Het verhaal achter Sapporo SORA Ramen

De beste ramen van Amsterdam eet je wat mij betreft bij restaurant Sapporo RAMEN SORA op de Ceintuurbaan in de Pijp. In het smalle restaurant van de Japanse Shin Fujita staat er op zaterdagen zelfs een rij van ramenfans die allemaal smachten naar een kom dampende noodlesoup. Nadat ik de ramen noedels van Sapporo RAMEN SORA had geproefd wilde ik niets anders meer. Zo hoort ramen te smaken. Ik wilde meer weten van de man achter deze hemelse bowl of ramen. En zo zat ik op een regenachtige maandagmiddag aan tafel met de Japanse chef.

Sapporo ramen sora Amsterdam noodles

De beste ramen van Amsterdam

Ik heb menig ramen noodles geslurpt en vergeleken, maar de noedelssoep van Sapporo RAMEN SORA zijn voor mij de beste ramen van Amsterdam. De noedels worden speciaal uit Sapporo, de stad waar ramen het licht zag, geïmporteerd. Ook de miso voor de tare (=smaakmaker) komt uit het meest zuidelijke stadje van Japan. Geen goedkoop grapje overigens. Deze ultra smaakvolle en bijzonder miso kost zo’n 20 euro per 100 gram. Leuk om te weten: Wist je dat er in Sapporo twee ramenstraten zijn? Eentje waar je de gevestigde orde vindt, maar ook een straat waar je een rits aan nieuwe ramenspots kunt vinden. Serieus, hier moet ik heen!

Ramenchef

De in Sapporo geboren en getogen Shin kookt pas sinds een paar jaar ramen noodles. Hiervoor reisde hij de hele wereld over ((Parijs, Hong Kong, Canada en Dusseldorf) om met name Frans georiënteerde gerechten te koken. Via via kwam hij bij Takumi (een ramen noodles keten) in Dusseldorf terecht en van daaruit belandde hij in Amsterdam. Shin had ook wel door dat ramen een hype is momenteel en besloot hier handig op in te spelen. Hij zocht en vond het pand op de Ceintuurbaan en trakteert nu heel Amsterdam op de beste ramen van Amsterdam.

Sapporo Ramen Sora Amsterdam

Authentieke ramen noodles

Wat de ramen noodles van Shin zo bijzonder maken? Als je je bedenkt dat hij uit de geboortestad van ramen komt en deze tasty noedels iedere dag at (en nog steeds zes keer per week eet), kun je wel stellen dat de chef weet hoe a good bowl of ramen noodles hoort te smaken. Om die reden laat hij de meeste ingrediënten (zoals de noedels) uit Japan komen.

De broth, die minstens een dag staat te sudderen in zijn snelkookpan, maakt hij zelf. Want naast de noedels, is dat wat een goede ramen maakt. Ook de cha siu maakt Shin helemaal zelf.

Zomerse ramen

Er is zoveel mogelijk met ramen noodles, dus we kunnen in de toekomst ook wel andere ramen varianten verwachten bij Sapporo RAMEN SORA. Maar eerst wil Shin Amsterdam kennis laten maken met de meer bekendere ramensoorten en van de zomer kunnen we de Tsukemen, oftewel de dipping noodles, verwachten. Yesss! En wie weet wat we nog meer van SORA kunnen verwachten.

SORA

Oh ja, leuk om te weten. Sora betekent lucht en dat is ook de naam van de zoon van Shin.

Sapporo RAMEN SORA
Ceintuurbaan 49
Amsterdam Zuid | De Pijp
Lunch | brunch | diner

Error: map could not be loaded - a map with the ID does not exist. Please contact the site owner.
Disclaimer

Op het gebruik van deze website (bysam.nl) zijn onderstaande gebruiksvoorwaarden van toepassing. Door gebruik te maken van deze website, wordt u geacht kennis te hebben genomen van de gebruiksvoorwaarden en deze te hebben aanvaard.

Gebruik van informatie
bySam streeft ernaar op deze website altijd juiste en actuele informatie aan te bieden. Hoewel deze informatie met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is samengesteld, staat bySam niet in voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van de informatie.

Aan de informatie kunnen geen rechten worden ontleend. bySam aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van de informatie of de website en evenmin voor het niet goed functioneren van de website.

Uitingen op deze website
Op deze website uiten wij onze eigen mening. Deze is tot stand gekomen op basis van onze eigen ervaringen. Aan deze uitingen kunnen geen rechten worden ontleend.

Hyperlinks
Deze website kan hyperlinks bevatten naar websites van derden. bySam heeft geen invloed op websites van derden en is niet verantwoordelijk voor de beschikbaarheid of inhoud daarvan. bySam aanvaardt dan ook geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van websites van derden.

Intellectueel eigendom
Alle publicaties en uitingen van bySam zijn beschermd door auteursrecht en andere intellectuele eigendomsrechten. Behalve voor persoonlijke en niet commercieel gebruik, mag niets uit deze publicaties en uitingen op welke manier dan ook verveelvoudigd, gekopieerd of op een andere manier openbaar gemaakt worden, zonder dat bySam daar vooral schriftelijk toestemming voor heeft gegeven.

Affiliate disclaimer:
In sommige artikelen en op sommige van onze pagina’s staan affiliate links. Wanneer je via één van deze links een aankoop of reservering doet, ontvangen wij een (kleine) commissie van de verkoper. Wij geven altijd onze eerlijke mening over producten of diensten.

Translate»
Lees vorig bericht:
Chef Diego Buik burgers
Winnaar beste burger over de perfecte burger

Chef Diego, bekend als de man achter de beste hamburger van Rotterdam, Read more

Sluiten