Bar BAUT is nu open op de Stadionweg en zo ziet het eruit

Gisteren was de perstour van Bar BAUT, de nieuwe BAUT op de Stadionweg.

Zeven jaar lang heeft serial pop-up BAUT rondgereisd door Amsterdam. Ze begonnen ooit op de Wibautstraat. Destijds was een pop-up nog niet zo’n fenomeen als nu en eigenlijk heeft team BAUT het up poppen geïntroduceerd in de Amsterdamse horeca. Na de Wibautstraat verhuisden ze naar Amsterdam Zuid en Baut Zuid was geboren in de oude Citroëngarage. Het gehele interieur inclusief de stoelen en tafels werden wit gespoten met hier en daar wat blauw. Voor de volgende locatie bleven ze in Zuid, het werd de Zuidas. Ik kan me de mega lounge met open haard nog herinneren. Dit keer was alles juist zwart gespoten. Zo tof. Daarna vertrok BAUT naar het Rokin. De bovenste verdieping van het pand waar voorheen Vroom & Dreesman zat werd ingericht als restaurant en werd omgedoopt tot BAUT & Dreesman. Jemig wat had je een geweldig uitzicht vanuit het restaurant. Na Amsterdam Centrum kwam BAUT Paradijs in Oostpoort en daarna trok het karavaan door naar Amsterdam West. In een oude kapel aan de Spaarndammerstraat werd denk ik de grootste BAUT ooit opgetuigd. En nu zijn ze dus beland bij hun permanente locatie op de Stadionweg. Op de plek waar eerst Restaurant Zuid zat zit nu Bar BAUT.

Tijdens de tour van vandaag werden we letterlijk meegenomen door de zeven BAUT. Hop in de bus en langs een paar van hun voormalige locaties. Chef Michiel van der Eerde vertelt tussendoor over hoe het was om op de verschillende locaties tijdelijke restaurants op te bouwen. Gekkenwerk soms. Panden die niet geïsoleerd waren maar wel pal tussen de huizen stonden en terwijl we luisterden snoepten van verschillende bites van de chef.

In onderstaande video zie je hoe de tour eraan toe ging.

De tour eindigde bij Bar BAUT en dat is waar we vanaf nu terecht kunnen voor de kookkunsten van de chef. Van der Eerde wil weer meer in de keuken gaan staan. Doen waar hij heel veel plezier van krijgt. Daarvoor heeft hij de afgelopen tijd geen tijd voor gehad. Bij Bar BAUT eet je het beste van BAUT. Op de kaart komen de beste gerechten die ze de afgelopen jaar hebben gekookt. De gerechten worden niet te moeilijk. Maximaal vier tot vijf dingen op het bord. Met veel focus op kwaliteit en gewoon goed eten.

En hieronder een impressie van het interieur.

Bar BAUT nieuw restaurant
Bar BAUT nieuw restaurant Stadionweg Michiel van der Eerde

Bar BAUT is dus vanaf nu open.

Bar BAUT
Stadionweg 320
Amsterdam Zuid | Stadionbuurt
Ontbijt | lunch | drinks | fijn terras | diner

Openingstijden Bar BAUT:
Maandag tot en met donderdag 11.30 uur tot 1.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 11.30 uur tot 3.00 uur
Zondag van 11.30 uur tot 22.30 uur

Dit vind je misschien ook leuk

[mapsmarker marker=”266″]

Tags: Bar BAUT op de Stadionweg is open | zeven jaar BAUT in Amsterdam | serial pop-up restaurant krijgt een permanente locatie op de Stadionweg in Amsterdam Zuid | Bar BAUT is nu open op de Stadionweg en zo ziet het eruit

Translate»
Lees vorig bericht:
Michelinrestaurant Geheim restaurant Graphite Amsterdam
Amsterdam heeft één nieuwe sterrenzaak erbij!

De nieuwe Michelinstergids kwam vandaag uit en dat ging gepaard met een uitreiking in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Lees...

Sluiten