De lekkerste hummusrestaurants in Amsterdam

Hummus om te dippen, om te smeren of gewoon zo op te lepelen ja graag! En ik ben duidelijk niet de enige die wel te porren is voor een portie hummus, want dit kikkererwtenprutje uit het Midden-Oosten prijkt tegenwoordig op menig menukaart. De combinatie met gegrilde groenten doet het goed, maar ook als dip voor je brood is het populair.

Hummus eten in Amsterdam

Net zoals ik mijn rendang het liefste bij de Indonees eet en ik mijn Peking eend ook liever door een Chinese chef bereid zie worden, eet ik hummus of hoemoes (hoe je het ook wilt schrijven) het graagst bij een hummusrestaurant, Libanees restaurant, Israëlisch restaurant of ander etablissement waar de koks opgegroeid zijn met het kikkererwtengerecht. En er zijn er gelukkig genoeg van in Amsterdam. Hieronder 9 hummusrestaurants en andere spots in Amsterdam waar je goed verse hummus kunt eten.

Hummus eten Amsterdam West

Woon of ben je in Amsterdam West en heb je opeens last van een serieus gevalletje hummus cravings? Dan kun je terecht bij deze twee restaurants.

meneer de wit heeft honger hummus amsterdam

Meneer De Wit Heeft Honger

Mediterraans restaurant Meneer de wit heeft honger is er eentje die je gewoon standaard op je waar te eten lijstje hoort te staan. Het knusse restaurant van Simo en zijn team geven je zo’n welkom gevoel. Eenmaal binnen wil je niet meer weg. En jemig wat kan Simo koken! Deze van origine Marokkaanse chef weet van ieder stukje groen iets smaakvols te maken. Begin je maaltje met zijn huisgemaakte hummus en je hebt een goed begin van de avond.
Meer over Meneer De Wit Heeft Honger

Libanees restaurant Cedars Amsterdam

Cedars

Libanees restaurant Cedars zit al sinds ik me kan herinneren aan de Westlandgracht. Ze nemen het hummus maken hier heel erg serieus. Zo komen alleen de allerbeste kikkererwten en tahin de keuken in van Cedars. En weken en drogen ze de kikkererwten zelf zodat ze zeker weten de hummus krijgen waar ze zelf zo dol op zijn.
Lees mijn review over Libanees restaurant Cedars Amsterdam

Hummusrestaurants in Amsterdam Centrum

De meeste hummusrestaurants van Amsterdam vind je in Amsterdam Centrum. Dus als je je daar bevindt en je hebt zin in verse hummus, zit je goed.

Lebanese Sajeria Amsterdam hummus bread

The Lebanese Sajeria Amsterdam

Achter het raam van het kleine tentje op de Wijde Heisteeg Libanees maakt mede-eigenaar Ziad manoushe (een traditioneel Libanees flatbread) op de saj (een koepelvormige grill). Je kunt bij The Lebanese Sajeria binnenwandelen voor een Libanese wrap, maar ook een lekker plankje met flatbread en hummus bestellen.
Meer info over The Lebanese Sajeria Amsterdam

Hummus Bistro D&A

Op de Westerstraat in de Jordaan vind je dit knusse hummus tentje. Je kunt kiezen uit verschillende hummus en ook andere gerechten. En goed nieuws voor Hummus Bistro D&A fans in Amsterdam Oost. Ze openen een tweede locatie in Oost.
Meer info over dit hummusrestaurant op de Westerstraat

Hummus House Amsterdam eten

Hummus House

Hummus House op de Sint Antoniebreestraat is niet een tentje waar je uuuuuren blijft hangen, maar wel een schattig tentje om vers gebakken brood met hummus te snoepen. Als het druk is, kan het een beetje chaotisch worden in het krappe tentje, maar je krijgt er wel lekker Israelisch eten voor terug.
Meer info.

Nacarat Amsterdam hummus eten

Nacarat

Restaurant Nacarat op het Rokin is nog maar net open. Het nieuwe restaurant van Ron Blaauw zit bovenin het nieuwe warenhuis Hudson Bay en alleen het uitzicht en het interieur zijn al een bezoek waard. Chef Angelo Kremmydas heeft het koken onder andere geleerd in de keuken van Ottolenghi en chef Yaniv Lenga was eerder head chef bij Pastel in Tel-Aviv . Schuif je aan bij Nacarat dan krijg je sowieso hun huisgemaakte hoemoes om de verschillende flatbreads en de brioche in te dippen. En dat is zeker geen straf!
Meer info

Hummusrestaurant Amsterdam Zuid

Ook in de Zuid zit je voor je portie hoemoes goed. Bij deze restaurants in de Pijp en de Stadionbuurt kun je namelijk heerlijk hummus eten of mee naar huis nemen.

ManaMana Israelisch restaurant Amsterdam

manamana Amsterdam

Israelisch restaurant manamana Amsterdam is te cute. Wat een gezellig klein tentje! De bediening is ook bijzonder lief. Je kunt kiezen uit verschillende vega gerechten, maar ook vleesgerechten. En natuurlijk begin je eerst met een bordje hummus en brood. De hoemoes bij manamana is zijdezacht en fluffy. Oh en als een uitstapje wilt maken naar een andere dip, hun babaganoush is niet normaal lekker!
Meer info

Sir Hummus

Hummusfanaten komen aan hun trekken bij Sir Hummus. Naast hun winkel op de Van der Helstplein hebben ze nu ook een Sir Hummus KITCHEN op de Ruysdaelkade. Dus hummusplezier in kwadraat in de Pijp dus.
Meer info over Sir Hummus

Shuka the art of hummus

Hummusrestaurant Shuka the art of hummus op de Govert Flinckstraat is de nieuwste hummus aanwinst in de Pijp. Ze maken hier hun eigen gecreëerde mesabacha. Ik ben er nog niet geweest, maar ik ga er heel erg snel heen om te proeven.
Meer lezen over Shuka the art of hummus

Traffic Vegetarian & Mediterranean

Restaurant Traffic Vegetarian & Mediterranean zit al jaren naast het Olympisch Stadion. Je kunt er terecht voor vega gerechten en natuurlijk ook hoemoes.
Meer info

Tags: Hummusrestaurants Amsterdam centrum | hummusrestaurants Amsterdam West | hummusrestaurant Amsterdam Zuid

Translate»
Lees vorig bericht:
Chicks meet Bourbon
Must do: Chicks Meet Bourbon Tasting bij Sorel’s Bar

Vergeet G&T's. Anno 2017 drink je bourbon. Lees verder

Sluiten