Bierbrouwerijen met een proeflokaal in Amsterdam

Bier drinken bij een lokale bierbrouwer was nog nooit zo makkelijk. Er komen steeds meer Amsterdamse bierbrouwerijen bij. Ieder weer met z’n eigen biersmaken, brouwmethodes, etc.

[geüpdatet 29 juni 2020]

Bierbrouwerij met bierproeflokaal

En een aantal bierbrouwerijen in Amsterdam maakt het voor bierliefhebbers nóg ietsjes chiller om hun cold ones achterover te tikken, ze hebben een bierproeflokaal zodat je wel heel erg dichtbij de bron kunt bieren. Zie hieronder acht Amsterdamse bierbrouwerijen met proeflokaal (in totaal tien stuks) waar je bier kunt proeven. En sommigen hebben zelfs een terras zodat je ook nog eens een goudgele pretcilinder in het zonnetje kunt nuttigen.

Brewboys Bar

Sinds 1 maart 2020 hebben de Amsterdam Brewboys een heuse bierbar in Amsterdam Oost met een terras (waarvan ook een deel aan het water) waar je de door de Amsterdam Brewboys gebrouwen bier kunt wegtikken.

Brew Boys Bar Amsterdam Oost terras waterBrewboys Bar
Zeeburgerstraat 1
Amsterdam Oost | bierbrouwerij Amsterdam Oost
Meer info over deze bierbar

Walhalla

Verscholen in Amsterdam Noord vind je de brouwerij van Walhalla. De biermaker heeft ook een kleine proeflokaal en een terras waar je hun biertjes kunt drinken.

Walhalla Craft Beer Amsterdam
Spijkerkade 10
Amsterdam Noord | bierbrouwerij met proeflokaal in Amsterdam Noord
Meer info over Walhalla

Walhalla brouwerij en bierproeflokaal Amsterdam Noord

Bird Brewery

Om biertjes te drinken van Bird Brewery moet je jezelf navigeren naar het Diemerbos in Amsterdam Zuidoost, maar dan kun je wel biertjes drinken op een heel erg groene locatie. Uiteraard compleet met terras in het bos.

Bird Brewery
Diemerbospad 1a
Amsterdam Zuidoost | Amsterdam Oost | bierbrouwerij Amsterdam Oost
Meer info Bird Brewery

De Eeuwige Jeugd

Brouwerij De Eeuwige Jeugd heeft een hele gave en creatieve bierproefspot geopend in Amsterdam Oost. Er is een terras, er zijn verschillende ruimtes (geschikt voor events) een bar en nog meer tofs.

Tapperij De Eeuwige Jeugd
Linnaeusstraat 37A
Amsterdam Oost | bierproeflokaal Amsterdam Oost
Meer info

Gebrouwen door Vrouwen

Twee stoere vrouwen brouwen fantastisch bier en schenken dat in hun eigen Gebrouwen door Vrouwen Bar aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam Oud-West. Deze bierbar heeft ook een terras, dus ook een te gekke plek om bier te drinken met warm weer.

Gebrouwen door Vrouwen
Jan Pieter Heijestraat
Amsterdam Oud-West | bierbar in Amsterdam West
Meer info

Poesiat & Kater

Bierbrouwerij Poesiat & Kater heeft een mega bierproeflokaal en een nog groter terras. Je kunt er overigens ook eten, een geweldige plek voor iedere bierliefhebber.

Poesiat & Kater
Polderweg 648
Amsterdam Oost | bierbrouwerij Amsterdam Oost
Meer info

Poesiat en Kater terras Amsterdam oost

Two Chefs Brewing

Aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam West vind je de nieuwe bar van Two Chefs Brewing. Naast hun biertjes drinken, kun je hier ook andere (non)-alcoholische versnaperingen nuttigen en een vorkje prikken.

Two Chefs Bar
Hugo de Grootplein 7-15
Amsterdam West
Two Chefs Brewing

Butcher’s Tears

Verstopt achter het Haarlemmermeerstation vind je de brouwerij en tasting room van Butcher’s Tears. Van woensdag tot en met zondag kun je hier proeven van hun stouts, I.P.A.’s, pale ale’s en meer.

Butcher’s Tears
Karperweg 46
Bierbrouwerij Amsterdam Zuid
Bekijk de website

Daarnaast hebben ze ook een bierproeflokaal met terras in de oude Febo op de Jan van Galenstraat in Amsterdam West.

TEARS bar
Jan van Galenstraat 10
Amsterdam West
Bierbrouwerij Amsterdam West
Meer info

Brouwerij De Prael

De Prael brouwt bier zoals ze jaaaaaren geleden al deden. De bierbrouwerij zit in een voormalig veilinghuis en wagenmakerij aan de gracht waar vroeger de bierkaai (de plek waar de vaten met bier werden gelost). Hoe toepasselijk? Je kunt een rondleiding krijgen in de kleine brouwerij, bier kopen in de bierwinkel of een biertje drinken (met bitterballen!) in het proeflokaal.

Brouwerij De Prael

De Prael
Oudezijds Armsteeg 26
Bierbrouwerij Amsterdam Centrum
Bekijk de website

De Prael heeft ook een tweede locatie met een groot proeflokaal en terras in Amsterdam West.

De Prael Houthavens
Nieuwe Hemweg 2
Bierbrouwerij Amsterdam West
Bekijk de website

Brouwerij Troost

Inmiddels heeft Brouwerij Troost alweer drie locaties: Hun eerste in een voormalig klooster in de Pijp (waar ze ook experimenteren met bier), de tweede vind je op het Westergasterrein en de derde vind je op de Bilderdijkstraat in Amsterdam Oud-West. Alledrie de Brouwerij Troost-en hebben een terras. Iedere zaterdagmiddag kun je aansluiten voor een rondleiding en meer te weten komen over hoe ze bierbrouwen. Wil je liever gewoon bier drinken? In de brewpub kun je goudgele pret cilinders achterover slaan met als uitzicht de grote biertanken. Beide bierbrouwerijen hebben een terras, maar die van Brouwerij Troost Westerpark is lekker beschut en ruim.

Brouwerij Troost Amsterdam Westergas

Brouwerij Troost De Pijp
Cornelis Troostplein
Bierbrouwerij Amsterdam De Pijp
Meer info

Brouwerij Troost Westerpark
Pazzanistraat 25-27
Bierbrouwerij Westerpark
Meer info

Brouwerij Troost Oud West
Bilderdijkstraat 205
Amsterdam West | Oud-West
Bierbrouwerij Amsterdam West
Meer info

Brouwerij De 7 Deugden

Voor een apart speciaalbier zit je bij De 7 Deugden in Amsterdam West goed. Dus geen flinke doordrinkers, maar bier om in alle chillness van te genieten. Zelf noemen ze het genietbier. Plof neer in het proeflokaal met een lekker speciaal biertje, kaasje erbij en je hoeft voorlopig nergens meer heen.

Brouwerij De 7 Deugden
Akersluis 8D
Bierbrouwerij Amsterdam West
Meer info

Brouwerij ’t IJ

De bierbrouwerij bij de molen, wie kent hem niet? Brouwerij ’t IJ is niet meer weg te denken uit Amsterdam. Vooral op het terras is het wel heel erg gezellig bier drinken. Ik ben fan van de proeverij van al hun biertjes.

Brouwerij ’t IJ
Funenkade 7
Brouwerij Amsterdam Oost
Meer info

Blauwe Theehuis Brouwerij 't IJ Daarnaast heeft Brouwerij ’t IJ ook een proeflokaal zonder brouwerij in het Vondelpark:

’t Blauwe Theehuis
Vondelpark 5
Amsterdam Vondelpark
Bierproeflokaal in het Vondelpark
Meer info

Bruut Brouwcafé

In het oude Insulindehuisje op het Cruquiuseiland in Amsterdam Oost vind je dit brouwcafé van Bruut bier. Ver weg van alles kun je hier biertjes proeven. Zomers op het terras en ’s winters droog en warm binnen.

Bruut Brouwcafé
Cruquiusweg 83 D
Amsterdam Oost
Website

De Bierfabriek

Het allerleukste is het als je bij De Bierfabriek een tafeltje met je eigen tap kunt krijgen. Terwijl je je bierpul vult met het heilige goud kun je aan lekker kippetje van het spit of frietjes knabbelen. Neem ook eens een kijkje in het biercafé achterin. Hij zit een beetje verborgen, maar het is er haast nog gezelliger dan in het hoofdgebouw van De Bierfabriek.

Bierfabriek Amsterdam

De Bierfabriek
Nes 67
Brouwerij Amsterdam Centrum
Meer info

De Bekeerde Suster

Het bierproeflokaal van De Bekeerde Suster is tegelijkertijd ook een café-restaurant met een stoombierbrouwerij waar de biertjes worden gebrouwen.

De Bekeerde Suster
Kloveniersburgwal 6
Brouwerij Amsterdam Centrum
Meer info

Oedipus Brewing

Bij deze funky bierbrouwerij in Noord is het altijd beregezellig. Oedipus Brewing schenkt hun zelf gebrouwen biertjes en The Beef Chief zorgt voor burgers om je vingers bij af te likken. Dikke vette bonus: Het terras van de taproom.

Oedipus Brewery terras Amsterdam Noord

Oedipus Brewing
Gedempt Hamerkanaal 85
Bierbrouwerij Amsterdam Noord
Meer info

Maar ook als je in Amsterdam Oost bent kun je terecht bij Oedipus. De bierbrouwerij heeft tegenwoordig ook een proeflokaal en restaurant op het Javaplein met giga terras.

Badhuis Oedipus
Javaplein 21
Amsterdam Oost
Bierproeflokaal in Amsterdam Oost

Amsterdamse bierbrouwers

Natuurlijk zijn er ook andere bierbrouwers in Amsterdam. Deze bierbrouwers maken biertjes die je in restaurants, bars, cafés, events, festivals en (bier)winkels kunt scoren. Vooralsnog hebben ze geen eigen bierbrouwerij of bierproeflokaal, maar wat niet is kan nog komen.

Uh oh, ben ik toch nog je favo Amsterdamse bierbrouwer vergeten? Let me know en wie weet voeg ik em toe.

Translate»
Lees vorig bericht:
Par Hasard Frietzaak Amsterdam west
Beste frietbakker nu ook in Amsterdam Oud-West (PERMANENT GESLOTEN)

Par Hasard fans die in West wonen hoeven voortaan niet meer naar de Ceintuurbaan Lees verder

Sluiten