Bij Wils Bakery Café eet je ambachtelijk bereide gerechten en verse baksels in een bistrosfeertje

Stelletjes, jonge ouders met hun kids, vriendengroepen, het lijkt of iedere doelgroep wel vertegenwoordigd is op deze zaterdagmiddag bij Wils Bakery Café.

Gezien de laagdrempelige sfeer bij deze nieuwe bistro meets bakkerij is dat niet zo gek. Achter deze nieuwe spot zit sterrenchef Joris Bijdendijk, maar dat betekent niet dat je hier te maken hebt met een stijve bedoening. Je schuift hier lekker aan voor een low key en gezellige lunch of diner, maar dan wel op het niveau dat je van een Michelinchef mag verwachten.

De broden worden iedere dag vers gebakken, op de kaart staan fijne wijnen en wanneer je een slavinkje bestelt word je getrakteerd op niet zomaar een slavinkje. Nee nee, je krijgt hier een slavink gemaakt van vlees van het konijn dat omwikkeld is met guanciale (spek uit de wang van het varken). Bij hun krokant gebakken schnitzel krijg je een grove aardappelpuree waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. De spruitjes komen onder een deken van guanciale (zo goed). Eet je een kroket? Dan is die lekker funky en gevuld met kimchi. En natuurlijk krijg je ook wat van hun goddelijke brood en prachtig huisgemaakte karneboter op tafel.

Dat ze veel waarde hechten aan ambachtelijk bij Wils Bakery Café blijkt wel als chef Bijdendijk voorin de zaak lekker boter staat te kneden, tot een torentje vormt en even later middenin de zaak op de kar zet. Hoe ontzettend tof! En wil je weten hoe de rest van de gerechten bereid worden? Gewoon even de open keuken in gluren. Wat een geweldige zaak is dit, lekker ongecompliceerd, goed eten en een topbediening. Ik kom hier zeker snel weer terug.

En extra goed nieuws, er is nu al een terras met tijdelijk meubilair, binnenkort zal hier een knus terras in bistrostijl komen. Dat wordt een te gekke plek om van de zomer te lunchen of te dineren!

Wils Bakery Café
Stadionplein 24
Amsterdam Zuid | Stadionbuurt | Olympisch Stadion
Lunch | diner | fijn terras

Openingstijden Wils Bakery Café:
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag tot en met zaterdag lunch vanaf 12.00 uur en diner vanaf 18.00 uur
Zondag gesloten

Reserveer een tafel

Plan je route naar Wils Bakery Café

Ook interessant:

Translate»
Lees vorig bericht:
5 dingen die je wilt weten over de Mexicaanse keuken

Zoals je wellicht wel weet, ik ben gek op het geweldige land Mexico, maar vooral ook de Mexicaanse keuken. Lees...

Sluiten