Amsterdam heeft één nieuwe sterrenzaak erbij!

De nieuwe Michelinstergids kwam vandaag uit en dat ging gepaard met een uitreiking in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

De Michelinsterren zijn vandaag waarschijnlijk (naast de start van de Horecava) een van de meest besproken onderwerpen in horeca Nederland.

Nieuwe sterrenzaak in Amsterdam

De Michelinsterrenregen viel met name in het zuiden van het land. Brabant en Limburg kunnen een paar nieuwe sterrenzaken op hun naam zetten. In Amsterdam wordt er al weken gespeculeerd wie er een ster bij krijgt of voor het eerst een Michelinster zou mogen ontvangen. Maar de inspecteurs van Michelin hebben het bij één restaurant in Amsterdam gehouden: Graphite by Peter Gast.

Ik schoof een tijdje terug aan bij dit allereerste speak easy restaurant van Amsterdam. Met een speciale code kom je binnen en eenmaal binnen staat je een culinair avontuur te wachten dat je nog heel lang zal heugen. Hieronder een recap video van mijn fantastisch diner bestaande uit twintig mind blowing gangen.

Amsterdamse restaurants met twee sterren

Wat is er beter dan één Michelinster? Nou twee. Alle restaurants die al twee sterren hadden houden ze ook. Dus in de lijst van tweesterrenzaken verandert er niets. Net zoals vorig jaar hebben de volgende restaurants in Amsterdam twee Michelinsterren:

  • Ciel Bleu
  • &Moshik
  • Spectrum

Restaurants met één ster

De volgende restaurants in Amsterdam hebben hun ster behouden:

Verlies van sterren

Je kunt een ster verdienen, maar helaas ook verliezen. In Amsterdam verloor restaurant Bridges hun enige ster.

Restaurants met drie sterren

Wil je eten in een driesterrenzaak dan moet je afreizen naar Zwolle (De Librije***) of Kruiningen in Zeeland (Interscaldes***). Voorheen kon je ook naar De Leest***, maar Jacob Jan Boerma verkondigde zijn sterrenzaak te sluiten en heeft zich nu gestort op een nieuw horecaconcept in Amsterdam.

Lees ook:

Tags: Michelinsterren 2020 | welke restaurants kregen een Michelinster in 2020? | Michelinrestaurants in Amsterdam | Michelin reikt sterren uit in DeLaMar Theater in Amsterdam | restaurant Graphite by Peter Gast krijgt eerste Michelinster | Amsterdam heeft er één sterrenzaak bij

Translate»
Lees vorig bericht:
CLOS wijnbar restaurant Amsterdam Oost nieuw
CLOS Wijnbar en restaurant binnenkort op Beukenplein in Amsterdam Oost

CLOS Amsterdam komt eraan om je dorst naar wijn te stillen. Lees verder

Sluiten