Getest: Local Dealer nieuwe tacospot in Amsterdam Oost

Het Dapperplein in de Indische buurt, ik kom er niet al te vaak.

Maar met de komst van Local Dealer zou hier zomaar verandering in kunnen komen.

Zuurstokroze, knalgeel, neonverlichting…het interieur van deze pionier op het plein doet sterk denken aan de Peach Pit uit Beverly Hills 90210. Als je het niet kent, Google het en je snapt meteen wat ik bedoel. Bij de naam Local Dealer denk je niet meteen aan een spot waar je gruwelijk goede taco’s en ceviches kunt happen. Maar toch is het zo.

Local Dealer = taco’s en ceviche

We schuiven aan de felblauw geschilderde picknicktafel. ‘Deze zijn vandaag binnen gekomen,’ vertelt eigenaar Jeroen Lens glunderend van trots. En dat is mazzel voor ons, want op deze mooie zomerse avond is buiten eten alles wat ik wil. Ik heb echt een mega dorst en de ober fluistert ons in dat hij huisgemaakte tepache heeft. Tepache is een gefermenteerd drankje gebrouwen van ananas en gezoet met piloncillo of bruine suier met kaneelpoeder als smaakmaker. Ze hebben twee varianten: een slush vorm en eentje aangelengd met bruisend water. We laten ze beiden aanrukken. De bruisende versie is super, maar de slush ai ai die is zo geweldig.

Local Dealer Amsterdam tepache

‘Er wordt hier niets verspild,’ vertelt chef Eliraz terwijl hij een schaal met tomaten, salsa en koriander op tafel zet. ‘Daarom serveren we dit soort gerechten.’ Ik pak één van de lepels en begin wat van de tomaat en de salsa op te lepelen. Zuur, zoet, zout, umani…oeh en pittig. Dit is echt hemels.

Mexicaans eten Local Dealer Amsterdam Restaurant Oost

‘Wij zijn taco’s en ceviche’, vertelt onze ober ons als hij met de menukaart aan het hoofd van onze picknicktafel staat. Op de kaart staan vier soorten ceviche, waaronder een classico, maar nou had ik toevallig vernomen dat de ceviche Jalisco de ultieme zeker-proberen-ceviche is van Local Dealer, dus die móet ik proeven. De zwaardvis die gedroogd en gepekeld is en daardoor een intens mooie ziltige smaak heeft is zo mooi dat ik er stil van word. De tijgermelk is gemaakt van onder andere gember, pickled red onions, kalamansi (een vrucht dat een soort kruising is tussen de mandarijn en Chinese kumquat), koriander en pinda’s. Hij is zoet, zout, zuur en pittig tegelijk zonder té van iets te zijn en hij is echt echt ECHT heel erg lekker.

Ceviche eten Local Dealer Amsterdam Oost restaurant jalisco

Bij Local Dealer maken ze hun tostada’s zelf. Buiten de kaart om staat er een bietentostada op de kaart met gamba’s en avocado. De gefrituurde taco is knapperig en heeft een prettige dikte. Sommige tostada’s zijn zo hard en dik dat het haast tandenbrekers zijn. Maar niet deze tostada want wanneer ik erin bijt knapt hij vrolijk open. Daarnaast is de tostada mooi op smaak en dat is bijzonder prettig.

Bovenop de tostada ligt een gefrituurde garnalenkop. Ik weet niet of je weleens de kop van een garnaal hebt uitgezogen maar allemachtig wat is dat heerlijk. Mijn vader roept altijd: ‘Dit is het lekkerste deel!’ Terwijl hij het hoofdje leegzuigt. Want de meeste smaakt zit blijkbaar in het brein van deze beestjes. Bedenk dan al die smaak en aroma’s en dat dan in combinatie met een geweldige crunch van het frituren. Samen met de romige guacamole, die heerlijke salsa en avocado is dat gewoon een regelrechte hit. Niets meer aan doen! Tien bestellen en allemaal opsmikkelen.

Local Dealer nieuwe hotspot Mexicaans eten Amsterdam Oost tostada

Ok, na ceviche en tostada’s is het tijd voor taco’s! We hebben vandaag voor twee soorten taco’s gekozen: de Yucatan tinga de pollo en de Oaxaca barbacoa lam. Beide soorten komen op een gele maïstortilla. Die maken ze overigens niet zelf maar worden gemaakt door de uit Mexico afkomstige Angie.

De Oaxaca barbacoa is van lam en is eerst tig uur langzaam gegaard in de stoomoven zodat hij boterzacht wordt en daarna afgemaakt op de plancha. Het resultaat is succulent vlees met hier en daar heerlijke knapperige korstjes. Echt ik hou ervan. Verder op de taco ui, gefermenteerde kool, wortel en daarbij een salsa rojo, een salsa verde en een pico de gallo om het af te maken. Voor de salsa’s hebben de pepers overigens eerst drie weken liggen fermenteren voordat er een salsa van werd gemaakt.

De Yucatan taco tingo de pollo is een kip in een rode saus met zelf ingelegde jalapeńopepers en gerookte cheddarkaas. Wederom een geweldige taco waarbij je vingers bij aflikt.

Tacorestaurant Local Dealer Mexicaans Amsterdam Oost

Later komen we erachter dat de chef hiervoor bij Hof van Cleve, de nummer 43 restaurant van de wereld volgens de prestigieuze lijst van San Pellegrino. Weten we ook gelijk waarom hij zulke mooie complexe smaken op tafel weet te toveren.

Mexicaans restaurant Local Dealer Amsterdam Oost Dapperplein

Wauw wat is Local Dealer een te gekke plek. Absoluut goed geslaagd. Leuke sfeer, goede bediening, tof interieur waar duidelijk aandacht aan is besteed, een kaart vol met leuke en vooral heerlijke taco’s en die Jalisco ceviche…die mag je altijd mijn kant uit schuiven. Ik eet het op waar en wanneer dan ook.

Local Dealer
Dapperplein 23
Amsterdam Oost
Lunch | drinks | diner | fijn terras

Openingstijden Local Dealer:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met donderdag van 12.00 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 12.00 uur tot 3.00 uur
Zondag van 12.00 uur tot 0.00 uur

Plan je route naar Local Dealer

Ook interessant:

Tags: nieuw Mexicaans restaurant in Amsterdam Oost | waar kun je in Amsterdam goede taco’s eten? | tacorestaurant Dapperplein Amsterdam Oost | ceviche en taco’s in Amsterdam eten

Translate»
Lees vorig bericht:
BLUEY'S Amsterdam Oost
BLUEY’S Coffee & Kitchen nieuwe all day spot op Zeeburgereiland

BLUEY’S Coffee & Kitchen is een nieuwe dagzaak op Zeeburgereiland. Lees verder

Sluiten