Restaurant Arles brengt Frankrijk naar Amsterdam

Restaurant Arles op de Govert Flinckstraat in de Pijp is het antwoord als je op zoek bent naar een plek met een heerlijke Franse vibe. De witte brigade wordt gerund door Numa Muller, een uit Arles afkomstige chef (aha vandaar de naam), het restaurant heeft een heerlijke je ne sais quoi vibe, er staan mooie Franse wijnen op de kaart, er hangen op Arles geïnspireerde foto’s en prenten aan de muur, er staan Franse klassiekers (met een twist) op de kaart, je zit op Franse bistro stoeltjes en restaurant Arles heeft een heerlijke met wijnranken begroeide tuin waar je je even net kunt doen alsof je zojuist in Frankrijk bent beland.

Hoe geweldig is deze tuin van Arles? Hier wil je toch eten en wegdromen?

Franse gerechten zonder opsmuk

Van een Franse chef verwacht je gerechten van Franse bodem. Het leuke aan restaurant Arles is dat het hele team de gerechten doorproeft. Ten eerste om met z’n allen te bekijken wat wel en niet werkt en voor gastvrouw en sommelier Bette Hamersma natuurlijk het uitgelezen moment om de wijnen erbij te matchen. Franse wijnen welteverstaan, want dat zijn de enige wijnen die de wijnkaart bij Arles halen. De kaart wisselt maandelijks om mee te kunnen gaan met wat er op dat moment groeit en bloeit. En een groot deel van de ingrediënten halen ze bij de Albert Cuypmarkt om de hoek. Een restaurant waar de smaken van Frankrijk een beetje samenkomt met al het goede van de Albert Cuyp. Teveel tierelantijntjes en gepriegel is niet wat je op de mooie borden bij Arles kunt verwachten, gewoon mooie gerechten zonder al te veel poespas.

Team Arles, helaas was chef Muller op dat moment even in Arles (hij is daar een nieuw restaurant aan het opzetten).

Restaurant Arles is een heerlijke Franse neo bistro waar je lekker in een ongedwongen sfeer kunt dineren.

Restaurant Arles
Govert Flinckstraat 251
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Diner

Openingstijden:
Maandag tot en met zondag van 18.00 uur tot 22.00 uur

[mapsmarker marker=”55″]

Tags: Frans restaurant Amsterdam | restaurant in de Pijp Amsterdam | lekker uit eten in de Pijp | waar kun je goed Frans eten in Amsterdam? | goed Frans restaurant in Amsterdam

 

Translate»
Lees vorig bericht:
Primi Vondelpark Italiaans restaurant Amsterdam
Waarom Primi Vondelpark mijn favoriete Italiaanse spot is

Primi Vondelpark is alles wat je wilt van een goede Italiaan Lees verder

Sluiten