Ivan Ramen a Chef’s Table experience

Wanneer het team van Chef’s Table achter je aan hobbelt en je 52 minuten lang je smoel (en ook je vaak je achterhoofd terwijl je in de verte tuurt, want dat staat zo heerlijk dromerig) in beeld laat komen, kun je er donder op zeggen dat je reserveringssysteem na het moment van uitzending overuren draait. De episodes van Chef’s Table kietelen het fomo-gevoel nou eenmaal extra en de chefkoks en hun etablissementen die filmwaardig genoeg zijn voor de Netflixserie staan dan ook op menig foodbucketlist.

Zo ook restaurant Ivan Ramen in New York City. Na een klein uurtje ‘het leven van’ de Joods-Amerikaanse Ivan Orkin en zijn life changing experience (en vooral zijn yummy ramen noodles) aanschouwd te hebben, wist ik hier wil ik heen! Die ramen noodles móet ik proeven.

Ivan Ramen restaurant New York

Ivan Ramen East Village

Als er een award zou zijn voor de mooiste en coolste tent van Manhattan (misschien bestaat hij wel) dan is het duidelijk dat Ivan Ramen nooit de intentie heeft gehad een poging te doen deze award binnen te slepen. Het restaurant is low key en basic ingericht. Er is nog een poging gewaagd wat funkyness erin te gooien door een met cartoons bezaaid behangetje tegen de muur te plempen. But who cares? Ik kom voor de ramen en de tiental andere ramenslurpers in het restaurant komen duidelijk voor hetzelfde.

Terwijl de hostess ons begeleidt naar de overdekte tuin (-10 graden Celsius of niet, gooi er wat heaters in en trek er een kapje overheen en je hebt een prima eetspot moeten ze gedacht hebben) passeren we links en rechts noedelslurpers. Aan kleine tafeltjes en aan de bar zitten Ivans fans bil aan bil de huisgemaakte noedels met hun chopsticks naar binnen te hengelen.

Ivan Ramen NYC

Homemade noodles en broth

Voor wie de Chef’s Table aflevering over Ivan Ramen niet heeft gezien even wat info over de Chef en zijn ramenrestaurant. Ivan heeft voordat hij in New York zijn eigen ramenrestaurant opende een aantal jaar een ramentoko in Tokyo gehad. In een uber Japanse wijk waar hij wist te bewijzen aan de sceptische bevolking dat een blanke man wel degelijk in staat is een to die for ramen noodlesoup te maken. Wat hielp is dat een van Japans grootste ramen recensenten op zijn openingsdag zich boog over zijn bowl of ramen en direct lyrisch was over de noodle dish en zo werd hij big in Japan. Ivan mistte ‘zijn New York’ en keerde terug naar Yankee town om daar zijn version of a ramen joint te openen. Uiteraard is de broth helemaal zelf gemaakt, maar ook de noodles maakt hij from scratch. In Chef’s Table zie je hoe Ivan deegtypes mixt en matcht om zo tot noodles met een bizar goede bite te komen. En die mogen wij dus vandaag testen. It’s a tough job.

Ivan Ramen restaurant New York City

Tonkotsu ramen

Aangezien mijn lief en ik beiden hooked zijn aan tonkotsu gaan we deze ramenvariant vandaag sowieso proberen. We want to know how Ivans shoyu tonkotsu is! Niet lang nadat we besteld hebben staan de kommen met noodles voor onze neuzen. Hooray voor de goede en snelle service in New York. De tonkotsu is zoals ik hem graag heb. De broth is lekker vettig en bijna melkachtig en heeft een hele mooie intense vleessmaak. Het ei, daar zijn geen woorden voor, hij is gewoon perfect. Net zoals de met soja geglaceerde pork belly. En de noedelslierten knappen bijna tussen je tanden, zo waanzinnig is de bite.

Ivan Ramen noodles New YorkIvan Ramen New York Chefs Table

Ramen new style

De triple garlic triple pork mazemen klinkt behoorlijk bijzonder en lijkt te roepen ‘pick me pick me’ en we zijn het er unamiem over eens dat we die sowieso op tafel willen hebben. Het gerecht is eigenlijk geen noodlesoup, het zijn meer noodles met een saus. Een saus van rauwe en gekookte knoflook en van gerulde pork belly. Getopt met flinterdun gesneden bosui en gepickelde knoflook. Over een umami bom gesproken! Wat is dit een waanzinnig noodle dish. Het is dat ik bomvol zit, maar anders had ik er gewoon nog eentje besteld voor onderweg.

Ivan Ramen Chefs Table Manhattan

Best ramen in New York

Best ramen experience in New York? Voor mij wel. Uiteraard heb ik niet alle ramen restaurants geprobeerd, want er zijn er tig, maar ik heb ook de ramen noodles van Momofuku geprobeerd en Ivan Ramen wint het voor mij.

Zelf de ramen van Ivan proberen? Dat wordt dan even een retourtje New York.

Ivan Ramen
25 Clinton Street
Lower East Side
Manhattan, New York City

Bekijk de website

Translate»
Lees vorig bericht:
Vesuvius Bruschetteria bar Amsterdam
Vesuvius Bruschetteria & Bar ideale borrelspot

Vesuvius Bruschetteria & Bar Amsterdam is er eentje om te onthouden. Lees verder

Sluiten