.

Tip: Wil je er kaaszuurdesemcrackers van maken? Meng dan 30 gram geraspte oude kaas door het deeg.

Haal één van de deegballen uit de koelkast en leg tussen twee vellen bakpapier. Rol het deeg met behulp van een deegroller tot een superdunne lap van ongeveer 4 mm dik.

Verwijder de bovenste vel bakpapier en snijd met een scherp mes het deeg in vierkantjes en rechthoekjes. Prik met een vork flink wat gaatjes in het deeg. Leg het bakpapier met de gesneden deeglap op een bakplaat, strooi er wat zeezout overheen en bak in twintig minuten goudbruin.

Ook interessant

Recept zuurdesemcrackers | wat te doen met de overblijfselen van je zuurdesemstarter? | crackers van zuurdesem | lekkere recepten | zelf crackers maken

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Chinees Nieuwjaar van de os 2021
10 dingen die je met Chinees Nieuwjaar kunt eten voor extra geluk en voorspoed

Vrijdag 12 februari 2021 is het weer Chinees Nieuwjaar. Lees verder

Sluiten