Gossip time! Deze nieuwe Amsterdamse zaken zijn net geopend of gaan binnenkort open

De zomer is voorbij en dat betekent vaak dat er weer spannende dingen staan te gebeuren in de Amsterdamse horeca.

En ja hoor, ik heb weer een paar hele fijne roddels voor je in petto! Laat ik beginnen met een nieuwtje waar ik zelf heeeel erg blij van word. Toen ik hoorde over deze nieuwe opening wilde ik maar één ding: het delen op bySam.nl zodat iedereen er ook naar uit kan kijken.

Zoldering opent een tweede zaak in de oude Marius en Worst

De laagdrempelige Zoldering heeft een Michelinster, maar heeft absoluut niet het stijve van een sterrenzaak en ook zeker geen kapsones. Wat ze wel hebben is een ge-wel-dige wijnkaart waar Amsterdamse sommeliers wild van worden en fijne gerechten zonder poespas. En nu schijnt het zo te zijn dat ze een tweede zaak gaan openen in het pand waar voorheen Marius en Worst zaten op de Barentszstraat in de Zeeheldenbuurt. Hoe het gaat heten, wat ze er precies gaan en doen en wanneer ze open gaan is nog niet bekend. Maar als het een beetje lijkt op grote zus op de Utrechtsestraat is het er zeker eentje om in de gaten te houden!

Monty’s Toasties Amsterdam

Er opent weer een nieuwe broodjeszaak. Monty’s Toasties Amsterdam gaat op 26 oktober open op de Eerste Anjeliersdwarsstraat 16 in de Jordaan. Naar eigen zeggen zijn ze de nummer 1 sourdough cheese toastie spot en kun je hier binnenwandelen voor een gezellige sfeer en de beste zuurdesemkaastosti’s van de stad. Je bent welkom voor de brunch, hot food on the go, anti-kater voedsel en een kwalitatief goede en snelle hap. Ze hebben ook lekkere dingen voor vegetariërs.

CUE opent 11 oktober

CUE is denk ik de meest in de gaten gehouden restaurant in Amsterdam. Chef George Kataras en sommelier Mohamed Aous werden bekend toen ze samen bij VanderVeen op de Beethovenstraat werkten. Samen maakten ze mee dat de zaak een Michelinster kreeg. Helaas kon VanderVeen niet in het pand blijven en eindigde daarmee het VanderVeen-verhaal, maar chef George en sommelier Mo zaten niet stil. Integendeel, al snel werd bekend dat ze samen verder zouden gaan en ergens in het centrum van Amsterdam wat zouden openen in samenwerking met het team achter Alba. En nu is bekend dat CUE op de Utrechtsestraat op 11 oktober haar deuren opent. Het wordt een listening bar waar je ook kunt dineren. Fijne tunes, geweldig eten en fantastische wijnen en dat allemaal in een relaxte setting. Dat is wat we van deze nieuwe zaak op de Utrechtsestraat kunnen verwachten. Iets om heel erg naar uit te kijken!

Schiacciata bij Dough Project

Liefhebbers van Italiaanse sandwiches kunnen hun hart ophalen bij Dough Project op de Eerste Oosterparkstraat 7 in Amsterdam Oost. Het nieuwe project van de pizzagoeroes achter Pizza Project. Van dinsdag tot en met zondag kun je bij deze nieuwe schiacciata spot jezelf verwennen met goed belegde Italiaanse broodjes. Je kunt kiezen uit warme en koude schiacciata’s.

Samuel’s nieuwe all day spot

Op de Tweede Jan Steenstraat 1 gaat Samuel’s binnenkort open. Een all day spot waar je terecht kunt voor koffie en lunch, maar er ook ’s avonds een hapje kunt eten.

Basque cheesecake with a twist bij Cheesecake Project

Fans van de basque cheesecake kunnen hun hart ophalen bij het zojuist geopende Cheesecake Project op de Laurierstraat in de Jordaan. De taartjes zijn geïnspireerd op de bekende Baskische cheesecake die zijn oorsprong vindt in San Sebastian, met het verschil dat ze een eigen mix van kazen gebruiken en een bodem van koekjes gebruiken dat een perfecte contrast vormt met de zijdezachte en romige vulling. Je kunt kiezen uit een classic basque cheesecake, de speculoos Baskische cheesecake of de chocolade versie. The Cheesecake Project geopend van dinsdag tot en met zondag. Oh ja, je kunt je favoriete cheesecake ook van tevoren reserveren en ophalen bij ze.

Camino Amsterdam is open

Een tijdje terug las je op bySam.nl dat er een toffe nieuwe taqueria in de maak was. Camino Amsterdam is geen nieuwe speler in horeca Amsterdam. Eerder deden ze al taco pop-ups op onder de naam Best Coast Taqueria en hadden ze voor even een vaste plek in het Bilderdijkpark en op de Kinkerstraat onder de naam Flora Amsterdam. Maar nu zijn ze terug en hebben ze wederom een vaste plek op de Kinkerstraat. Je kunt bij Camino terecht LA stilo taco’s en ze zijn open voor lunch en diner.

Massalia is open

Het kleine zusje van Gitane op de J.P. Heijestraat is nu open! En jemig wat is Massalia leuk! Ten eerste heeft ze een bijzonder knap interieur, bezit ze een geweldig terras, is de bediening top en kun je er schandalig goed eten. Op de Frans-Griekse kaart staan onder andere gerechten die chef en eigenaar Angelo Kremmydas at toen hij als klein jongetje in Griekenland was. Uiteraard hebben we al deze gerechten besteld en wat waren ze mind blowing goed. Sowieso nemen: de koulouri met tarama en daslookolie, gefrituurde courgetteballetjes met groene tzatziki, de inktvisterrine met gebrande sivripepersalsa, kappertjes en kruidensalade en de côte de boeuf op z’n Grieks. Een op en top Griekse ervaring gegarandeerd!

De Zingende Zwaan

De Zingende Zwaan is het jongere zusje van Wijmpje Beukers en moet haast wel één van de gezelligste plekken van Oud-West zijn. Het pand waar voorheen Forno zat is omgetoverd tot een buurtcafé met het uiterlijk van een Britse pub. Eigenaar Maarten van Belkom vertelt dat hij een plek wilde creëren waar overdag de oudere generatie samen kan komen en ’s avonds jongeren graag willen chillen. Daarnaast serveren ze bij een Britse pub goed comfort food en dat is precies wat ze bij deze nieuwe spot ook doen. Van woensdag tot en met zondag kun je hier terecht.

Ook interessant:

Translate»
Lees vorig bericht:
Tewatashi Sushi Amsterdam nieuwe sushi omakase van Japanse chef Yuji

Tewatashi Sushi moet zeker op je to do-lijstje als je fan bent van sushi omakase. Lees verder

Sluiten