Kaasbar Amsterdam is open en ik mocht proeven van hun kazen

Kaasbar Amsterdam is eindelijk open (sinds 11 februari) en ik mocht gisteren van hun kazen proeven.

Kaasbar Amsterdam Hollandse kazen

Hollandse kazen welteverstaan, want bij Kaasbar Amsterdam komen alleen maar kazen van Nederlandse makers op de lopende band voorbij. Gisteren kregen we een tasting, dus allemaal kleine porties, maar als je hier zelf aanschuift zullen de porties groter zijn.

Hieronder een video van mijn proefavond bij deze allereerste kaasbar van Amsterdam.

Op het menu staan verschillende kazen, dus er zit voor iedere kaasliefhebber wel wat tussen. Zo hadden wij een truffelkaasje met lemon curd en een gefrituurd loempiavelletje met paprikapoeder, een kaas die gewassen is in tripple bier, maar ook een fiore van jongens die acht jaar lang in Italië taleggio en gorgonzola hebben gemaakt. Bij de fiore kregen we gedroogde vijg en balsamicoazijn. Maar ook een koemelk kaasje van Mathilde’s Kaas (met popcorn en een eetbaar bloempje). Mathilde maakt in de Fruittuinen van West op kleine schaal haar kazen en die kun je dus bij deze kaaswalhalla snoepen. En voor wie even wat anders wil dan een kaasje kun je ook kiezen voor ossenworst, truffelsalami of copa van Brandt & Levie of een gerookte ribeye. En ze hebben ook een vegan camembert op de kaart staan. Opvallend goed was de pairing met wijnen, bieren, port en zelfs een pommeau. Al met al een leuke spot om te borrelen en te knabbelen op verschillende kazen.

Kaasbar Amsterdam is zeven dagen in de week al vanaf 15.00 uur open, dus je kunt hier al in de middag terecht voor kaasjes. En in de zomer krijgen ze ook een terras.

Kaasbar Amsterdam
Ferdinand Bolstraat 10
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Borrel | diner

Check hun Facebookpagina of Instagrampagina.

Openingstijden Kaasbar Amsterdam:
Maandag tot en met vrijdag van 15.00 uur tot 23.00 uur
Zaterdag en zondag van 15.00 uur tot 0.00 uur

[mapsmarker marker=”260″]

Ook interessant

Tags: kaasbar Amsterdam is eindelijk open | kaasbar in Amsterdam | kaas eten in Amsterdam | nieuwe spot in de Pijp | borrelen in Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
Yuan's Hot Pot restaurant Amsterdam fondue chinees
Zelf Chinees fonduen doe je zo

Een etentje te organiseren en geen zin om dagen of uren in de keuken te staan? Wat dacht je van...

Sluiten