Chef Timo de Beurs ken je wellicht nog van de gruwelijk lekkere en prachtige hartige pie’s bij restaurant Slagerij de Beurs.
Helaas bestaat Slagerij de Beurs niet meer, maar chef De Beurs heeft niet stil gezeten. Eerst kwamen er nog een reeks pop-ups waar hij wederom zijn populaire hartige pie’s op tafel toverde, maar hij wist ook een culinair feestje te geven met een hommage aan de frikandel speciaal, maar dan wel een zelfgemaakte variant met net wat meer oempf-effect. Vervolgens ging Timo in de leer bij een Chinees restaurant om het maken van Chinese gerechten in zijn vingers te krijgen. En nu gaat hij zijn Franse kookachtergrond combineren met wat hij geleerd heeft bij de Chinees in de keuken van new kid in town Café Wu op de Dapperstraat.
Ik ben persoonlijk groot fan van zijn stoere manier van koken en was dan ook superenthousiast toen ik hoorde dat hij de Chinese keuken in zijn gerechten gaat verwerken. Als er een keuken is dat voor mij comfort food schreeuwt is dat wel Chinees en het is natuurlijk eten waar ik mee ben opgegroeid. Toen Timo mij toen hij nog Slagerij De Beurs had vroeg of ik een keertje op bezoek wilde komen in zijn keuken om samen een pie te maken zei ik meteen ‘ja!’. Hoe dat me af ging, zie je in onderstaande video. Spoiler alert: ik moet nog even oefenen.
Audiobar en bistro in één
In Tokio bezocht ik voor het eerst een audiobar en had gelijk een grote wens: een audiobar in Amsterdam. Inmiddels hebben we natuurlijk cornerstore, maar daar kunnen we nu Café Wu aan toevoegen. Hier wordt er muziek op z’n retro gedraaid: elpee’tjes en cassettebandjes. Deze nieuwe audiobar is ook een moderne bistro waarbij je de Chinese keuken en cultuur hier en daar terug ziet.
Maar naast het eten is er ook flink wat aandacht voor de wijnen. Chi Ling Wu (voorheen sommelier bij Scheepkameel) heeft Kantonees Chinese roots (en daar komt alles weer mooi samen) heeft mooie Europese wijnen op de kaart staan met een focus op wijnen uit Frankrijk, Duitsland en Italië.
Je kunt bij Café Wu zowel vijf gangen eten als á la carte eten. Chef Timo werkt met zowel typische Chinese producten als lokale ingrediënten. Ik zag op hun Insta de geroosterde eend met ‘saucijzenbroodje’ van de bout en organen, gewokte kool en pruimensaus voorbij komen. Oeh la la die wil ik nu!
Café Wu
Dapperstraat 1
Amsterdam Oost
Diner
Openingstijden Café Wu:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met zaterdag vanaf 18.00 uur
Zondag gesloten
Ook interessant:
- Ik proefde de veelzijdigheid van rum en nu ben ik verslaafd
- Tula Amsterdam nieuwe all day Mexican cantina van de mensen achter Coba Taqueria
- Wijnbar CAFÉ à Côté is het jongere zusje van Petit Péché en CAFÉ Beurre
- Cosmo Tacos Amsterdam nieuwe taco pop-up in Amsterdam Noord van oud-chef Coba Taqueria
- Bureau Wijn Noord nieuwe wijnwinkel, kaaswinkel en koffiebar op het NDSM