Restaurant Arles brengt Frankrijk naar Amsterdam

Restaurant Arles op de Govert Flinckstraat in de Pijp is het antwoord als je op zoek bent naar een plek met een heerlijke Franse vibe. De witte brigade wordt gerund door Numa Muller, een uit Arles afkomstige chef (aha vandaar de naam), het restaurant heeft een heerlijke je ne sais quoi vibe, er staan mooie Franse wijnen op de kaart, er hangen op Arles geïnspireerde foto’s en prenten aan de muur, er staan Franse klassiekers (met een twist) op de kaart, je zit op Franse bistro stoeltjes en restaurant Arles heeft een heerlijke met wijnranken begroeide tuin waar je je even net kunt doen alsof je zojuist in Frankrijk bent beland.

Hoe geweldig is deze tuin van Arles? Hier wil je toch eten en wegdromen?

Franse gerechten zonder opsmuk

Van een Franse chef verwacht je gerechten van Franse bodem. Het leuke aan restaurant Arles is dat het hele team de gerechten doorproeft. Ten eerste om met z’n allen te bekijken wat wel en niet werkt en voor gastvrouw en sommelier Bette Hamersma natuurlijk het uitgelezen moment om de wijnen erbij te matchen. Franse wijnen welteverstaan, want dat zijn de enige wijnen die de wijnkaart bij Arles halen. De kaart wisselt maandelijks om mee te kunnen gaan met wat er op dat moment groeit en bloeit. En een groot deel van de ingrediënten halen ze bij de Albert Cuypmarkt om de hoek. Een restaurant waar de smaken van Frankrijk een beetje samenkomt met al het goede van de Albert Cuyp. Teveel tierelantijntjes en gepriegel is niet wat je op de mooie borden bij Arles kunt verwachten, gewoon mooie gerechten zonder al te veel poespas.

Team Arles, helaas was chef Muller op dat moment even in Arles (hij is daar een nieuw restaurant aan het opzetten).

Restaurant Arles is een heerlijke Franse neo bistro waar je lekker in een ongedwongen sfeer kunt dineren.

Restaurant Arles
Govert Flinckstraat 251
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Diner

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 18.00 uur tot 22.00 uur

icon-car.pngKML-LogoFullscreen-LogoGeoJSON-LogoGeoRSS-Logo
Arles

kaart is aan het laden - een ogenblik geduld aub...

Arles 52.355700, 4.896450

Tags: Frans restaurant Amsterdam | restaurant in de Pijp Amsterdam | lekker uit eten in de Pijp | waar kun je goed Frans eten in Amsterdam? | goed Frans restaurant in Amsterdam

 

Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Primi Vondelpark Italiaans restaurant Amsterdam
Waarom Primi Vondelpark mijn favoriete Italiaanse spot is

Primi Vondelpark is alles wat je wilt van een goede Italiaan Read more

Sluiten