Waarom je naar Pesca het enige restaurant in Amsterdam met indoor vismarkt moet

Pesca, het eerste restaurant in Amsterdam met een heuse vismarkt bestaat alweer twee jaar.

Ik weet nog dat Pesca haar deuren opende aan de Rozengracht. De allereerste horecazaak waar je voorin het restaurant eerst je vis uitzoekt bij de viskraam.

Visrestaurant Pesca Amsterdam Centrum Rozengracht

Pesca Amsterdam restaurant met vismarkt

In de grote ijsbak liggen allerlei heerlijkheden uit de zee. Verse pulpo, coquilles, garnalen, soft shell crab, hele visjes, het ligt er allemaal uitgestalt in het bevroren water. Een groot bord presenteert de vis van de dag. Je kiest je vis en/of zeevruchten en je betaalt per kilo. Vervolgens wordt de ‘vangst’ naar de keuken gebracht en even later staat het op tafel. Een briljant concept. Toen al. Er zullen vast vele volgen dacht ik nog. Maar twee jaar later blijkt niets minder waar. Pesca Amsterdam is nog steeds het enige visrestaurant in Amsterdam waar je je vis eerst op hun indoor markt koopt en vervolgens aan tafel oppeuzelt.

Een beetje getweakt

En daarmee is Pesca dus nog steeds behoorlijk bijzonder. En aangezien ik al zo’n twee jaar niet meer hier ben geweest werd het hoog tijd om weer eens een bezoek te brengen aan dit visrestaurant op de Rozengracht. De basis is bij Pesca is nog steeds hetzelfde, maar zoals iedere goedlopende zaak en dat is Pesca, hebben ze ook het één en ander verbeterd. Zo zijn de buzzers weg. Voorheen nam je een zoemer mee naar je tafel en wanneer die trilde was je eten klaar. Je hobbelde dan naar de keuken en nam je vers bereide gerecht in ontvangst. Op zich een leuk idee, maar aangezien niet alles op hetzelfde moment klaar was, bleef je lopen. In theorie dan, want ik vergat het steeds en het lieve meisje dat ons bediende had op een gegeven moment wel door dat het buzzersysteem hopeloos was in combinatie met mij. Maar die zoemers zijn dus de deur uit. Verder hebben ze hun visgerechten ook wat geupgrade want de gerechten zijn een stukje fancier dan voorheen. En dat dit werkt blijkt wel uit hoe druk het is op deze eerste warme dag sinds tijden. Ik kom zelf net van het terras af en had een lege zaak verwacht, maar bijna iedere tafel bij Pesca is bezet. Ze weten mij te vertellen dat 40% van de gasten toerist is, maar ik vermoed dat het vandaag iets meer is aangezien de meeste Nederlanders op dagen zoals deze meestal op het terras blijven plakken. Maar ja, wij zitten er ook.

Pesca theatre of fish

Ok, we gaan onze visjes shoppen. Met een cava in de hand, zoals het hoort. De dame bij de Pesca vistheater is echt een schatje. Ze is zo ontzettend enthousiast over wat ze verkoopt dat we geneigd zijn om haar los te maken van alles wat ze aanbiedt. Ze poseert zelfs gewillig met een visje. Ze heeft duidelijk verstand van kennis van haar waren en weet ons ook de hele zeebaars aan te raden. Blijkbaar hun hardloper. Alles wordt ingepakt en gewogen en wij worden naar onze tafel gebracht.

Pesca visrestaurant Amsterdam

Visjes eten

Al snel verschijnen de eerste bordjes.

Ik ben vooral verrast door de coquilles met radijs en amandel. Mooie combinatie, goede garing van de coquilles en een fijne rooksmaak. Ook de sepia met aardappelpuree is te gek. Maar mijn favoriet van de avond is toch wel de hele zeebaars. Zo simpel en tja goede vis heeft gewoon niet zoveel nodig. De salade van watermeloen met feta is een frisse en knapperige toevoeging aan alles. Echt heel erg fijn.

En met goeie frietjes en mayo maak je deze patatliefhebber altijd blij. En de frites bij Pesca zijn subliem. De schaal gaat leeg. Ook hebben we nog een fish & chips van schelvis. De gefrituurde vis heeft een mooie krokante korst, maar hij is aan de flauwe kant. We geven het aan bij ze en geven het door aan de chef.

Vis eten Pesca Amsterdam restaurant centrum

Wat ik wel jammer vind is dat er maar één witte wijn op glas wordt geschonken: een sauvignon. Bestel je een karaf of fles dan is de keuze wat ruimer. En iets meer kennis van welke wijn er past bij de gerechten zou ze bonuspunten opleveren.

Al met al is en blijft Pesca supertof en is het een uniek concept in Amsterdam Centrum. Het is gewoon té leuk om eerst je visje en andere lekkernijen uit het water te bestellen en vervolgens op tafel te zien verschijnen. En de bediening is werkelijk waar te lief voor woorden.

Ze zijn dan ook bezig met uitbreiding. Want de tweede Pesca vestiging in Amsterdam komt er nog steeds aan en er volgen ook vestigingen in het buitenland.

Pesca Amsterdam
Rozengracht 133
Amsterdam Centrum
Lunch | borrel | diner

Openingstijden Pesca:
Maandag tot en met donderdag van 18.00 uur tot 22.00 uur
Vrijdag van 18.00 uur tot 22.30 uur
Zaterdag en zondag van 12.00 uur tot 22.30 uur

[mapsmarker marker=”202″]

Tags: visrestaurant Amsterdam \ vis eten Amsterdam | restaurant op de Rozengracht | oesters eten in Amsterdam | verse vis in Amsterdam | Pesca Theatre of Fish | restaurant met vismarkt | soft shell crab eten | pulpo eten | lekker uit eten in Amsterdam Centrum

Translate»
Lees vorig bericht:
Weekendje weg vakantie Alsace Frankrijk Elzas
5 redenen waarom je een wijntrip in de Alsace moet maken

In de sprookachtige wijnstreek Alsace maken ze de mooiste wijnen. Lees verder

Sluiten