De beste terrassen van Amsterdam

Lekker eten en drinken op een zonnig terras, wat wil je nog meer? Amsterdam heeft vele terrasssen, dit zijn mijn favoriete terrassen in Amsterdam.

Beste terrassen Westerpark

Mossel & Gin Foodbar

Mossel & Gin Foodbar is net geopend in het Westerpark en heeft een groot terras aan beide zijden van het pand. Om het nóg onprettiger te maken serveren ze bij Mossel & Gin Foodbar o.a. malse mossels, sappige kreeft en cruncy frietjes. Dit allemaal weg te spoelen met een goed glas G&T. Vervelend tentje hoor die Mossel & Gin Foodbar.
Ga naar de website van Mossel & Gin Foodbar

Het terras van hotspot Mossel en Gin in het Westerpark van Amsterdam

Westergasterras

Groot terras aan het water middenin het Westerpark. Ik ben groot fan van de heerlijke Thaise bbq van het Westergasterras. Lekker zelf je garnaaltjes en vleesjes grillen op de plaat of koken in de bouillon.
www.westergasterras.nl

De Buurtboerderij

Het is alsof je je opeens bevindt in een provinciaals dorp en dat terwijl je gewoon nét  buiten het centrum van Amsterdam bent. Bij De Buurtboerderij kun je lekker onderuit zakken in de ruime tuin met een sapje of een biertje. Het is wel een erg kindvriendelijke locatie, als je begrijpt wat ik bedoel.
www.buurtboerderij.nl

De Buurtboerderij in Amsterdam Westerpark

Rainarai

Bij Rainarai krijg je eens een keer wat anders op je bordje. Rainarai vertegenwoordigt de Algerijnse keuken terwijl je lekker languit ligt op één van de zachte kussens op hun terras. Je mag je even oprecht een nomade voelen!
Ga naar de website van Rainarai

Café Amsterdam

Een voormalig machinekamer bij de watertoren in omgebouwd tot industrieel restaurant.  Op het terras van Café Amsterdam kun je prima eten op een mooie locatie aan het water.
Ga naar de website van Cafe Amsterdam.

Pacific Parc

Helaas hebben ze bij Pacific Parc alleen nog zelfbediening op het terras. Je moet er wat voor over hebben om lekker buiten te kunnen eten.
www.pacificparc.nl

Razmataz

Een lekker hapje eten met een Frans-Italiaans tintje doe je bij restaurant Razmataz aan het Hugo de Grootplein. Niet meteen het meest gezellige plekje van Amsterdam, maar zeker een prima plekje.
www.razmataz.nl

Razmataz

Spaarndammerbuurt

Dophert

Op het terras van hotspot Dophert op de Spaarndammerstraat prik je een gezond vegan vorkje en drink je sapjes die goed voor je zijn. Tot vijf uur kun je eten op hun terras, daarna gaan de tafels en stoelen naar binnen en kun je er alleen nog afhalen.
Ga naar de website van Dophert.

Veganistisch eten op het terras van Dophert Vegan Goods and Foods op de Spaarndammerstraat

Café restaurant De Walvis

Café restaurant De Walvis heeft het gezelligste terras van de Spaarndammerbuurt. Lekker kijken naar het passerend publiek terwijl je nipt aan een wijntje en een halve kip wegwerk.
Bekijk de website van café restaurant De Walvis.

De Walvis

Bar Mick

De hele buurt komt samen op het terras van deze nieuwe buurtcafé Bar Mick. Goed en betaalbaar eten en gezelligheid, dat is waar Bar Mick op de Spaarndammerstraat voor staat.
www.barmick.nl

Het terras van hotspot Bar Mick op de Spaarndammerstraat

Noord

Café en restaurant Noorderlicht

Wat mij betreft is café restaurant Noorderlicht het leukste tentje van het NDSM-terrein. Het zonnige terras café restaurant is lekker ruim opgezet en heeft een waanzinnige uitzicht over het IJ. Ook hebben ze bij café restaurant Noorderlicht een verdomd goede kaart. Een fijne plek om lekker te blijven hangen tot in de late uurtjes.
www.noorderlichtcafe.nl

Pllek

Ik hou wel van de ruwheid van Pllek. Wat ik wel jammer vind aan het terras van Pllek zijn de picknicktafels, maar je kunt hier wel lekker in het zonnetje zitten en prima eten
Ga naar de website van Pllek

Eten bij Pllek in Amsterdam-Noord

Café restaurant Stork

Café restaurant Stork zit gevestigd in een waanzinnig mooi industrieel pand aan het IJ. Stork is het grootste visrestaurant van Amsterdam en laat dit restaurant nou toevallig een heel fijn groot terras hebben. Zie je het al voor je? Verse visjes eten in het zonnetje aan het water? Ik wel in ieder geval.
Bekijk de website van café restaurant Stork.

De Jordaan

Restaurant La Oliva 

Bij restaurant Oliva op de Egelantiersstraat in de Jordaan is het vechten voor één van de vijf tafeltjes buiten, maar heb je een tafeltje weten te bemachtigen dan kun je volop genieten van het heerlijke Spaanse eten. Restaurant Oliva serveert de beste pinchos en fantastische wijnen. Wel iets aan de prijs, maar je krijgt wel topkwaliteit eten.
www.laoliva.nl

Spaans restaurant La Oliva in de Jordaan

La Oliva: kies één van de vele pinchos en eet het buiten op!

De Wallen

Bar restaurant Mata Hari

Bar restaurant Mata Hari is één van de weinig tentjes die een leuk terras heeft op de Wallen. De hamburger van Mata Hari is echt formidabel en doet het zeker erg goed in het zonnetje met een biertje.
Ga naar de website van bar restaurant Mata Hari

Mata Hari op de Wallen

Centrum

Lion Noir

Eén van de hidden gems van Amsterdam: het terras in de binnentuin van restaurant Lion Noir op de Reguliersdwarsstraat. Hier waan je je even in een andere wereld. Los van de mooie omgeving kun je hier waanzinnig lekker eten. Restaurant Lion Noir is wel van het kaliber witte kleden op tafel en stoffen servetten.
www.lionnoir.nl

De binnentuin van Lion Noir

Greenwoods

Een traditioneel Britse brunch op een mooie terras aan de Keizersgracht? Daarvoor ben je bij Greenwoods aan het juiste adres. Ze hebben nog een locatie op de Singel, maar de vestiging op de Keizersgracht heeft een mooier terras.
Bekijk de site van Greenwoods

Eten op het terras van Greenwoods

Buffet van Odette

Huisgemaakte pasta’s, salades, quiches en nog veel meer lekkers eet je hier gezellig bij Buffet van Odette op de stoep. Het is hier vaak erg druk, dus wees er vroeg bij!
Ga naar de website van Buffet van Odette

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oud-West

Bar Centraal

Op het zonnige terras van Bar Centraal kun je genieten van vin naturel en wat lekkers te eten. Wat wil je nog meer?
Meer info over Bar Centraal

Vondelpark3

Restaurant Vondelpark3 heeft een gigantisch terras in het Vondelpark. Daarnaast kun je ook nog eens behoorlijk goed eten bij restaurant Vondelpark3. De prijzen zijn iets boven gemiddeld.
Kijk hier voor meer info over restaurant Vondelpark3.

Restaurant Vondelpark3 in het Vondelpark heeft een groot terras

Kade West

Het terras van café Kade West is het beste plekje in de zon. In de zomer is het dan hier ook altijd afgeladen vol. In de keuken komen Nederland en Suriname samen, wat voor bijzondere creaties op het bord zorgt.
www.kadewest.nl

Het zonnige terras van Kade West in Oud-West aan de Kinkerstraat Amsterdam

Hendrix

Bij Hendrix Amsterdam is het altijd gezellig! Lekker onderuit zitten en genieten van het laid back sfeertje is verplicht.
hendrix.nu

Café Kostverloren

Café Kostverloren is zo’n café dat de gehele buurt bij elkaar brengt. Pubquizen, voetbal kijken of gewoon een lekker hamburger happen op hun fijne terras. Het kan allemaal bij Café Kostverloren. Nu ook verkrijgbaar bij Café Kostverloren, bier van hun broertje Brouwerij Troost in De Pijp.
www.cafekostverloren.nl

The Golden Brown Bar

Op het terras van de Golden Brown Bar op de Jan Pieter Heijestraat in Oud-West eet je de heerlijkste Thaise gerechten voor een prikkie. Hun pad thai is werkelijk waar to die for. Dit is echt een topplek met één van de vrolijkste en leukste bediening van Amsterdam.
www.goldenbrownbar.nl

Golden Brown in Oud-West

Lokaal Edel

Met recht ooit uitgeroepen tot mooiste terras van Amsterdam. Met de geweldige locatie aan het water zeker één van mijn persoonlijke favorieten.
Bekijk de website van Edel

Het terras van Edel in Amsterdam Oud-West

Café Bosco

Persoonlijk ben ik niet zo fan van hun eten. Ik miste smaak en de risotto die ik had was te rauw, maar ze serveren bij Café Bosco wel heerlijke wijnen. Het grote terras in de avondzon is de reden dat ik hier weleens zit.
www.cafebosco.nl

Café Zouk

Je kunt hier opvallend goed eten voor een buurtcafeetje en het is hier altijd gezellig. De salades bij café Zouk zijn wel wat aan de magere kant.
www.cafezouk.nl

De Italiaan

Eén van de weinige Italiaanse restaurants van Amsterdam met groot terras. Er staan hier wel veel bomen in de Bosboom Toussaintstraat, dus vol in de zon zitten zit er vaak niet bij. Wat overigens erg verkoelend kan zijn als het snikkend heet is buiten.
www.deitaliaan.com

Café Toussaint

Franse kneuterigheid in de mooie Bosboom Toussaintstraat vind je bij Café Toussaint. Vooral hun borrelplank met charcuterie is een aanrader.
Bekijk de website van Café Toussaint

Beste terrassen Amsterdam Zuid

Het Bosch

Wat een te gek terras is dit. Het terras van restaurant Het Bosch aan De Nieuwe Meer is sprookjesachtig mooi en één van de mooiste terrassen van Amsterdam. Daarnaast ook zeker een van de beste restaurants van Amsterdam. Ben je er nog nooit geweest? Dan wordt het tijd voor een bezoekje aan dit bijzondere plekje.
Lees mijn review over Het Bosch

Terras aan het water uit eten Het Boschterras aan het water amsterdam het bosch

Brouwerij Troost

Bij Brouwerij Troost aan het Cornelis Troostplein in De Pijp eet je stevig voedsel (denk aan burgers, flammenkuchen en borrelhappen) en drink je hun eigen gebrouwen bier. Brouwerij Troost is een leuke plek om ’s avonds gezellig buiten te eten of borrelen.
www.brouwerijtroost.nl

Het terras van hotspot Brouwerij Troost aan het Cornelis Troostplein in De Pijp

Amstelhaven

Een terras dichter aan de Amstel dan bar restaurant Amstelhaven is er niet. Houten vlonders vormen het zonnige terras. Een topplek als je lekker lang wilt genieten van de zon.
www.amstelhaven.nl

Het zonnige terras van Amstelhaven aan de Amstel

George W.P.A.

Steak tartare, haricot vert, Franse gerechten met een New York attitude eet je op het terras van George W.P.A. aan de Willemsparkweg in Oud-Zuid. Laid back is het hier niet.
Bekijk de site van George W.P.A.

George W.P.A.

Izakaya

Japans restaurant Izakaya heeft een fijn terras waar je in het zonnetje kunt genieten van de lekkerste Japanse heerlijkheden en zomerse cocktails.
Meer info over Izakaya

Izakaya terras Amsterdam

George Bistro

Hamburgertjes, kippetjes en kreeft eet je in het zonnetje bij George Bistro aan het Valeriusplein in Amsterdam Zuid.
Lees mijn review over George Bistro.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oost

Café Hesp

Een heerlijk ontspannen plek aan de Amstel voor een borreltje met snacks. Als je eenmaal lekker op het terras van Café Hesp zit wil je gegarandeerd niet meer weg.
www.cafehesp.nl

Hesp aan de Weesperzijde in Amsterdam-Oost

De Ysbreeker

De Ysbreeker in Amsterdam Oost heeft een groot terras aan de Weesperzijde. Zoek je een plekje op het terras in de zon? Je bent gegarandeerd niet de enige. Als je eenmaal een plekje weet te bemachtigen kun je hier heerlijk wijntjes drinken en mensen kijken! Het eten is hier prima, niet bijster bijzonder.
www.deysbreeker.nl

Cafe restaurant de Ysbreeker in Oost heeft een groot terras

Restaurant Merkelbach

Het eten is simpel en niet de reden om een bezoek te brengen aan Restaurant Merkelbach. De locatie is wel des te meer reden om naar Park Frankendael te gaan. Op het grote terras in de prachtige tuin van Restaurant Merkelbach kun je namelijk volop van de zonnestralen genieten.
Bekijk de website van Restaurant Merkelbach

Merkelbach in Park Frankendael

STEK Amsterdam

STEK Amsterdam aan de Wibautstraat in oost heeft een heerlijk terras en een ongedwongen sfeertje.

Lees meer over STEK Amsterdam

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Canvas in het Volkshotel

Het blijft bijzonder, een dakterras op de 7e verdieping met 360 graden uitzicht over Amsterdam Zuid en Oost. Canvas in het Volkshotel behoort zeker tot een van de leukste plekken van Amsterdam om wat zonnestralen te vangen.
volkshotel.nl/canvas

Canvas terras op de 7e Volkshotel Amsterdam Wibautstraat

De Biertuin

Als je mij vraagt of ik café De Biertuin in Amsterdam Oost zo leuk vind vanwege het eten of het gezellige terras, dan weet ik niet wat ik moet antwoorden. Want eerlijk is eerlijk, de halve kip met frites en appelmoes zijn zó waanzinnig lekker. Doe er een Zatte van Brouwerij ’t IJ erbij en mij krijg je niet meer weg bij De Biertuin!
www.debiertuin.nl

De Biertuin

Bar Bukowski

Bar Bukowski ligt gezellig aan het Oosterpark. Vanaf de picknicktafels op het terras kun je hier goed mensen kijken terwijl je een heerlijke flammenkuche wegknabbelt.
Bekijk de website van Bar Bukowski

Hotspot in Amsterdam oost Bar Bukowski

Smokin’ Barrels

Bestel een heerlijk koud biertje en een surf and turf en je zit voorlopig nog wel goed op het zonnige terras van Smokin’ Barrels op het Beukenplein in oost.
Lees meer over de surf and turf bij Smokin’ Barrels.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Baarsjes

Bar Spek

Een van de fijnste terrasjes in de Baarsjes en dat vooral vanwege de zon die er nagenoeg de hele dag schijnt. Het eten bij Bar Spek is hier best prima. De pizza’s hebben naar mijn mening een veel te dikke bodem.
www.barspek.nl

Bar Baarsch

Bij Bar Baarsch eet je goed en zonder poespas voor een redelijke prijs. Het terras aan de voorzijde heeft uitkijk over de Jan Evertsenstraat.
www.barbaarsch.nl

Bar Baarsch in de Amsterdamse Baarsjes

Frits Amsterdam

Burger- en bierkoning Frits op de Jan Everstenstraat heeft deze zomer een mooi terras met uitzicht over het Mercatorplein.
Lees meer over Frits Amsterdam.

Radijs

Radijs in de Baarjes is gewoon een heel leuk tentje voor een simpele lunch of een gezellig hapje eten in de avond. De sfeer is heerlijk ongedwongen bij Radijs. En aan de schattige tafeltjes op het terras zit je heerlijk.
Bekijk de website van Radijs

Café Zurich

Ik blijf het een gekke paddenstoel vinden, het gebouw waarin Café Zurich in zit, maar wat kun je hier lekker eten. Vooral het broodje met ei en brie is niet te versmaden. Daarnaast heeft Café Zurich ook nog eens een geweldig groot terras op het Mercatorplein.
www.cafezurich.nl

Café Zurich in de Amsterdamse Baarsjes

Oosterdoks

Hannekes Boom

Op een warme zomerdag wordt Hannekes Boom overstelpt met hippe Amsterdammers. Als je dat voor lief kunt nemen, is het wel heerlijk vertoeven aan het water. Nadeel is wel dat er alleen zelfbediening is bij Hannekes Boom.
www.hannekesboom.nl

Hannekes Boom

Leave a Comment

Translate»
Lees vorig bericht:
Cafe Panache Amsterdam West Ten Katestraat restaurant nieuw
Vanaf vandaag open: Café Panache

Met zulke voorbeeldige grote broers (Hugo's Bar & Kitchen op de Hugo de Grootplein, Bar Franklin op de Amstelveenseweg en...

Sluiten