Yerba Amsterdam nieuw plantbased (and more) restaurant in Amsterdam Zuid

Yerba Amsterdam is afgelopen weekend stilletjes open gegaan. In het pand naast restaurant Le Garage aan de Ruysdaelstraat. Het frisse en lichte restaurant is een walhalla voor plantbased foodlovers want ze zetten hier het groen voer volledig in de schijnwerpers. Of je nou fanatiek veganist bent, vegetariër, een flexitariër, gewoon af en toe geen carnivoor wilt zijn of gewoon houdt van goed eten met veel groen, je zit bij restaurant Yerba Amsterdam goed.

Yerba Amsterdam

Yerba Amsterdam plantbased restaurant en meer in Zuid

Chef Walter (hiervoor o.a. Wilde Zwijnen) en zijn culinair adviseur Noah (bekend van o.a. Fraîche, Eastside, Thirty5ive en Staring at Jacob) toveren de meest smaakvolle plantbased gerechten uit hun semi open keuken. Zie hieronder wat van hun fijne creaties.

Yerba Amsterdam groenten eten

Wortelfestijn

Yerba Amsterdam vega restaurant

Pittige courgettebeignets, zhug en dilleyoghurt en salade van de hele brocolli

Bij Yerba houden ze niet zo van foodwaste. Daarom maken ze gebruik van de hele groentes. Neem nou een brocolli, de meesten gebruiken alleen de roosjes, maar van de stronk kun je ook te gekke dingen maken. Dus dat doen ze hier ook. En die beignets van courgette zijn niet normaal goed.

Maar als je stiekem toch een beetje een vis- of vleescraving hebt, is dat geen enkel probleem hier. Dan maken ze toch een lekker visje of vleesje voor je? ij Yerba Amsterdam doen ze niet zo moeilijk als je liever naast je portie veggies ook iets niet-vegetarisch wilt.

Nog meer groen voer bij Yerba

En er volgen nog meer mooie gerechten:

Yerba Amsterdam vegan vega restaurant

Gefermenteerde knolselderij, huisgemaakte biermosterd, prei en dukkah

vegan restaurant Yerba Amsterdam

Zijden tofu chocolademousse, zeven zaden chocoladekoekje, gember en gezouten caramel

De chocomousse van silken tofu vind ik echt een giga goed dessert. Wauw ik proef echt nul tofu hierin terug. Dit is te goed.

En weet je wat ook tof is? Ze hebben bij Yerba ook vegan kaas gemaakt van cashewnoten. Ik heb het geproefd en het is superlekker. Sneetje glutenvrij (noten)brood erbij en je hebt een mooi gluten- en lactosevrij kaasplankje!

Ze maken hier zoveel mogelijk zelf, maar waar anderen het beter kunnen. Zoals de kaas en het brood, laten ze dat liever aan de expert over.

Het verhaal achter Yerba Amsterdam

Yerba is het Latijnse woord voor kruiden. En daar wordt veel mee gekookt bij dit nieuwe restaurant in Zuid. Dus hoppa Yerba it is. Walter en Sally zijn de eigenaren, maar krijgen wat fijn hulp van Tony en Noah. Walter heeft de Britse Sally ontmoet in Australië waar hij zijn eigen restaurant heeft gehad. Hij heeft vijf jaar bij Wilde Zwijnen in de keuken gestaan en heeft nu voor het eerst samen met zijn vrouw zijn eigen zaak geopend in Amsterdam Zuid.

Echt een te gekke zaak als je wilt weten hoe mooi groenten kunnen smaken. Oh en ze hebben ook mooie mocktails. Leuk om te proberen!

Yerba Amsterdam
Ruysdaelstraat 48
Amsterdam Zuid | De Pijp | Oud-Zuid
Lunch | brunch | diner | plantbased vegan restaurant

Openingstijden Yerba Amsterdam:
Maandag van 18.00 uur tot 23.30 uur
Donderdag tot en met zondag van 18.00 uur tot 23.30 uur
Gesloten op dinsdag en woensdag
Over een maand ofzo gaat Yerba ook aan de brunch. De openingstijden zullen dan ook veranderen.

[mapsmarker marker=”499″]

Tags: Vegan restaurant Amsterdam | nieuw vegan restaurant Amsterdam | vega restaurant Amsterdam Zuid | waar kun je goed vegan eten in Amsterdam? | waar kun je goed vegetarisch eten in Amsterdam?

Translate»
Lees vorig bericht:
Restaurant ARC by Lute Amsterdam
Uit eten bij restaurant ARC by Lute: Lookbook

Restaurant ARC by Lute, het nieuwe restaurant van chef Peter Lute en zijn vrouw Marieke Lees verder

Sluiten