Wordt udon de nieuwe ramen?

Gaan we in 2019 met z’n allen aan de udon?

Begrijp me niet verkeerd, ik hou van ramen, niet voor niets organiseerde ik het Amsterdam Ramen Festival, maar ik hou ook van udon. Die kauwbare textuur, die mooie dikte en de veelzijdigheid van deze deegslierten. Als er in een restaurant udon op het menu staat, tja dan moet ik hem meestal wel bestellen van vandaag. En nu is er dus gewoon een heus udonrestaurant in Amsterdam geopend: Fou Fow Udon. Hè het is toch Fou Fow Ramen hoor ik je denken. Klopt, die is er ook. Maar eigenaar Fow Ping heeft nu naast zijn twee Fou Fow Ramen restaurants op de Elandsgracht en de Van Woustraat ook een Fou Fow Udon geopend. Een restaurant met udon in de hoofdrol.

Wist je dat er maar liefst 19 ramenrestaurants zijn in Amsterdam? Ik heb ze allemaal voor je verzameld en op de kaart gezet van de Amsterdam Ramen Map en je kunt deze kaart bestellen om op ramenpad te gaan.

Restaurant Fou Fow Udon Amsterdam
De open keuken bij Fou Fow Udon

En laat Fow nou toevallig een neusje hebben voor hit food. Want hij was het die als allereerste ramen kookte in Amsterdam. Fow is getrouwd met een Japanse en heeft vijf jaar in Tokio gewoond. Toen hij met vrienden uit Nederland ergens in de Japanse hoofdstad ramen zat te slurpen riepen zijn vrienden enthousiast dat ze dit ook in Nederland wilden. Ping had net besloten weer terug naar Nederland te gaan en bedacht zich dat het best wel cool zou zijn om ramen aan de man te gaan brengen. Toko Dun Yong had een leegstaande kookstudio en daar mocht Fow zijn ding doen. Dat was dus kommen met ramen koken. Hij was geen opgeleide kok, wel hadden zijn ouders al jaren een restaurant en heeft hij het geduld om veel te koken en te proberen. ‘Vooral veel proeven,’ lacht de sympathieke Fow als hij me dit verhaal vertelt. Nou ja, hoe Amsterdammers reageren op ramen dat weten we inmiddels wel. Fow stuitte op het pand op de Elandsgracht en daar staat bijna standaard een rij voor de deur. Een tweede Fou Fow volgde in de Pijp en nu dus udon. Dus het zou zomaar zo kunnen zijn dat Fow weer een foodtrend in de smiezen heeft gehad.

Fou Fow Udon Amsterdam
Middenin de zaak worden de verse dikke noedels met deze machine bereid
Fou Fow Udon noedels Amsterdam
Fou Fow Udon restaurant Amsterdam centrum
Wow hoe goed zien deze noedels eruit
Udon noedels Amsterdam Centrum
Noedelmachine Fou Fow Udon Amsterdam

Na minuten lang naar de handen van de noedelmaker gestaard te hebben begint het water mij behoorlijk in de mond te lopen. Tijd om udon te snacken! Op de (tijdelijke) kaart van Fou Fow Udon staan onder andere udon in bouillonsoep, udon in curry en udon Cabonara. Fow raadt mij aan om voor de basic soep met udon te gaan en dit uit te breiden met een gepocheerd ei en nori.

Fou Fow Udon Amsterdam Prinsengracht

En daar is hij dan mijn prachtige kom met udon in een heldere smaakvolle bouillon. De noedels zijn waanzinnig met een geweldig fijne bite. De soep is een tikkie zoet, wat zout en verder mooi simpel en in balans. En het ei…tja dat is gewoon waanzinnig. Je moet een bowl of udon van Fou Fow Udon zeker niet vergelijken met een kom ramen van Fou Fow Ramen. En al helemaal niet met tonkotsu ramen. De noedelsoep is veel traditioneler en puurder dan ramen en dat vind ik juist wel prettig. Fow: ‘Je moet udon zien als rijst, het is een gerecht dat je iedere dag kunt eten.’ Nou ik kan je vertellen dat ik de udon van Fow zeker iedere dag zou kunnen eten.

Fou Fow Udon Amsterdam noedelrestaurant
Fou Fow Udon Amsterdam nieuwe hotspot
De noedels zijn waanzinnig en slurpen zo fijn weg
Fou Fow Udon

Net zoals haar grote broers Fou Fow Ramen op de Elandsgracht en Fou For Ramen op de Van Woustraat zit je bij Fou Fow Udon in een stijlvolle en laid back zaak. Fow heeft zelf aan de Rietveld Academie gestudeerd en is eigenlijk filmmaker. Je vindt dan ook wat verwijzingen naar zijn passie voor film terug in de zaak en de muren zijn opgeleukt met toffe tekeningen. Voor grotere groepen is de aanschuiftafel ideaal, met z’n tweetjes of viertjes kun je één van de hogere tafels confisqueren en als je net zoals ik in je eentje udon komt happen, dan is een plekje op de bank aan de zijkant met een mini tafeltje ideaal. Dus ja wat mij betreft zeker een te gekke plek en ik ben benieuwd of udon het stokje van ramen gaat overnemen.

Fou Fow Udon Amsterdam restaurant nieuw

Fou Fow Udon is op van dinsdag tot en met zondag geopend. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je er ook lunchen.

Fou Fow Udon
Prinsengracht 411
Amsterdam Centrum
Lunch | diner

[mapsmarker marker=”129″]

Openingstijden:
Maandag gesloten
Dinsdag tot en met donderdag van 17.00 uur tot 21.00 uur
Vrijdag t/m zondag van 12.00 u tot 15.00 u en van 17.00 u tot 21.00 u

Tags: udonrestaurant | Fow Ping opent udonrestaurant | Fou Fow Ramen opent udonrestaurant Fou Fow Udon | nieuwe spot op de Prinsengracht Amsterdam

Translate»
Lees vorig bericht:
nNea Pizza Amsterdam pizzabakker
Eindelijk een echte Napolitaanse pizzabakker in Amsterdam

Een goede Napolitaanse pizza scoor je hier. Lees verder

Sluiten