Bar Bouche knusse en toffe nieuwe all day zaak in Oost

In de huidige weelde aan concepten en doordachte gethematiseerde horecazaken is Bar Bouche een verademing.

Inmiddels is de nieuwe all day zaak alweer vier weken geopend. De smalle zaak aan de Wibautstraat bestaat uit drie verdiepingen. Op de begane grond kun je lekker hangen aan de lange bar, in het souterrain kun je wat eten en drinken aan een hoge tafel (terwijl je af en toe de keuken inspiekt) en op de vide bevinden zich mijn twee favoriete hoekjes om jezelf voor even te verstoppen. De eerste is de schouw met de gezellige vintage knopenbank en oma’s staande lamp en de tweede is het nisje met toffe rib stoffen banken en kekke disco tl-verlichting.

Bar Bouche homey spot

Het is duidelijk dat eigenaresse Jolande Gall die de knusse zaak zelf heeft ingericht een talent heeft voor het creëren van sfeervolle plekken. En Bar Bouche is hier een goed voorbeeld van met een eclectisch geheel van Granny’s favorites, meubels die zo uit de set van That ’70s Show lijken weggelopen te zijn en nieuwe spullen. Jolande: ‘Tja eigenlijk allemaal spullen die ik zelf gewoon heel erg mooi vind.’ Het toffe hieraan is dat Bar Bouche niet gemaakt en doordacht aandoet, maar voelt als een hele huiselijke zaak dat met liefde is ingericht.

Bar Bouche nieuw restaurant Amsterdam Oost

‘Ik miste een zaak waar je zowel gezellig drankjes kunt doen als een lekker vorkje kan prikken. Vaak dan zit je ergens te borrelen en moet je weg als je wat wilt eten omdat ze geen avondkaart hebben.’ Aldus Gall. Daarnaast wilde ze al een tijdje haar eigen zaak openen en zo werd Bar Bouche geboren. Toen de zaak bijna af was stapte Rutger Schiedon in. De twee kennen elkaar al jaren en zijn beiden oude rotten in het horecavak. De twee horecatijgers vullen elkaar goed aan. Jolande: ‘Ik ben zo blij dat Rutger is ingestapt. Nu kan één van ons openen en de andere sluiten.’ Gezien het feit dat de nieuwe bar op de Wibautstraat zeven dagen in de week vanaf negen uur ’s morgens tot aan middennacht geopend is, lijkt me dat zeker geen overbodige luxe.

Op de kaart van Bar Bouche staan gerechten die gewoon heel erg lekker zijn. Dingen die ze zelf graag eten. De ingrediënten komen van verschillende leveranciers. Zo halen ze groenten van de groenteboer om de hoek en dan weer werken ze samen met een producent met een te gek verhaal. Individueel vraag ik aan ze wat ik moet bestellen en het is duidelijk dat de kokkels favoriet zijn. En ik snap wel waarom. De parelcouscous gaat goed samen met de ziltige schelpdiertjes en de olijven geven het geheel een mooie warme smaak.

Uit eten in Amsterdam Oost Bar Bouche
kokkels

Ook de gepocheerde eieren met avocado gaan er goed in bij zuslief. De patatas bravas met aïoli snoepen ook lekker weg.

Nieuw restaurant Amsterdam Oost Bar Bouche
gepocheerde eieren met avocado

Bar Bouche is een geweldig sfeervolle zaak waar je ieder moment van de dag terecht kunt voor wat lekkers te eten en te drinken. Dus ga zeker eens buurten als je in de buurt bent.

Bar Bouche
Wibautstraat 107
Amsterdam Oost
Ontbijt | lunch | koffie | borrelen | diner | fijn terras

Openingstijden Bar Bouche:
Maandag tot en met zondag van 9.00 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”209″]

Tags: nieuwe bar op de Wibautstraat in Amsterdam Oost | nieuwe zaak in Amsterdam Oost | nieuwe all day horecazaak in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Oleg Pelmeni Bar Amsterdam nieuw oost Russische tortilla
Oleg Pelmeni Bar in Oost is de eerste pelmeni bar van Amsterdam

Oleg Pelmeni Bar is twee dagen geleden open gegaan op de Roetersstraat 10 in Amsterdam Oost. Lees verder

Sluiten