Kleurrijke en pure gerechten bij het nieuwe Nela Restaurant

‘Het lijkt wel Sydney’, ‘het is on-Amsterdams’ zijn een paar kreten die ik hoor op mijn Reels over Nela Restaurant in Amsterdam Zuid.

En ik snap het wel, want deze new kid in town heeft iets kosmopolitisch. Misschien komt het door het futuristisch gebouw, de internationale gerechten of wellicht komt het door de gave inrichting. Hoe dan ook, Nela is cool en urban en je kunt er ook nog eens bijzonder goed eten. Binnen aan de chef’s table of aan één van de tafeltjes of buiten op het terras.

Nela betekent puur en dat is de rode draad van dit nieuwe restaurant in Amsterdam. Koken met pure ingrediënten die op dat moment van het jaar op zijn best zijn en koken op z’n puurst: op open vuur. Op deze manier kunnen ze de puurheid van de producten die ze gebruiken volledig tot hun recht laten komen en kunnen ze goed spelen met hitte en verschillende temperaturen om zo te gekke texturen en smaken te creëren. Als je als gast komt eten bij dit restaurant kun je chefs Hari Shetty en Ori Geller en de witte brigade aan het werk zien terwijl ze het eten bereiden, want de keuken is volledig open.

Hieronder een impressie van de knappe gerechten die je bij Nela Restaurant kunt smikkelen. Mijn favoriet was de zeebaars met waterkers. Zo’n mooi en spannend gerecht dat perfect in balans was. En de meest creatieve creatie was toch wel de tiramisu die verkleed was als een blikje kaviaar. Hoe leuk!

Oh en een dikke like voor hun mooie bar. Een ideale plek om voor of na het diner om elegant neer te strijken terwijl je nipt aan een cocktailtje.

Chef Hari (rechts) en chef Ori (uiteraard links) hebben wat mooie zaken op hun cv staan waaronder: Nobu (Londen), Yafo-Tel Aviv (Tel Aviv), Izakaya, The Duchess en Mr. Porter.

Nela Restaurant is een te gekke plek voor datenight, zaken diner en/of eten met vriend(inn)en. En extra fijn: je kunt om de hoek parkeren in de parkeergarage als je met de auto komt. Kom je met het OV? Dan bereik je Nela gemakkelijk via station Amsterdam Zuid.

Nela Restaurant
Beethovenstraat 515
Amsterdam Zuidas | Amsterdam Zuid
Diner | fijn terras | makkelijk parkeren

Bekijk op de website

Openingstijden Nela Restaurant
Bar: Maandag tot en met zaterdag van 16.00 uur tot 1.00 uur
Restaurant: Maandag tot en met woensdag van 18.00 uur tot 23.00 uur en donderdag tot en met zaterdag van 18.00 uur tot 23.30 uur

Plan je route naar Nela Restaurant

Translate»
Lees vorig bericht:
Recept voor Jian Bing (Chinese crêpes) met een leuke twist

De eerste keer dat ik mijn tanden in een Jiang Bing zette was ik verkocht. Die mooie dunne crêpe, knapperige...

Sluiten